Jos Nijman

jos

Vorige week 3 mooie concoursen, oud & jong uit Roosendaal was zo gedaan, daarentegen was Blois even moeilijker dan verwacht maar verliep ook prima.

De jonge duiven zijn 3x met de “grote” wagen mee geweest en zijn al die keren keurig naar huis gekomen en dat hoor je weleens anders.

Deze week staan wij in Duffel en Pontoise en lijken de vooruitzichten niet optimaal. Wel staat er een stevige zuidwestenwind, het geeft zware bewolking en veel regen rond het middaguur. Pontoise is ook wel de langste afstand voor de Midfond en is voor het einde van de afdeling bijna een DF vlucht, hopelijk kunnen ze dus vroeg los. Zelf heb ik er 10 uitgezocht, waaronder 3 DF duivinnen, de overige zijn thuisgebleven want ik durfde het niet aan.

Bij de jonge duiven gaat het zelfde koppeltje weer mee en ik hoop dat er nu ’n keer een duif naar beneden komt. Deze week wederom wat duiven thuisgekomen van die vervelende "eigen africhting", toch geweldig dat er nog genoeg liefhebbers zijn die de duifjes liefdevol verzorgen en wanneer ze er aan toe zijn loslaten! Deze duifjes zijn voor de Natour, ze krijgen een kans maar ik ben wel sceptisch omdat ze vaak weer verloren gaan.

Ik heb geen idee wat ik dit weekend moet verwachten, de duiven zijn mooi, glad en trainen naar behoren maar ..Forme?  Ik ga het afwachten.

Donderdag kwamen wat liefhebbers uit Castricum/Limmen in Heemskerk inkorven omdat zij vertelden dat ze niet opgehaald werden. Je kunt beter in zo’n situatie elders inkorven dan met de manden gaan sjouwen en die naar een andere club vervoeren want dat is de achterdeur uit en vraagt om problemen.

Wens iedereen succes en hopelijk komen de duiven een beetje droog en vooral ‘goed’ naar huis………..