Voorwoord

Afgelopen dinsdag heeft onze Ledenraad zes nieuwe bestuurders gekozen waardoor het bestuur sinds lange tijd weer voltallig is. Dit geeft de mogelijkheid om de verschillende portefeuilles goed te verdelen. Zodra wij dat gedaan hebben, zullen wij de portefeuilleverdeling in ODH plaatsen.

De eerste twee dagen van het voorzitterschap waren direct ook twee vergaderingen. De eerste van de Covid-19 werkgroep met de afgevaardigden van de afdelingen. Het mooie eindresultaat kent u inmiddels al. Met protocol 2.0 mogen er weer ‘normale’ wedvluchten georganiseerd worden. Ik wil graag van de mogelijkheid gebruik maken om onze Covid-19 werkgroep te bedanken voor het voortreffelijke werk dat ze leveren! Ik heb met Maurice van der Kruk afgesproken dat hij in de covid-19 werkgroep blijft tot ik volledig ben ingewerkt in de materie.

Gisteravond zijn wij voor de eerste keer bijeengeweest als bestuur. Na de kennismaking zijn wij direct aan de slag gegaan. Belangrijk punt was, nu het weer mogelijk wordt, het nationaal vliegprogramma. Vanuit de overheid is aangegeven dat wij het aantal wedvluchten zoveel mogelijk moeten beperken. Het uitgangspunt is om periodes vast te stellen voor de Midfond en Jonge duiven. Of dat voor de Vitesse ook gaat lukken is afhankelijk van wat er mogelijk is voor de verschillende afdelingen. Voor de Eendaagse Fond en Marathon willen wij data vaststellen. Het komende weekend presenteren wij het programma.

Tot slot wil ik mijn voorganger Maurice van der Kruk bedanken voor zijn inzet voor de duivensport en hem feliciteren met de gouden onderscheiding van de NPO.

Ik wens iedereen een fijn weekend en geniet van de duiven!


Ben Geerink
voorzitter

 
 
 

NPO BESTUUR
Gouden speld voor Maurice van der Kruk


Afgelopen dinsdag 2 juni ontving oud-voorzitter Maurice van der Kruk uit handen van Esther Noorderijk de Gouden speld NPO voor zijn verdiensten in de duivensport. Hij werd toegesproken door Frederik Dekker. Frederik prees hem om zijn tomeloze inzet voor de duivensport op allerlei gebieden. “Je hebt al tal van taken in de duivensport op je conto staan waar je je belangeloos voor hebt ingezet, zoals vicevoorzitter van de afdeling 7, organisator van de gouden ringen race, voorzitter en secretaris van De luchtvrienden, de Covid-19 werkgroep, je inzet voor de FCI en ga zo maar door. Je deed dit met liefde voor de sport.” 

Maurice, van harte gefeliciteerd!

 
 

COVID-19 WERKGROEP
Terugblik op overleg tussen coronafunctionarissen en NPO Covid-19 werkgroep


Op woensdag 3 juni heeft het tweede overleg plaatsgevonden tussen de coronafunctionarissen en de NPO Covid-19 werkgroep. Het verslag van het overleg vindt u hieronder. 

Aangepaste protocollen
De Covid-19 werkgroep heeft de protocollen aangepast. Het protocol 'Inkorven, vervoeren, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis' is bijgewerkt en er is een technische toelichting met antwoorden op de veelgestelde vragen toegevoegd. Daarnaast heeft het document 'Toezicht door een BOA' een update ondergaan. Ook deze documenten vindt u hieronder. 

Laatste nieuws 
Het laatste nieuws vanuit de Covid-19 werkgroep vindt u op de coronapagina van de NPO. 
 
Verslag overleg coronafunctionarissen en NPO Covid-19 werkgroep
Protocol 2.0 'Inkorven, vervoer, lossen en afslaan tijdens de Coronacrisis'
Technische toelichting op versie 2.0 van het protocol en ‘vraag en antwoord’
Aangepaste versie 'Toezicht door een BOA'
 

COVID-19 WERKGROEP
Informatie van de Covid-19 werkgroep 


Op woensdag 3 juni is er overleg geweest tussen de Covid-19 werkgroep en de coronafunctionarissen van de afdelingen. Tijdens dit overleg kwam naar voren dat er 2 vragen zijn die de afdelingsfunctionarissen veel gesteld krijgen. De antwoorden op deze vragen zijn ook te vinden in het document “Vraag en antwoord over het protocol voor de duivensport", maar omdat deze vragen zo vaak gesteld worden willen we ze er even uitlichten en in deze Op de Hoogte plaatsen.

Wij hebben een groot gebouw. Waarom mogen we niet met meer als 3 mensen binnen zijn?
De huidige regels geven hier geen ruimte voor, volgens de huidige Noodverordening, ondertussen versie 5,  is het verenigingsgebouw gesloten voor activiteiten. Met de duivensport in de categorie buitensporten hebben wij de sport kunnen starten en hebben wij nu de mogelijkheden om versie 2.0 van ons protocol te implementeren. Ter ondersteuning van de buitensport mogen 3 leden in het gebouw aanwezig zijn. De grootte van het gebouw of het aantal ruimtes is niet relevant. Wel moet het gebouw groot genoeg zijn om 1,5 meter afstand tussen de leden te waarborgen.

Wij hebben een horeca-vergunning. Waarom mag de kantine niet open voor maximaal 30 personen?
Ook al is er een horeca vergunning aanwezig dan vallen duivenverenigingen nog niet onder de huidige regels voor openstelling, omdat duivenverenigingen onder de sportkantines vallen en die zijn nog gesloten. Het voornemen van de overheid is om per 1 juli sportkantines weer open te stellen. Het is een voornemen dat op basis van de ontwikkelingen (bijvoorbeeld meer opnames in ziekenhuizen) nog kan veranderen.  Als werkgroep gaan we nadenken hoe we dit het beste kunnen reguleren. De vraag of het in deze tijd verstandig is om te doen dringt zich wel op. Veel liefhebbers vallen in de risicogroep en niet alle verenigingsgebouwen zijn zo groot dat alle leden verantwoord het gebouw kunnen gebruiken met inachtneming van 1,5 meter afstand. Daarnaast is de kantine geen hoofdactiviteit, dat zijn de wedstrijden met onze duiven. Het is natuurlijk wel gezellig om nog even na te praten na het inkorven en/of afslaan, maar ook zonder deze gezelligheid kunnen we prima wedstrijden houden. We gaan met de afdelingen overleggen hoe zij dit zien en of dat zij eventueel bereid zijn om hier toezicht op te houden.

 
 

COVID-19 WERKGROEP

Even bellen met René Dalmolen


Afgelopen week belde Falco Ebben voor Pigeon Champs Live met René Dalmolen van de NPO Covid-19 werkgroep.

Pigeon Champs Live: bellen met René Dalmolen
 

NPO BESTUUR

Terugblik Ledenraad 2 juni 2020


De Ledenraad van afgelopen dinsdag stond in het teken van het financieel verslag 2019, verslag van de FBCC en decharge verklaring en de bestuursverkiezing. Hebt u de Ledenraad gemist? Via onderstaande link kunt u de vergadering terugkijken. 
Terugkijken Ledenraad 2 juni 2020
 

FCI
Berichtgeving van de FCI


De FCI-president heeft middels onderstaande brief kenbaar gemaakt dat de Olympiade in Roemenië verplaatst wordt naar januari 2022. Ook geeft hij informatie over de overige evenementen die de komende tijd op de planning staan. Lees hieronder de brief:


Dear Mister President,

The COVID-19 pandemic has made a strange situation also in the pigeon sport. In the last 6 month the most important task was to save the life of the people everywhere in the world. Each continent, each country makes a big effort to stop the virus. We can see that we are on the good way, but we understand, it is not finished because we don’t have a vaccine yet.

In these circumstances the pigeon sport suffers a severe loss everywhere in the world. The fanciers had no races anywhere, we didn't have a chance to organize or have races.

Meanwhile several national federations started the season, training and competition flights in May and in June; other federations can only organize training flights.

The Committee Director is aware that the measures taken due to the COVID-19 virus have a major impact on the 2020 race season and that not everyone will have the equal sporting opportunities.

This is the reason why

the Committee Director of FCI has decided to postpone the XXXVII Olympiad to January 2022 in Romania.

We are convinced that everyone will understand the necessity of this decision.

Regarding the other FCI events 2020:
  • The FCI World Championship final race will take place on September 30, 2020 in Arad, Romania
  • The FCI European Championship final race will take place on October 24, 2020 in Mira, Portugal.
  • The FCI World Best Pigeon 2020 will be organized, based on the rankings of the races 2020.
  • The FCI Grand Prix races 2020 – will be organized in 2020 - see website: http://www.pigeons-grandprix.com

Now the FCI leadership and the leaders of the national federations need to reorganize a post COVID-19 pigeon sport; we need to find out how we can return to the traditional way of the pigeon sport. The virus and the pandemic made us realize, that we aren’t alone, that we support each other, and that the solidarity in our sport between the fanciers and the leaders of the federations is very strong!


 
Klik hier voor de originele brief
Actuele informatie vanuit de FCI
 
 
 
 

IN DE MEDIA
Bricon in Onderweg naar de Regio (RTL4) 


Zondag 7 juni was Ivan Baetens van Bricon te zien in een aflevering van Onderweg naar de Regio bij RTL 4. In de aflevering gaat het over duivensportbeleving en constateren.
 
De uitzending wordt herhaald op zaterdag 13 juni 2020 om 13.30 uur (en is terug te kijken via uitzending gemist).

 
Bricon
 

IN DE MEDIA
Goed nieuws voor de duivensport: ze mogen weer vliegen!


RTV Oost besteedde in het Pinksterweekend aandacht aan de duivensport. Duivenmelkers Herbert en Harold Kamerhuis uit Sibculo vertelden hoe blij zij zijn dat ze weer mogen vliegen.Klik hier voor het bericht op de website. 

 
 

IN DE MEDIA
Postduivenvereniging in coronatijd: “Het verenigingsleven ligt plat”
 

RTV Hengelo besteedde in het Pinksterweekend aandacht aan de duivensport in coronatijd. Klik hier voor het interview met Voorzitter Klaas Mulder van duivensportvereniging Snelvlucht en een filmpje.

 

NPO BUREAU

Extra exemplaren Corona richtlijnen beschikbaar


Iedere vereniging heeft per post vier posters - met daarop de Corona richtlijnen - ontvangen. Er is nog een aantal posters beschikbaar.

Interesse?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld even hoeveel posters je wilt ontvangen, de naam van de vereniging en het adres waar de posters naar toegestuurd mogen worden. Dan zorgen wij dat de posters jullie kant op komen.
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

In verband met het coronavirus verzoekt NPO de afdelingen en verenigingen om de richtlijnen van het RIVM te volgen. 
 

IN DE MEDIA

De postduiven vliegen weer


Ook in Barendrecht is het feit dat de postduiven weer vliegen nieuws. De Schakel plaatste en artikel op de site over de eerste activiteiten van PV Barendrecht van 2020.

over de eerste activiteiten van PV Barendrecht van 2020.

 
Klik hier voor het artikel van De Schakel / PV Barendrecht
 WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld. 
 
Wie lost waar
 

RUBRIEK INSTITUUT WEDVLUCHTBEGELEIDING 

Het weer voor morgen

Onderstaand vindt u het weersbericht door het Instituut Wedvluchtbegeleiding.

Het weer voor zaterdag: Zoals de berichten nu zijn, gaat het zaterdag allemaal wel meevallen. Er is in het westen en noorden in de ochtend kans op wat lichte buien. Er is ook nog voldoende ruimte voor de zon (3/8 tot 4/8) Naar het zuiden toe zijn de berichten nog gunstiger. De wind is in België ZZW-3 en in Nederland ZW-4. Zeker aan de kust kunnen tijdens buien windstoten voorkomen.

 

NPO BUREAU

Opvang verdwaalde duiven bij lokalen

Door Harry Meijners

Verenigingslokalen waar het gebruikelijk is om verdwaalde duiven te verzamelen, hebben hiervoor op dit moment weinig mogelijkheden. Om het verzamelen van verdwaalde duiven wel door te kunnen laten gaan, doen wij bij deze een verzoek om dit onderling in de vereniging te regelen, bijvoorbeeld om het verzamelpunt tijdelijk thuis bij een duivenliefhebber te laten fungeren.

Hoe eerder deze verdwaalde duiven bij een centraal hok arriveren, hoe sneller de rechtmatige eigenaar van de duif wordt geïnformeerd.

Afgelopen week is het een aantal dagen onmogelijk geweest om de duivenzoekmachine te gebruiken. Sinds dinsdag 2 juni werkt deze weer naar behoren.

Klik hier om de contactgegevens van de eigenaar van een gevonden duif te achterhalen.
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 3 juni 2020

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

NPO BESTUUR
Even voorstellen

 

Dinsdag 2 juni 2020 is het nieuwe NPO Bestuur benoemd. Het Spoor der Kampioenen stelde deze week de bestuurders voor. In deze publicaties staat helaas een aantal onjuistheden. De originele publicaties kunnen we uiteraard hier niet aanpassen. Wel is in de publicaties aangegeven wat er onjuist/onvolledig is.


Het spoor der kampioenen
 

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40