Biddag 2019
Vandaag houden we op Urk onze jaarlijkse biddag voor de visserij. Een traditie die al meer dan 150 jaar oud is. Dit jaar extra bijzonder, omdat in het Europese parlement vandaag wordt gestemd over de pulsvisserij. Een innovatieve manier van vissen, die veel brandstof bespaard en veel minder bijvangst kent.
Alleen maar plussen zou je denken. Echter met name de Franse vissers hebben samen met een milieuclubje het toch voor elkaar gekregen dat de emotie het wint van de feiten.

We zullen de uitkomsten maar afwachten, maar ons is  er ook vandaag weer op gewezen dat we ook Vertrouwen mogen hebben.

Duiven
En om dan weer over duiven te schrijven lijkt dan ook echt belachelijk. Maar goed, dit is een site die over duiven gaat, dus toch maar even de stand van zaken doorgeven.

Het gaat nog steeds niet erg vlot met het koppelen. Eergisteren is er ook nog een duivinnetje gepakt door de roofvogel. Dat betekent weer een losse doffer, en 2 eieren in de kliko.
Het doffer overschot wat ik inmiddels heb is wel heel lastig, want ik heb niet meer als 15 bakken. 2 daarvan staan leeg, ik krijg ze er niet in gewend. Wel inmiddels een koppel op de grond wat voor zich nu een vast plekje heeft veroverd.
Er zijn 2 duivinnen in doffers veranderd, en er loopt er nog 1 tussen waar ik aan twijfel.
Op FB kreeg ik een reactie dat ik dan beter observeren moest. Dat klopt natuurlijk, maar ik ben geen man die uren in zijn hok verblijft. Dat zijn meestal minuten, vooral in de winterperiode. En nu we tijdelijk ergens anders wonen is het helemaal lastig.

Bestuur
Deze week ook weer bestuursvergadering gehad. Alles wat besproken is, is natuurlijk topgeheim….
Maar ik heb de indruk dat we een leuke club bestuursleden bij elkaar hebben, die allemaal hun taken serieus oppakken. En ik kan het mis hebben, maar daardoor lijken ook de leden meer gemotiveerd om wat te beteken voor de club. Positief gevoel dus!

Verbouwing
Gelukkig gaat de verbouwing de goede kant op. Als het meezit deze week al de vloeren erin, en volgende week de nieuwe keuken. De week daarna is dan gereserveerd voor de schilder.

Bezoek
Vorige week zaterdagmiddag nog vrij onverwacht een bezoekje van Gert Jan Beute. We hebben ondanks de harde wind een klein stukje van “oud” Urk bekeken. Even de havens rond gelopen, het vissersmonument bekeken en natuurlijk de vuurtoren. Wat op zich wel bijzonder was is dat we bijna niet over duiven gesproken hebben. Het kan dus wel!