Dit weekend staat weer geheel in het teken van de duiven bij PV de Woudvliegers.
Er zijn 4 vluchten die dit weekend gevlogen worden, twee zijn er nog bezig want de duiven moeten daarvan nog thuis komen en twee vluchten zijn inmiddels zo goed als thuis want er zijn nog best wat duiven niet thuis aangekomen.
De eerste vlucht is de dagfond vlucht vanuit het Franse Issoudun met een afstand van ruim 645 km tot Putten.
De duiven zijn gelost om 07:00 uur en begonnen hun lange vlucht terug naar huis, de eerste duif in onze vereniging viel bij Arend Dokter om 16:29 uur en deze duivin vloog een snelheid van 1132 meter per minuut wat gelijk staat aan 67 km per uur, deze duivin was 1e in onze vereniging maar ook 5e in de Noordelijke Unie Z2 tegen 7.016 duiven, en ook voor K. v/d Broek en Zn. een mooie prestatie in de Noordelijke Unie Z2 namelijk 9e tegen 7.016 duiven.
A. Dokter is 1e in de A groep en K.v/d Broek en Zn. 1e in de B groep.
A. Dokter 1 en 11
K. v/d Broek en Zn. 2 en 6
Comb. Boeve – Drost 3,4,7 en 13
G. Doppenberg 5,10 en 12
H.J Ligtermoet 8
W. v/d Hoek 9
De eerste klokvlucht voor de jonge duiven was dit weekend vanuit het Belgische Minderhout, het was een vlucht waarbij er ook oude duiven mee mochten en de gehele regio A ging los om 08:15 uur.
Bij de jonge duiven waren er mooie vroege duiven o.a H.J Ligtermoet, Comb. Boeve – Drost, H. Scholten en G. Doppenberg.
Bij de oude duiven viel de vroegste duif bij G. Doppenberg om 09:47 uur en deze duivin vloog een snelheid van 1221 meter per minuut wat gelijk staat aan 73 km per uur.
G. Doppenberg is 1e in de A groep en H. v/d Kraats is 1e in de B groep.
G. Doppenberg 1,7 en 8
H. v/d Kraats 2 en 3
H. Scholten 4 en 5
Comb. Boeve – Drost 6
K. v/d Broek en Zn. 9 en 10
Komende week wordt een warme week maar de oude duiven worden voorbereid voor een midfond vlucht vanuit Sezanne en de jonge duiven worden voorbereid voor een vlucht vanuit Wolvertem.
Op de foto staan de winnaars van deze week A. Dokter, G. Doppenberg, K. v/d Broek en Zn. en H. v/d Kraats.