Speciale website voor Nationale Dagen in de lucht
De voorbereidingen voor de Nationale Dagen zijn in volle gang en vandaag is de speciale website gelanceerd. Alle informatie over hét evenement van de duivensport is te vinden op www.nationaleduivensportdagen.nl.

Via deze website informeren we u onder meer over het programma, de beursdeelnemers en .... Daarnaast kunt u zich de website aanmelden voor verschillende activiteiten. Alle informatie overzichtelijk bij elkaar.

Hou de website in de gaten
De website wordt continu geactualiseerd en zodra programmaonderdelen definitief zijn, worden ze vermeld. Zo ziet u op dit moment bijvoorbeeld in het programma staan 'Interactieve lezing'. Zodra het onderwerp uitgewerkt is én de spreker defintief is vastgelegd, voegen we de informatie toe aan de website en wordt het mogelijk om een plaats te reserveren.

Vernieuwing
Het programma bestaat uit 'gouwe ouwe' (klassiekers die niet mogen ontbreken) en nieuwe programmaonderdelen. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de Goudenspelddragerslunch op zondag. Onze sport kent vele bevlogen vrijwilligers die zich vele jaren verdienstelijk inzetten voor de sport. Wij als NPO Bestuur gaan graag tijdens het duivenevenement van het jaar met hen in gesprek om te vertellen over de plannen en te horen hoe deze bevlogen vrijwilligers van voorheen hun sport vandaag de dag beleven.
Bezoek de speciale Nationale Dagen website
placeholder_600x120.png
NPO BESTUUR
Afdelingen geïnformeerd via NPO Update
Op 9 oktober is aan alle afdelingen de NPO Update verstuurd. Door middel van de NPO Update hebben we de afdelingen geïnformeerd over ontwikkelingen en voortgang op diverse onderwerpen, zodat de afdelingen in staat zijn om u als achterban goed te informeren.

Aan alle afgevaardigden en collega bestuurders,

Het vliegseizoen is bijna afgerond en met nog een klein aantal taart- en/of attractievuchten in de komende weken, staat het vergaderseizoen voor de deur. Wij merken als NPO Bestuur en op het NPO Bureau dat het vergaderseizoen aanstaande is, door het aantal vragen dat gesteld wordt en de discussies die gevoerd worden. Seizoen 2018 is - in meerdere opzichten - een historisch seizoen. In deze NPO Update informeren we u over ontwikkelingen en voortgang op diverse onderwerpen, zodat u uw achterban kunt informeren.

 
placeholder_600x120.png
SECTIES/PLATFORMEN
Denk mee, stem mee via de Secties en Platformen
Inmiddels zijn de vier Secties geïnstalleerd (Vitesse/Midfond, Dagfond, Marathon en Jonge Duiven) en enige maanden actief. Iedere Sectie heeft zijn eigen bestuur, een vertegenwoordiging van de leden die daarbij zijn aangesloten. De doelstelling van de Secties is simpel, u als lid de mogelijkheid geven uw ideeën en aanbevelingen over onze o zo mooie duivensport aan te dragen. U heeft dus een stem en direct invloed op inhoudelijke zaken. Denk hierbij onder meer aan:
  • een gezamenlijk nationaal vliegprogramma
  • inrichting van vlieggebieden en sectoren
  • verzorging van duiven gedurende het transport
Er zijn tal van zaken die we met z’n allen kunnen bedenken om de duivensport weer te laten aansluiten bij de tijd van nu en te laten zien aan de buitenwereld wat voor mooie sport we beoefenen en zo proberen de neergang tegen te gaan.

Afbeeldingsresultaat voor denk en doe meeSluit u aan bij twee secties naar keuze
Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is ook simpel. Kies voor uzelf met welke twee secties u zich kunt identificeren, dit kan eenvoudig met behulp van NPO Keuzewijzer in. U wordt dan in de toekomst uitgenodigd de Sectie ledenvergaderingen bij te wonen en we kunnen samen van start!  
 
Terugblik 
Nadat begin dit jaar de secties en platforms in het leven zijn geroepen voor én door de leden, zijn de secties in de weer geweest met het voeren van gesprekken met zoveel mogelijk liefhebbers om te ervaren wat er leeft onder de liefhebbers. Ook hebben jullie als liefhebbers de mogelijkheid gehad om ideeën en voorstellen per mail in te dienen en dat hebben jullie ook massaal gedaan, waarvoor dank.
 
Uit al die gesprekken en schriftelijke reacties zijn voorstellen vanuit de secties gekomen die wij de afgelopen maanden aan u hebben gepresenteerd in Op de Hoogte en diverse andere media. Gelijktijdig zijn destijds de voorstellen naar de afdelingen gestuurd met het verzoek alle leden hierover te informeren.
 
Via Op de Hoogte en andere media hebben wij u meerdere malen geïnformeerd over de 1e sectie ledenvergadering op 13 oktober jl. in Papendal en het belang voor de leden benadrukt om hierbij aanwezig te zijn.
 
Tijdens de 1e sectie ledenvergadering op 13 oktober jl. in Papendal hebben de aanwezige leden kunnen stemmen of deze voorstellen ingediend mogen worden voor de Algemene Ledenvergadering op 10 november zodat hier door alle afdelingen, secties en platforms over gestemd kan worden.
 
Op basis van de voorgestelde landelijke vliegprogramma’s die op 13 oktober door de leden zijn goedgekeurd, heeft het Platform Transport een advies uitgebracht over de logistieke haalbaarheid binnen de afdelingen. Hieruit bleek dat er drie weekenden waren met een logistiek probleem en de secties hebben vorige week in goed gezamenlijk overleg de vliegprogramma’s iets aangepast zodat er nu volledig op elkaar aansluitende landelijke vliegprogramma’s als voorstel ingediend kunnen worden voor de ALV op 10 november.
 
Klik hier om het complete vliegschema te bekijken.
  
Wat is er besproken op 13 oktober?
Om een goed beeld te geven wat er besproken is tijdens de Ledenvergaderingen van 13 oktober delen we graag de notulen met u: Hoe verder? 
Op 10 november vindt de ALV plaats en gaan we zien of de voorstellen vanuit de secties goedgekeurd worden. 

Als secties en platforms gaan we de komende maanden samen met de leden en afdelingen met allerlei andere zaken die leven onder de leden aan de slag, zodat de punten die nu nog niet aan de orde zijn geweest uitgewerkt kunnen worden voor de ALV van maart 2019.
 
Begin 2019 organiseren we een 2e Sectie ledenvergadering, ter voorbereiding op de ALV van maart 2019. Hiervoor wordt u tijdig uitgenodigd.
 
Werkgroep Eerlijk Spel 
Zoals jullie hebben kunnen lezen in Op de Hoogte en andere media hebben we vanuit de secties en platforms een Werkgroep Eerlijk Spel opgericht. Een terugkerend punt bij alle secties is de roep door de leden om maatregelen die “Eerlijk Spel” moeten bevorderen, want duivensport is misschien wel een van de meest oneerlijke sporten die we kennen in deze vorm. De werkgroep houdt zich momenteel druk bezig met het uitwerken van plannen op basis van alle voorstellen van leden die binnen zijn gekomen of nog binnen gaan komen.
 
Jullie als leden hebben de afgelopen weken echt massaal gehoor gegeven aan de oproep om per mail meningen en voorstellen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. De werkgroep zal jullie binnenkort via Op de Hoogte en andere media informeren over de voortgang.

Denk mee, laat weten wat leeft
De Secties en Platformen zijn er voor alle leden. Stuur alle ideeën, wensen en voorstellen naar ons, zodat wij er mee aan de slag kunnen! Email adressen voor alle ideeën en voorstellen: 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
We hopen als secties en platforms jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over de actuele status en als jullie vragen of opmerkingen hebben, laat het ons dan weten.
 
placeholder_600x120.png
AGENDA
Activiteiten in het land
Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. Dit weekend staat op het programma:

De Duivensportdag van PV De Rijnvliegers
PV De Rijnvliegers bestaat 50 jaar en in het kader van dit gouden jubileum organiseert de vereniging een Duivensportdag. Zaterdag 27 oktober is iedereen van harte welkom in het clubhuis aan de Sportlaan in Lobith. Vanaf 13.00 uur is de zaal open, om 15.00 uur start de zaalverkoop van de bonnen en om 17.00 uur is er een verloting met mooie prijzen.

Klik hier voor meer informatie.
placeholder_600x120.png
DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 25 oktober 2018
 
Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.
Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaat eigendomsbewijzen

Dreampigeons draagt de jeugd in warm hart toe! Daarom ondersteunen wij de NPO Jeugddag 2018.


placeholder_600x120.png
 
Sponsoren
bonyfarma.png
beyers.png
giantel.png
belgicadeweerd.png
verselelaga.png
bricon.png
teurlings.png
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons op    Twitter    Facebook