De afgelopen week qua verzorging van de duiven  de teugels enigszins laten vieren, het seizoen loopt rap op zijn einde. De jonge mannen komen vanaf woensdag niet meer los, ze schieten meteen in de rui stand. De  jongedames gaan nu in de ochtenduren nog even op  de vleugels. We gaan proberen om ze voor de laatste vlucht nog enigszins in de veren te houden.

De vlucht vanuit Asse Zellik ca 232 km   bracht niet het resultaat waar we al aan zijn gaan wennen, n.l. een top notering in de uitslag. Er is een 20 ste plek is behaald en 1 v/d 5 raak. Is dit erg, welnee.  Kijk terug op  een puik jongeduiven seizoen, de geleverde prestaties geven toch wel hoop voor wellicht een mooie toekomst.

In op de hoogte, een voorstel van de N.P.O. sectie jonge duiven, voor wat betreft het vliegprogramma 2019. Een mooie vroege start van de jeugd, wel op 8 juni met de motivatie, als de warme dagen in  aankomst zijn is er voldoende is opgeleid.  Voorheen waren de z.g.n hondsdagen een  genoemde reden voor het achterblijven op de vluchten. Het is hoopvol dat er aandacht uitgaat voor een vitesse en midfond jongeduiven kampioenschap. Het is m.i. een logische stap in de tijd van vergaande specialisme. 

Op het hok, slaat de rui toe, vanmorgen bij het betreden van winterverblijf komen de losgelaten veren je tegemoet. Het vliegen  van deze duiven, enkele oude en late jongen, is minimaal, ach een rondje gaat nog wel. Het is dat de allerjongsten  zo nu een dan speels op  de vleugels gaan met hiermede een oude meenemend. Voor het overige is het scharrelen op met hier en daar wat pikken in de tuin.

Tot de volgende blog.