Oswald Haers houdt huis op Niergnies.

Tevens snelste in Zeeland. Vitessekampioen Roger de Schoolmeester balt de vuisten op midfond jong Melun.
Het is me wat. Geef je een geheim prijs met betrekking tot de darmflora en probiotica, wordt er regelmatig gevraagd om hierover meer te zeggen. Zo ook dit weekend. “Wat was het effect op je duiven ?” fluisterde iemand mij in het oor toen ik de toiletten op zocht. Hij keek daarbij de tweede WC na of niemand meeluisterde. “Nog nooit vertoond” begon ik. “De tweede dag na toedienen lag ik in bed nog wat na te mijmeren over een leuke droom die ik had. Een geluid uit mijn hok deed mij opschrikken en direct opstaan. Voorzichtig keek ik door het raam van het duivenhok. Wat ik toen zag grensde aan het ongelooflijke. Alsof ik een sportschool inkeek. Twee duiven stonden bovenop het houten draairad op de voerbak en renden alsof het een loopband betrof. Er waren er die met een piksteen potje boven de vleugels liepen. Anderen gingen met de drinkpot aan de haal . “. “Klinkt goed” antwoordde de persoon in kwestie bewonderend terwijl hij het tweede kwartier inging om zijn blaas leeg te maken. “Ook daar is het goed voor” zei ik, een klein potje is voldoende als ik het zo zie”.
Terug aan de toog zat Freddy de Mul. “Die blauwe drinkensgootjes zijn te klein” mijmerde hij voor zich uit. “Wat bedoel je ? “vroeg ik. Hij nam me mee naar de reismanden. “kijk” vervolgde hij ter plaatse en wees naar enkele duiven die precies tussen 2 drinkgootjes verwoede pogingen deden om te drinken. Helaas stuitten ze op de door 2 goten gevormde rand. “Waarom niet 1 langere ter beschikking stellen ?”vroeg Freddy aan mij. Ik had geen antwoord. Dat was Freddy. Ik zit al jaren tussen de duiven en dit detail was nog nooit bij me opgekomen. Natuurlijk had ik het fenomeen eerder gezien maar het siert een melker om daar over door te denken. Freddy wel dus, ik niet. Onbenullig detail ? Er zijn er wel meerdere kleinere details waar velen wel een punt van maken.
Het Nederlandse weer dwong de afdeling Zeeland om uit te wijken naar de vrijdag. Zelf kan ik me niet herinneren dat ooit mee te hebben gemaakt. Moeilijk voor de nog steeds zwoegende medeclubgenoot die moet zorgen dat er duivenvoer gekocht kan worden. In het Sluiskilse was niettemin de deelname hoog. Maar liefst 619 duiven van 22 deelnemers gingen door de handen van de inkorvers. 8:00 uur en de vrachtwagen kon de luiken opengooien. Het weer was prima en hoge snelheden werden verwacht. De tijd tikte door totdat om 09:20:50 uur bij Oswald Haers het constateerpiepje de ether inging. De eerstgetekende nl de “715” wist de erekrans naar Philippine te halen. Oswald is terug van weggeweest. Als een beer in zijn hol had Oswald zich een tijdje verscholen om nu op de natour ineens toe te slaan want het werd ook nog eventjes 2,3,4 15,16,17,19 enz . gewonnen. 22 vd 42 prijkten op de uitslag. In het samenspel en provinciaal werd ook met de vier duiven de eerste 4 prijzen binnengehaald. Wat een uitslag van deze sympathieke melker. Van harte gegund en een dikke toy toy toy. Hiep hiep hoera !!!. Vijfde werden de gebroeders Dekker. Tevens werd de 8e en 20e plek behaald. De mannen hadden er 112 mee. Melun lieten ze even voor wat het was en werd er mondjesmaat ingekorfd. 66 vd 112 vlogen zich in de uitslag . Zesde werd Ko Harms en kleindochter. Weer een top tien notering voor dit duo. Maar ook een 14e plek werd toegevoegd aan hun lijst Roger de Schoolmeester is al weken op dreef. Hij maakte het eerste tiental vol en won 7e,9e,10e en nu we toch bezig zijn : 11e, 12e, 13e. Roger geniet nog met volle teugen van de sport. Fam Ridderhof&Zn blijven scoren , nu een 18e stek maar 17 vd 31 erin is toch weer meer dan 50%. Opvallende spelers maar gesettled in de middenmoot waren de Comb Peeman en Schaap met 10 vd 19. Om 09:34:16 blies Roegiest Visser het eindsignaal en was de vlucht ten einde. 1629,363 meter/min deed de duif van Oswald. De laatste prijsduif vloog 1398,409 meter/min.
Het moet niet gekker worden maar de weergoden draaiden de duim naar onder en donkere wolken en regen maakten dat er in het weekend geen veer loskwam. “Het wordt maandag” huilde A Thijs op de website van Zeeland96. Maandag werd het. De lossingscommissie zagen wat buien maar het zou moeten lukken. Om 08:45 uur gooiden de 91 duiven de trossen los en kon de reis naar huis beginnen. WZW wind en windkracht 4-5. Hoge snelheden werden er verwacht. Roger de Schoolmeester stal de show met een 1e , 3e , 6e en 10e prijs. Vitesse man ? Kan zijn maar nu ook midfond man. Wat een klasbak is die vent toch. 7 vd 15 erin voor Roger. Ook nog een 17e en 18e erbij. “Tracteer maar eens” grijnsde hij tevreden toen de club de wonden likten. Comb Pieters melden zich op de tweede stek. Bij de jonge duiven zijn ze niet uit de top 10 te krijgen. Comb Peeman &Schaap flikten het hem weer. 4e en 5e en 9e stek voor dit knuffelduo. Ze deden er wat rente bij en ook nog een 12e en 13e plaats konden bijgeschreven worden. Jos de Ritter was ook meer dan aanwezig op deze vlucht. Gretig nam hij de 7e en 8e stek in ontvangst maar daar bleef het niet bij: 14e, 15e, 16e stek werden aan de kettinghanger gehangen. De man die het midfond jong klassement aanvoert is Jan de Jonge. Jan heeft er kijk op. De getekende duiven staan steevast op de uitslag. “Hoe doet ie het” vraagt menig melker zich af. Nu de elfde stek met jawel zijn 2e getekende om daarna te vervolgen met 19e en 20e stek ( eerstgetekende) Knap. Roger deed 1588,004 meter/min. De laatste duif tikte 1487,300 meter/min aan. In 10 minuutjes was de prijskamp gedaan. Hopelijk krijgen we volgend weekend weer een normaal lossings patroon. Af en toe flink mis met de dagen als het vrijdag en maandag wordt. Succes allemaal.

Ridderhof en Zn stoken het vuurtje op op Peronne

Vorige week. 2 vluchten. Spanning. Begint Ingrid. “Weet je dat we door die duiven verder nooit iets samen doen ? begon ze. Kijk dan word ik voorzichtig. “we doen de duiven toch samen ?” probeerde ik. “Ja natuurlijk “maar we hebben nooit eens een uitje meer samen. “Ja maar we hebben gekozen om alles op tijd te verzorgen en een systeem te volgen en een uitje past daar niet zo bij ? legde ik uit. Ze gaf het niet op. “Maar op zondag dan ? “. Ik voelde dat ze ergens wel gelijk had dus gaf ik toe. Die zondag koffie gezet en Ingrid uit bed geroepen. IK had de tafel ook gezet en ja hoor in een eierdopje glansde met 2 messen een uitje. Een uitje op zondag. Ze was tot tranen toe bewogen toen we samen het uitje aansneden. De jonge duiven vlogen toch weer op de vastgestelde tijd weer uit. Fijn om naast de duiven ook nog iets anders samen te hebben.
Peronne 690 duiven in concours. De vooruitzichten betreffende het weer waren meer dan uitstekend. Elke melker hield de adem in toen A Thijs zijn huig op zijn tong liet kletsen toen het verlossende woord LOSSEN viel. Super vertrek vulde Adrie aan. 08:30 uur wees de klok aan. OZO wind en de berekeningen konden gedaan worden. Om 10:23:31 met 1438,554 meter meldde de “964”zich op het hok van niemand minder dan de combinatie Ridderhof en Zoon. De combinatie die ook vorig jaar op de navluchten flink huis hield. 2 sec later ging het constateersysteem opnieuw . De “960”was thuis en samen werden ze 1e en 2e in de vereniging en samenspel. Fantastisch gedaan. Tevens werd de 14e prijs binnen gehengelt en met 17 vd 35 was het gewoon super op deze superlossing. Op de derde , vierde en ik ga even over op cijfers, 5e, 9e,10e,11e,12e,16e t/m 20 stek was het de Dekkerprijzenregen die ons de paraplu deed opsteken. Ook in het samenspel steenvroege duiven. Hier moet hoestsiroop aan de pas komen om de ademhaling te blijven handhaven. Het wordt steeds gekker met de mannen. 70 vd 114 erin en even een traantje wegpinken bij de concurrentie. De grimmige John Dieleman beet zich vast in de eerste 10, zesde plek , won ook eventjes de 13e plaats en vulde de boodschappentas met 16 vd 22. Mensen lief , fingerspitzengefuhl zeggen ze bij de oosterburen. Volop in het werkproces en dit. Gefeliciteerd. Vierde liefhebbers in de top 10 werden de Comb Peeman&Schaap. 7e en 8e stek en even vermelden omdat het het vermelden waard is. De 7e en 23e stek duiven werden als bon gekocht op de tentoonstelling van ……….de combinatie Ridderhof en Zoon. Waarvan acte !!!. De combinatie Ridderhof opende dus de rijke stallen en gaven van het beste wat ze hadden. Gunfactor 100. Bedankt. We vinden de combinatie Peeman&Schaap ook nog op plekkie 15 en hadden er 32 vd 62 erin. Dik tevreden zijn ze daar in de Lovenpolder. Nadere studie van de uitslag leert dat er maar 4 liefhebbers bij de eerste 20 staan.
Waren er nog opvallende spelers ? Jawel Joop Kornelis had er maar liefst 7 vd 9. Op het randje maar toch vermeldingswaardig Fons en Ronald Bouchaut met 10 vd 21. R Lippens omdat het R Lippens is 3 vd 8. Op 10:40:53 konden de boeken gesloten worden. Als vereniging kwamen we dus sterk voor de dag in het samenspel. De liefhebbers van de top 10 klasseringen vinden zich ook terug in de top 10 van het samenspel met als smaakmaker de Comb Ridderhof&Zn en dat van 2620 duiven. Knieval !
Vergeet niet in sector te tekenen op Lorres. We zien jullie donderdagavond.

Hurricane John raast over het duivenlokaal , eerste plaats op Roye. Gebr Dekker trekken een dood paard op loodzware Lorris over de eindstreep. Winnaars op Lorris.
Tijdens het inkorven zat de stemming er goed in. De weersverwachtingen waren meer dan uitstekend. 1500 meter/min moet kunnen dus alle klokken openmaken om 14:00 uur. “Beetje zelfde omstandigheden als vorige week” werd er geconcludeerd. SMS tje 08:30 Roye en Lorris los. Namen flitsten door de hoofden. Kanshebbers werden opgesomd. 382 duiven werden er ingekorfd voor Roye. 22 stuks waren er van de winnaar John Dieleman. Bij deze gelijkwaardige omstandigheden werd de week ervoor een 6e stek behaald. De “687” treuzelde toen zelfs nog. Nu was het anders, veel anders. Hij scheerde over de daken bij de combinatie Peeman&Schaap. Pannen werden gelicht. Zonder een seconde te verliezen kon de “687”geconstateerd worden. Wederom een kopprijs voor deze duif die 100% Scheele bloed door de anderen heeft stromen. Verrassing ? Welnee als een opkomende storm pakten de winnaars wolken zich vorige week al samen om nu met een uitbarsting van duivengeweld toe te slaan. Comb Peeman en Schaap die in het natourkampioenschap eerste stonden werden van het podium geknikkerd. John heeft wat te verdedigen nu. Plan was om voor dit jaar de duivenjas aan de wilgen te hangen. We zullen volgende week op Melun zien wat er in de lovenpolder beslist is. Achttiende stek werd ook nog even meegenomen. Tweede op Roye werd Oswald Haers met zijn 1e getekende, de “715” Knap duifje . Wederom de naam die als kanshebbers rondging aan de toog. Combinatie Ridderhof&Zn die overigens in het laatste spoor der kampioenen met een foto te bewonderen waren tekenden voor een 3e,4e, 6e, 13e, 20e plaats en met 21 vd 32 kon er weer hardop gejuicht worden . De gebroeders Dekker begonnen aan te dringen en met 24 vd 40 was het weer puik. Nog even de opsomming van de mannen, 5e, 7e, 11e,12e. Het natour kampioenschap begint te lonken want het nummertje 1 is het favoriete nummer van de combinatie. Vijfde liefhebber in de top 10 werd KO Harms en kleindochter. Ga er maar even aan staan. Herintreden en volop meedoen. Ko kan denk ik een mooi hokje duiven gaan opbouwen dit jaar. Roger de Schoolmeester heeft er weer zin in. Ondanks de helikopters, saluutschoten en parachutisten in de buurt vanwege de 75e jarige bevrijding wist Roger er nog een 9e plek uit te persen. Getuigenverklaringen stemden overeen dat Roger van al die festiviteiten aardig wat last had. Toch nog een 15 vd 28 en Roger handhaaft zich op een sterke manier in de uitslag en het natour kampioenschap. Zevende liefhebbers waren de comb A Bouchaut. Zij nestelden zich op de 10e stek. De nestor van de combinatie met zoon Ronald verrichten fantastisch werk in de club. Geen woorden maar daden is hun logo. 16e plek was ook nog voor hen. 9 vd 18 en het feest was compleet. In het verdere rijtje tot de 20e stek vinden we nog Roegiest-Visser en dat met een 15e stek. Peeman en Schaap werden 19e , wat laat misschien maar 11 vd 20 is toch ruim voldoende. Wie kunnen we nog meer noemen. Joop Kornelis 4 vd 9 en de goed spelende Jan de Jonge met 3 vd 6. De kaars werd uitblazen op 1354 meter/min. De winnaar op Roye deed 1565,428 meter/min. Mooi concours en de verwachtingen waren hoog gespannen voor:
Lorris. 200 duiven ingekorfd door 9 liefhebbers. Er was nog tijd voor een bakje koffie met een krentenmik maar 12:30 uur moest er gedraaid kunnen worden. Dachten we. De tijd tikte door. Gebr Dekker waren de eerste die de stilte doorbrak. Toch nog 1403.115 meter/min en dat was nog niet zo dramatisch. De “492”werd om 13:10: geklokt. Tonny de Bruijn constateerde op bijna dezelfde tijd maar speelt korter. En toen werd het 11 minuten stil. Veel liefhebbers voelden hem al aankomen. “Het wordt geen normale vlucht”. Comb Peeman& Schaap willen midfond kampioen worden. Sta in de weg Jan de Jonge moest daarvoor van het hoogste schavot geduwd worden. De combinatie wreef zich in de handen toen de 3e en 4e stek gemeld konden worden. Vijfde duif werd gemeld door Comb Pieters en Zoon. En deze combinatie ging ouwerwets door. 13e , 14e , en toen werd het ook voor hen lang wachten op de volgende. De volgende kwamen en dat ging daarna als een trein. “Helft thuis” werd er geroepen over de Pieters app. 16 vd 29 betekende dat. Mooi. Combinatie Peeman en Schaap gingen in het begin ook lekker door. Ook nog 6e,7e, 12e, 17e,20e prijs werden binnengehaald. Maar toen brak ook voor hen het lange wachten aan. Het zag er goed uit , eerst. Toen kwam Jan de Jonge . Achtste gemelde en toen nog een 16e gemelde en Jan draaide er 3 vd 5 en trok een lange neus naar de concurrenten. Een BBQ bij familie verstoorde een verder mogelijke prijzen festijn. Alleen Jan zal het weten als hij de klok nog aan had staan. Op de negende plaats vinden we Roegiest Visser en dat met maar 1 duifje mee. Dat is dan 50% en op deze vlucht een dikke “chapeau”. Jos de Ritter vinden we nog op de 18e stek. Johan de Poorter wrong zich in een bocht om er nog een 3 vd 7 uit te persen. Met 807 meter/min konden we afsluiten. De wonden likkend , nog veel duiven achter. Frederik kon gelukkig melden dat de nakomers in redelijke getallen bij “overkantenaren” thuis gekomen waren. Maar dat deze vlucht pluimen gaat kosten is wel zeker. Reden ? We tasten in het duister waarschijnlijk. Donderdagavond Melun. Wat de bingo betreft worden we wat ongerust. Ingrid zit aan tafel alle nummers te verzamelen en dat per deelnemer. Mogelijk nummers vergeten aan te strepen ? Ze stuurt alles per email en dan…kijk nog eventjes de kaarten na.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

05 januari 21
Antibiotica en Paratyfus  Het was al in de jaren negentig van de vorige eeuw duidelijk dat het overmatige gebruik van antibiotica het risico in hield, dat de bacteriën die ze moesten bestrijden zich meer en...

Columnist in Spotlight

r23 12
23 december 20
Hallo ,  Het is eigenlijk weer de tijd om een...
rc13 12
12 december 20
Ik ga een beetje uit de losse pols aan mijn...
r nov1
28 november 20
Lissewege 20 november 2020 . 8 uur. Een nieuwe...
rogier 21
25 oktober 20
Lissewege 21 oktober 2020 Op 12 oktober...
rc1010
12 oktober 20
Mijn vader zei dikwijls....AN  JE EIGEN ZELVEN ,...
roger 24 9
27 september 20
  Het seizoen zit er op . Tijd voor een overzicht...
rc9 9
10 september 20
Een dagboek in schuifjes. Ik ga er vandaag al...
RC31 8
05 september 20
  ADRIAAN VAN DEN HOOF .Acteur en de populaire...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40