Spotlight

zondag 23 februari 2020

Zaterdag 15 februari troffen afgevaardigden van het grote merendeel van de Afdelingen, Secties en Platformen elkaar in Soest om een dag te praten over een bestuurlijke agenda voor de duivensport.

Het initiatief voor deze bijeenkomst was genomen door een aantal Afdelingen.

Het idee erachter was dat de bestuurlijke crisis in de duivensport vraagt om een zo spoedig mogelijke oplossing.

Het is van groot belang dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en dat we de eenheid herstellen in duivensportland.

We zullen elkaar moeten vinden in wat we belangrijk vinden, wat er beter moet en wie waar, al dan niet gezamenlijk, verantwoordelijk voor is. Een bestuurlijke agenda hebben we dat genoemd.

Klik hier voor gehelen verslag

dinsdag 18 februari 2020

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je denkt dat je in de toekomst kunt kijken gaat jouw wereld er opeens weer anders uit zien. Consequenties hebben die veranderingen. Overzien moet je deze, managen, om je nieuwe normaal te kunnen bereiken.

Ik had het allemaal weer helemaal in het hoofd. Ik wist allang hoe het duivenseizoen er in 2020 uit ging zien. Ja, ergens in de verte waren die geruchten over een nieuwe klus, een project op één van de zusterbedrijven, net iets verder van huis. Tijd verdelen tussen de huidige job en het nieuwe project was de oorspronkelijke afspraak. Genoeg gelegenheid om dagelijks thuis te komen, geen vuiltje aan de lucht, dat ging helemaal goed komen. Dat goed komen slaat dan voornamelijk op de situatie buiten werk om. Het werk op zich biedt mooie nieuwe mogelijkheden en kansen, reden genoeg om aan te pakken.

Totdat de werkelijkheid zijn intrede deed. Het bleek een fulltime klus te zijn, op een afstand die net te ver is om dagelijks te forensen tussen thuis en werk. Het bleek om een klus te gaan die na de voorbereidingsfase minimaal een half jaar gaat duren, fulltime. Ja, ik wil dat doen, super gelegenheid om mijn verworven kennis van de laatste jaren in de praktijk te brengen. Kan er ook nog eens al mijn kennis en kunde verworven bij 35 jaar voedingsindustrie kwijt. Ik kan er werken met cijfers, analyseren, strategie bepalen, tactisch plan uitwerken en dan ook nog eens op operationeel gebied helpen en begeleiden om alles daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen. Daarna gaan we door naar een volgende locatie, waar het spel zich weer gaat herhalen.

Maar ja, er is ook een thuis. Vera was heel duidelijk over wat mijn keuze zou moeten zijn. Als dit is wat ik wil meteen doen. Voor mijn andere grote passie heeft het nogal wat gevolgen. Met postduiven spelen betekend elke dag inzet en motivatie, controle en inspelen op situaties die zich voordoen en invloed hebben op het systeem van verzorgen en trainen. Dat gaat niet lukken als je niet thuis bent. Daarnaast zou ik heel veel reistijd kwijt zijn, ziet het er naar uit dat er heel veel gewisseld moet worden in werktijden, lange dagen zijn vaak nodig om opvolging te doen op ingezette acties. 

Het moge duidelijk zijn dat vliegen met de duiven er voorlopig niet in gaat zitten. Kweken kan wel. Kweken voor éénhoksraces, voor collega melkers en voor verjonging van het duivenbestand behoren tot de mogelijkheden. Er lopen ook nog wat afspraken die nagekomen moeten worden. Ook een mooie gelegenheid om de blik weer wat meer op de sierduiven te richten. Elk nadeel heb zijn voordeel zei Cruijff de filosoof. Klopt inderdaad weer als een bus.

Nee, ik zeg de sport niet vaarwel, ook al ga ik de adrenaline stoot missen als die vroege valt, om überhaupt de duiven thuis te zien komen. Maar stel nou dat er ergens iemand een vroege pakt, waar het stempel Made in Engelum op staat, ik zou daar ook superblij van worden.....

Komende weken het systeem van voeren en verzorgen aanpassen, zodat Vera het makkelijk heeft bij de verzorging op de dagen dat ik niet thuis zal zijn. Geen duiven meer die loskomen, het zal weer stil worden in de lucht boven het dorp. Nee, ik zit er niet echt mee, moet verder met mijn leven, het is een uitgelezen kans. Verder in de toekomst kijken als dit kan ik ook niet, we gaan weer zien welke mooie dingen dit weer gaat opleveren.

Tot de volgende!

www.postduivenblog.nl

zaterdag 22 februari 2020

'Een stormachtig weekend'.

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank hangen en je gedeisd houden. En dan hebben we dan ook gedaan met een bak koffie en wat lekkers erbij, héérlijk!!

FEESTAVOND FONDCLUB.
Afgelopen zaterdagavond hebben we een gezellige avond gehad van FC MARATHONVLIEGERS in de grote zaal van P.V. De Luchtbode in H.I. Ambacht. Op deze locatie worden sinds jaren tevens de duiven voor de Nat. Sector en Z.L.U. vluchten ingekorfd. De FC vierde tevens zijn 25-jarig jubileum waarvan PETER VAN SINTMAARTENSDIJK onafgebroken al die jaren voorzitter is van deze fondclub. Hij werd vanwege dit heugelijk gebeuren extra in het zonnetje gezet en kreeg hij als verrassing een mooie speld uitgereikt door MICHEL VERWEIJ, de voorzitter van Samenspel Noord- en Zuid-Holland. Tevens kreeg hij uit handen van HUB WETZELAER, de altijd actieve pr man van de Z.L.U. een mooi presentje overhandigd. Peter heeft gewoonlijk een behoorlijk grote mond en altijd nadrukkelijk aanwezig, maar deze gebeurtenis had hij niet verwacht en was hij duidelijk verrast. Leuk om te zien...!! Hij heeft het overigens dik verdient hoor, want 25 jaar aaneengesloten een bestuursfunctie van voorzitter zijn is nogal wat en hij doet het toch maar... Proficiat Peter!!

We hebben gezellig aan de tafel gezeten bij Kees de Graaf, Ad Silfhout, Rik Ros en Jan Ouwerkerk en andere duivenvrienden. Zelf heb ik heel de avond naast Piet van de Merwe gezeten. We hebben best wat afgelachen want als je dan zo met elkaar zit en een beetje zit te ouwehoeren hebben we Piet aan een kruisverhoor onderworpen: "Wat geef jij nou aan de duiven Piet"? Nou, iedereen die Piet kent weet dat hij nooit veel los laat. Uiteindelijk, onder het mom van een dolletje zei hij: "ORNISPECIAl". Hij weet dat ik het zou gaan schrijven, dus bij deze Piet...

Evelien met sportvriend Piet van de Merwe... (foto: Evelien)

Ook hebben we het gehad over de overschakeling van discipline en Piet vertelde dat het ook voor hem verre van makkelijk is geweest. Eerst speelde hij zo goed als alle programma vluchten en daarna de overschakeling naar uitsluitend fond en overnacht vluchten.
Leuk is altijd om te horen, zo ook die avond, dat er gezegd werd "jullie hebben ook altijd hard gespeeld op de programma vluchten"... En ja, dat is ook zo. Kijk, er gaan altijd praatjes rond in duivenland want zoals ik al vaker heb gezegd, het zijn net een stel roddelende wijven die duivenmelkers! Zo werd er ook gezegd dat HIJ slechts 1 (!) prijsje heeft behaald. Met die HIJ bedoelen ze dan Gero, en ja dat klopt, op de Z.L.U. maar let wel, dan gelijk wel het hoogst haalbare te weten een INTERNATIONALE OVERWINNING !!
Wat vaak vergeten word door deze melkers is dat wij jaren aaneen goed hebben gespeeld, zij het op andere disciplines en dat word plotsklaps vergeten. Dat ik noem ik dan kut-nijd of te wel afgunst, en dan is het leuk dat je melkers spreekt die dat dan aanhalen, niet alleen afgelopen zaterdagavond maar dat gebeurt regelmatig.

Samen met sportvriend Kees van de Graaf (midden) en Ad Silfhout, Dordrecht... (foto: Evelien)

Wat ook met regelmaat gevraagd word is naar 'DUIF VITAAL'. Daar krijg ik e-mails over en zaterdag werd het aan Gero ook weer gevraagd: "Is Duif Vitaal echt zo goed"?
Beste lezers, ik ben niet zo van het promoten maar in deze doe ik het wel. Heb je problemen met je duiven of wil je iets toevoegen aan je duiven, probeer dan Duif Vitaal. Ga naar hun site en neem een proefpakket wat echt niet veel kost en je zult zien dat je duiven in korte tijd anders worden. DE mensen van Duif Vitaal staan altijd open voor vragen, voor mailtjes of een belletje en ze staan je altijd te woord. En belangrijk: alles is op NATUURLIJKE BASIS !!
Een duif harder laten vliegen doet het ook niet, maar is uw duif gezond en alles klopt aan de duif, dan ben ik er zeker van dat ze meer uit zichzelf kunnen halen... Dat betekent overigens niet dat je een heel vliegseizoen zónder medische begeleiding kan want, dat weten we nu allemaal wel, GEHEEL ZONDER KAN NIET. (Wie zegt van wel die liegt gewoon!)
Al zouden we willen, je moet soms ingrijpen maar met Duif Vitaal kom je een heel eind!! Ik zeg dus: DOEN!!

Een van een aantal huldigingen FC Marathonvliegers. (foto: Evelien)

JONGE DUIVEN.
Afgelopen dagen nog enkele foto's gemaakt van een aantal jonge duifjes in de broedschaal. Het is weer een hoop stront ruimen maar, met wat er dan uiteindelijk voor moois in de schaal ligt doe je het weer voor!!

Een leuk plaatje waarvoor we het uiteindelijk allemaal doen... (foto: Evelien)

We hebben ook weer kunnen lezen dat de boeven nog steeds niet slapen. Dit keer was Ko van Dommelen uit St. Philipsland aan de beurt. Daar werden een 30-tal duiven ontvreemd. Het is toch in en in triest...
Wij zijn ons er soms niet van bewust wat sociaal media soms doet. Ook de mensen die we op de achterplaats bij de hokken laten komen, het blijft altijd een risico, dat is de reden dat wij hier al een tijdje niks vermelden op deze site wat voor duiven wij erbij hebben zitten. Ondanks een beveiliging maken wij slapende honden liever niet wakker...


Graag weer tot een volgende keer!

Veel liefs: Evelien.

zaterdag 22 februari 2020

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-up en binnen

Na alle heisa van de voorbije dagen tussen KBDB en Natuurpunt i.v.m. de roofvogels en alle verwijten die naar onze hoofden als duivenliefhebbers worden geslingerd, wil ik toch als duivenliefhebber en dierenvriend hierop reageren. Ik heb de laatste dagen vele reacties van buitenstaanders gelezen en eerlijk gezegd doet het mij toch wel pijn dat er zo negatief op onze hobby en ons als mens/duivenliefhebber wordt gereageerd. Blijkbaar zijn wij in vele mensenogen nog steeds de onverdraagzame duivenmelker, de duivenmelker dat geen enkel dier kan verdragen buiten zijn eigen duiven, de duivenmelker dat elke slechte duif de nek omwringt, de duivenmelker dat zijn duiven ziet als een machine, een machine die moet presteren en waar het enkel draait om geld. Ik kan hier volmondig op antwoorden dat dit absoluut niet zo is! Vele liefhebbers hebben een band met hun duiven, een band die alleen een duivenliefhebber kan snappen. Elke dag van het jaar, zomer en winter, regen en sneeuw, zijn wij in de weer om onze duiven te verzorgen, om tijd met hun door te brengen. Want dat doet een goede eigenaar, zijn of haar dieren de beste verzorging en liefde geven. En zoals overal in de wereld, met eender welk dier, zullen er mensen zijn die een dier niet behandelen zoals het zou moeten zijn, maar we hoeven daarom toch niet iedereen over dezelfde kam te scheren? Ik las dan ook het artikel van Natuurpunt met argusogen en wil toch op enkele zinnen uit dit artikel reageren:

- Volgens deze duivenkwekers-vereniging (het woord duivenliefhebbers gebruiken we liever niet).

De meeste “duivenkwekers” zijn wel degelijk duivenliefhebbers, die hun duiven oprecht graag zien en lief hebben en elke dag van het jaar klaar staan om hun duiven de perfecte verzorging te geven. Zeer jammer, dat een organisatie als Natuurpunt, zo discriminerend spreekt over een bepaalde bevolkingsgroep en ons naar de buitenwereld toe wil afschilderen als kwekers of beulen.

- De reden waarom zovele duiven worden opgevangen in de opvangcentra is simpel: de meeste duivenmelkers interesseren zich niet in hun duiven, enkel in de mogelijke opbrengst die ze kunnen genereren.

De meeste liefhebbers interesseren zich wel in hun duiven en de meeste verdienen amper tot geen cent door deze sport te beoefenen, integendeel. Voor deze mensen staat de hobby en het plezier voorop en is al de rest bijzaak.

- In plaats van blij te zijn en de vinder uitvoerig te bedanken voor de moeite, krijgt de vinder meestal als antwoord ‘ik moet de duif niet meer hebben’, of erger ‘Draai hem maar in de soep.’ En dit zijn geen uitzonderingen. Dit is de regel.

“Ik moet de duif niet meer hebben” of “draai hem maar in de soep” zijn wel uitzonderingen. Vele duivenliefhebbers gaan hun duiven ophalen of zoeken een oplossing om deze terug op hun hok te krijgen, indien zij een telefoontje krijgen (niet alle verdwaalde duiven worden bij de eigenaar aangemeld). Jammer genoeg worden positieve verhalen nooit gepubliceerd en heeft daarom amper tot niemand weet van hoeveel duiven er daadwerkelijkheid opgehaald worden. Natuurlijk zijn er ook nog steeds liefhebbers die hun duiven niet gaan ophalen, 1 van de redenen hiervoor is dat deze liefhebbers te kampen hebben met grote verliezen, mede door de roofvogels, en dat het water naar de zee dragen is. Eigenaars die toch de verantwoordelijkheid voor hun duiven niet willen dragen en met gruwelijke reacties op de proppen komen, mogen in de toekomst gerust een sanctie ontvangen hiervoor.

- De enige tranen die er vloeien wanneer een roofvogel een duif pakt, zullen de tranen zijn om de paar verloren euro’s. Hoewel je toch zou verwachten dat als de duiven echt zo kostbaar zijn als mr. Bodengien beweert, er toch wat meer moeite zou gedaan worden wanneer een lichtjes verzwakte duif ergens wordt gevonden.

De tranen die vloeien wanneer een roofvogel een duif pakt, zijn tranen van verdriet, verdriet omdat 1 van onze gevleugelde vrienden het leven heeft moeten laten. Verdriet omdat we geen duiven houden om voor onze ogen vermoord te zien worden. Verdriet omdat we een dier kwijt zijn, een levend wezen dat we uit het ei hebben zien kruipen en zien opgroeien hebben tot een volwaardige duif.

- Geen wonder dat de duivensport al jarenlang in populariteit afneemt, dat de gemiddelde leeftijd erg hoog ligt, en dat het aantal duivenmelkers elk jaar afneemt. Een goede zaak wat ons betreft, als die mentaliteit niet verandert!

De mentaliteit doorheen de jaren is wel degelijk veranderd in de positieve zin. De onverdraagzame duivenmelker met zijn stofjas ruilt stilaan plaats voor een moderne en diervriendelijke duivensport.

* * *

Wat dan de roofvogels zelf betreft, wij vragen niet om deze dieren uit te roeien om onze hobby te redden, nee, wij vragen alleen om geen nestkasten meer te plaatsen. De roofvogelpopulatie is de laatste jaren wel degelijk toegenomen en jammer genoeg hebben deze vogels het meer en meer op onze duiven gemunt. Hiervoor willen we alleen maar een diervriendelijke oplossing vinden die zowel de duivenliefhebbers kan helpen als de roofvogels zelf.

Ik hoop dat ik op de een of andere manier aan andere mensen kan laten zien dat wij als duivenliefhebbers zo slecht nog niet zijn. Dat wij op de eerste plaats dierenvrienden zijn die een hobby met een dier beoefenen en dat wij dit in de beste omstandigheden proberen te doen. En ik weet dat voor dierenvrienden de duivensport en een dierenvriend zijn lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat men niet kan begrijpen dat wij een dier dat wij graag zien ergens los laten in de hoop dat deze het thuisfront zal bereiken, maar daar gaat nu eenmaal de duivensport om, om duiven aan wedstrijden te laten deelnemen. En natuurlijk is dat niet altijd rozengeur en maneschijn, maar het gevoel dat je krijgt als 1 van je duiven vroeg op de klep zit, dat gevoel is niet te beschrijven. Alle tegenslagen die wij moeten verduren wegen nog steeds niet op tegen dat gevoel en de liefde voor onze duiven…

Bedankt om deze post te lezen en te delen met jullie familie, vrienden en kennissen.

Groetjes,

Melissa, duivenliefhebber en dierenvriend.

 

 

 
 
vrijdag 21 februari 2020

Verstilling op nest…

…Het is de ruimte maal de tijd, dat ons melkers voor de opgave stelt om waakzaam te zijn over onze nestduiven.

…Het is de tijd dat de roofvogels hun slag slaan, gesteund door de mens zonder besef van ruimte.

…Het is de ruimte die we moeten verstillen, zodat we de tijd hebben om in elk geval onze gespeende jonge vrienden te beschermen tegen bv de slechtvalk. Het dier dat met zijn scherpe klauwen, snavel menig geluksmoment kapot maakt.

…Het is de tijd van verstillen om manmoedig het zicht te verliezen op een ruimte zonder de slechtvalk en sperwer aanvallen.

RvH

 
 
vrijdag 21 februari 2020

maandag, februari 10, 2020

Voorspoedig
 
Het gaat voor de wind... ha ha, dat kun je wel zeggen na zo'n storm van gisteren. Hier geen schade zover gezien. Duiven blijven gek genoeg erg mak als het zo tekeer gaat. Ze weten het als geen ander als de natuur zo gek doet.

Jongen komen uit. De vermeerderaars en het vliegkoppel waar nu het rooitje vanaf is en de oude duivin weer terug is op Boaz (Boaz en Ruth) hebben allen de eerste eieren. De vermeerderaars met z'n 3 (koppels) in 1 hok, alle 3 op dezelfde dag het 1e ei. Komt mooi uit tegelijk!

Vandaag nog binnenblijven. Morgen mogelijk weer naar buiten.
Kweekvoer, grit en mineraalpoeder. Volop water met vleugje RopaB.
Dat is mijn recept. Ik heb het idee dat het werkt!

maandag, februari 17, 2020

Kak

 
Kak, zaterdag 1 weg bij het uitlaten.
Het woei niet eens flink nog. Midden op de dag.
Roofvogel, blessure? Ik heb geen idee maar weg is ie.
Balen zoiets.

Inmiddels ringde ik al bijna de helft van de jongen en de eitjes die inmiddels een krappe week zijn lijken allemaal bevrucht!

FORUM !!

 
Vrijdag aanstaande, 21 feb.
Forum met Dekker, Huijsmans, Blaauw en Van Sintmaartensdijk.
inloop 19:30
start 20:00 uur

Karel Doormanstraat 11
Oud-Beijerland

gratis parkeren
Gezelligheid maar zeker leerzaam!
Avondje melken met jonge kampioenen zoals je niet elke dat spreekt of hoort!

Ben je er bij??

 

donderdag 20 februari 2020

Beste leden,

Een paar weken geleden hebben we vragen gesteld om erachter te komen wat de leden vinden van een aantal zaken betreffende de toekomst van de duivensport.

In deze publicatie staan de gestelde vragen met de meest gegeven antwoorden van de stemmers.

donderdag 20 februari 2020

Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Zoals tijdens de prijsuitreiking van de editie van 2019 aangegeven, zou de commissie in overleg gaan hoe verder te gaan met de editie van 2020.

Een aantal zaken kunnen wij aangeven die tijdens dit overleg aan de orde zijn geweest.

De commissie hebben wij mogen uitbreiden met Dick van Leur en Johan Steenis en dat maakt het verdelen van de werkzaamheden weer een stuk eenvoudiger. Welkom Dick en Johan !

Doordat het aantal deelnemers in Regio C door opheffen van verenigingen en stoppen van liefhebbers te klein is geworden hebben wij nu de keuze gemaakt het vlieggebied uit te breiden met Regio B2. Daarmee kunnen de deelnemers van het eerste uur uit Culemborg blijven deelnemen en ook de overige verenigingen en leden uit Regio B2 deelnemen aan de 9e editie. Wij hopen hiermee weer op een grotere deelname.

Dit jaar zullen wij de duiven nog op onze vaste standplaats in Tiel verkopen, maar willen om de deelname verder te bevorderen volgend jaar op 3 locaties in het vlieggebied verkopen en dan op de laatste 3 zaterdagen in maart. Voor 2020 blijft het dus 4x in Tiel.

De vluchten die wij kiezen voor komende editie zijn:

15-08-2020   Niergnies                                            €     1.000
22-08-2020   Peronne                                              €     1.000
29-08-2020   Pont St Max  (Jackpot vlucht)             €   10.000
05-09-2020   Quievrain                                            €      1.000
12-09-2020   Sens                                                    €     1.000
                      Asduifcompetitie                                 €     2.500

Indicatief hebben wij het prijzengeld van 2019 gebruikt. Definitief wordt vastgesteld na de laatste verkoping van volgende maand.

Het is bijna zover dat wij de gouden ringen 2020 kunnen gaan verzenden.

Wil je onverhoopt niet meer deelnemen, laat het ons dan per ommegaande - liefst dit weekend - weten, dan gaan er geen ringen meer op de post.

Wij hopen op een mooie 9e editie!


GR4R Commissie

Onderstaande brief treft u aan bij de ringen:

Tiel, 17 februari 2020
 
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, 
 

Hartelijk dank voor uw deelname aan de 9e editie van de Golden Regio 4 Race!
 
Bijgaand treft u de ringen aan. 
 
De duiven worden verkocht op de volgende zaterdagen in maart en april: 14, 21 en 28 maart en 4 april.
Duiven aanleveren tussen     12.00-13.00 uur
Bezichtigen                            13.00-14.00 uur
Verkoop                                 14.00-16.00 uur
 

bij P.V. De Verwachting in Tiel, aan de Meidoornstraat 8, in Tiel. Bereikbaar via Rinus van Dee op 06-22454582.
 
Graag willen wij weten wanneer u de duiven komt aanleveren. Wilt u dit doorgeven aan Rini van den Bogaard Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06-29436917.
 
Met het aanleveren van de jonge duiven dient ook de stamkaart te worden afgegeven.

Alle te vervliegen prijzen worden verdeeld op 50%-50% tussen kweker en speler.

Zodra alle verkopingen hebben plaatsgevonden informeren wij alle kwekers en spelers over de verkochte jonge duiven. 

Het verzoek is om per ommegaande een bedrag van €20,- per ring over te maken, dus totaal €40,-   
op rekening NL81 INGB 0001 3117 48 t.n.v. M. van der Kruk onder vermelding van GR4R 2020. 
 
 
Sportgroeten en tot een van de zaterdagen,
 
 
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.         06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           06-23115633
Dick van Leur               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   06-55132381
Johan Steenis              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       06-29558272
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   06-53276934

donderdag 20 februari 2020

Zelf top spelen is één ding, maar dat een ander ook top speelt met jouw duiven is iets anders. In Nederland zijn tal van hokken die top uithalen met nazaten van Witbuik en Dragon Rocket. In landen als Taiwan, Wales, Italië, Roemenië, Hongarije, Kroatië, IJsland, Duitsland en Schotland zitten ook nazaten waarvan sommige het zelfs tot nationale Asduiven en Olympiade duiven brachten.

Nu zijn er de laatste jaren ook enkele naar Koeweit gegaan, de 1e Asduif afgelopen week is 50% Embregts-Theunis. In Marokko won gisteren een kleinkind van Super Rossi de gedeelde 1e plaats in dezelfde seconde als zijn hokgenoot.

Het eerste wat ik vanochtend deed is kijken of alle pannen nog op het dak van het huis en de duivenhokken lagen. We zitten hier in het open veld, maar gelukkig niets kapot. De duiven blijven binnen tot de wind weer gaat liggen. Je bereikt er niets mee om ze nu los te laten, alleen spierblessures of duiven in de draden.

Ik houd mijn hart altijd vast in het vliegseizoen met ZW5, meestal zijn er problemen met duiven die ergens tegenaan vliegen en vaak zijn dat je beste. Onervaren jongen komen in Groningen terecht en zie je nooit meer terug.

Zou ik duiven mogen lossen, dan gingen ze niet los op vluchten die uitdraaien op meer dan 2000mpm. Ook zou ik geen duif meer lossen na 08.00 uur boven de 27 graden, het is immers vaak om 05.00 uur al licht in de zomer, dus waarom zo lang wachten? De meeste liefhebbers zijn toch vroeg uit de veren.

Maar ik zie het anders dan de meeste losverantwoordelijken. Zij sturen duiven wel graag door noodweer en als de zon aan de hemel staat, twijfelen ze om te lossen. Ben ik de enige die het opvalt dat de prijzen met een harde wind vanachter vaker langer openstaan dan met een stevige kopwind?

We gaan het dit jaar weer beleven, laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

DE KOMENDE 2 WEKEN WORDEN ALLE BESTELLINGEN IN DE BOVENSTAANDE ZAKKEN GELEVERD!

Dit betekent dat u deze zakken de komende weken in de winkel tegen kunt komen. Je herkent ze aan de witte zak met een grote Embregts-Theunis Championsmix sticker erop (en de reguliere stickers onderaan de zak). Uiteraard is de inhoud exact hetzelfde.

Reden: de fabriek heeft de normale, blauwe Embregts-Theunis zakken met een te klein ventiel ontvangen, waardoor ze onbruikbaar zijn. Deze worden pas eind februari opnieuw geleverd. Vanaf dan worden alle bestellingen weer in de normale zakken opgeleverd.

Gele stickers NPO-mix

Verder plakt de fabriek voortaan gele stickers (zie hieronder) onderop de zakken NPO-mix, zodat het duidelijker is wat Championsmix is en wat NPO-mix. Die gele stickers blijven dus. Kijk de komende weken nog even goed of je de juiste zak pakt, want de meeste winkels hebben nog geen levering NPO-mix met gele stickers ontvangen.

Vragen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij beantwoorden ze zo snel mogelijk.

donderdag 20 februari 2020

 
Willie-jan Van De Goorbergh en Frank Zwiers ​​De keurders van de Jaarlingen keuring bij Pv Flevoland te Urk.
Foto
 
Zoals je ziet op de Foto staan de winnaars te glunderen van geluk, Frank Zwiers rechts op de foto
en Willem-jan vd G rechts  naast de koning van de avond Coen Brugman( voor de duidelijkheid
de gene met het minste haar) mochten beide natuurlijk niet ontbreken op de foto.
Kijk het was een leuke avond met veel gezelligheid en soms een mooie discussie over bepaalde
eigenschappen van de duif, bv dat Hessel de vraag van de Spier stelde, ''ik voel nietssssssss'' want de
ene zij goede spier en de ander vond het niks''of in ieder geval de meningen lagen uit elkaar'' hoe
kan dat terwijl ze beide zulke goede liefhebbers zijn?

Ja smaken verschillen zeggen ze dan en natuurlijk is dat ook zo en voelt ieder een duif op zijn eigen
manier dus ja het is en blijft EIGEN VOORKEUR en als men dan qua mening niet het zelfde zegt,
is en lijkt mij dat geen punt alleen maar leuk voor een mooie discussie op duiven niveau. 

De info van beide heren vond ik wel leuk en ipv dat ik eens 5 of 6 kreeg op een hand keuring, kreeg ik
bij de 121 een 8 en 9 en de 113''Max'' kreeg 8 en 9,5 net niet genoeg voor plek 5 omdat Frank hem
minder vond maar willem-jan vond hem een 9,5 dus hadden ze beter naar Willem kunnen luister had
​ik toch eens prijs gepakt'' maar goed gebeurd is gebeurd''

Verder na de tijd nog wat gekletst met een aantal en is het volgende week de beurt aan ons bij emmeloord.

nou laterssssssssssssssss

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 december 19
Handige Tips Nu er de laatste tijd zo veel te doen is over de diverse virussen die onze duiven belagen, zouden we haast de ‘eenvoudige ziekten’ van de duiven vergeten. Toch moeten we ook aandacht...

Columnist in Spotlight

19 februari 20
Jongen 2020 in eigen hok Storm Wat het weer...
12 februari 20
Deel van de Kampioenen Fondclub Utrecht Fondclub De...
05 februari 20
     Oudste jongen van 14 januari 2020 Corona /...
29 januari 20
                                  Christian v d Wetering kreeg de felicitaties...
22 januari 20
                                      Gezellig op net uitgekomen jongen Op naam zetten Door...
15 januari 20
Jonge duivenhok weer schoon Brief De vorige week...
08 januari 20
Kweekdoffer op de eieren   Branden Na weer veel...
01 januari 20
U allen een gezond en sportief 2020 toegewenst Het jaar...
25 december 19
  U allen Prettige Kerstdagen 2019 Kerst Deze week...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new msmduivensport185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

07 februari 20
Topforum in Oud Beijerland bij P.V. de Reisduif. Met o.a Maarten Huijsmans, Luuk Blaauw...
22 januari 20
  Wij, Erica Saarloos en Monique Gielen vinden dat de dames in ons samenspel niet achter...
19 januari 20
Trijntje van Ham is in Rotterdam bekend geworden als 'het duivenvrouwtje'. Jarenlang...
18 januari 20
De duiven van St. Vincent werden toch vrijdagmiddag gelost rond 14.30 in St. Vincent....
16 januari 20
De  Sterrenshow 2020  is op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021. U alvast een voorspoedig en...
13 januari 20
  Afgelopen weekend huldigde de ZLU haar vluchtwinnaars en kampioenen van het zware...
03 januari 20
Elk jaar is het een verassing wie nu uiteindelijk de kampioen wordt van de oude duiven...
01 januari 20
Bij deze de 2e serie van 36 prijswinnaars van de vierde vlucht van de 2019 editie.   De...
29 december 19
In deze Riviera hal van de Rotterdamse diergaarde Blijdorp werd jaren aan één de...
23 december 19
Breaking News. Vooraankondiging Totale verkoop Jan Schreurs Nieuw Vennep Één van de...
Kenny De Tobel en Roger van Doorslaer, respectievelijk het jongste en oudste lid van Union Opdorp. “De duivensport is de schoonste die er bestaat”, menen ze.
20 december 19
“Het koeren van een duif, dat is het mooiste geluid op aarde” Geert De Rycke Kenny De...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40