Jos Nijman

Het was ’n mooie week….

 

Een week dat wij alle slachtoffers herdachten maar ook onze 75-jarige vrijheid vierden, weliswaar onder omstandigheden die wij 3 maanden geleden niet konden bevroeden maar misschien gaf het een extra dimensie. Woensdag kregen wij de nodige versoepeling van onze minister-president te horen en wie weet geeft dat ook enige soelaas voor de duivensport!

 

In onze club zijn wij er helemaal klaar voor en ik plaats op het einde van dit weekbericht het protocol van P.V. Heemskerk. Donderdag kwam de clubvoorzitter even bij mij langs om te checken of ik één van de inkorvers ben. Ja, ik ben bereid, samen nog andere sportvrienden dit jaar de duiven in te korven voor de liefhebbers met een Benzing systeem. (In het verleden ook gedaan, ben fit en met ons protocol geen enkel probleem. De afgelopen week, het mooiste weer van de wereld dus de jonge duiven hebben 5x in de mand gezeten en kwamen 5x als een speer naar huis. Ik zit pas op een kleine 10 km qua afstand maar het ging mij erom dat ze wennen aan de mand, het rijden, het lossen. Komende week wanneer de omstandigheden het maar even toelaten ga ik naar 20-30 kilometer. 

 

De duiven zien er goed uit, de omstandigheden waren de laatste weken prachtig maar ik laat mij niet foppen, eerdaags toch een bezoek aan de duivendokter gepland om de jonge en oude duiven te checken……

Het nieuws van de NPO van vrijdag is natuurlijk geweldig, wij kunnen gaan ‘vliegen’!! Natuurlijk zijn er beperkingen maar dat nemen wij voor lief. Geen kampioenschappen, kunnen wij België en Frankrijk in en zo ja wanneer en zo niet gaan wij dan uit het oosten vliegen? Daarnaast moeten de clubs voldoen aan het protocol en moeten gecontroleerd worden. Nog genoeg werk aan de winkel, complimenten aan de mensen die het mogelijk hebben gemaakt, sterkte en wijsheid aan de afdeling die het nu verder moeten invullen. Niet zeuren, schouders eronder! Ik verwacht dat we dan 23 mei kunnen starten…

 

Zaterdag waren de oude duiven voor de 1e keer aan de beurt voor een africhting, gelijk op 25 km en doffers en duivinnen tegelijk los. De spiertjes losmaken en het GPS-systeem ’n beetje aanscherpen. Daarna mochten ze een paar uurtjes bij elkaar blijven (2e keer dit jaar)

 

lees verder voor het protocol

Meer lezen »