Jos Nijman

jos

Blois & Lennik

Donderdagavond zijn er 192 duiven in Heemskerk ingekorfd voor Blois, deze vlucht kon de vereniging af met één man die inkorfde, één schrijver en uiteraard de toezichthouder. Fluitje van ’n cent, buiten stonden we te discussiëren/praten over het ‘nut’ van het terugbrengen van de afstand. Donderdagavond was de temperatuur dan ook nog behaaglijk maar inmiddels weten wij dat het vrijdag vrij warm is geweest. Ach die 50 kilometer gaat het ook niet uitmaken.  Een vroege draaien in de club, kring en afdeling is het doel…..maar bij wie niet?

Vrijdag was het warm maar aan de kust scheelt het toch altijd wel een paar graden met het binnenland.  De jonge duiven mochten in de ochtend nog wat trainen en deden dat ook nog volop, bij binnenkomst een paar handjes voer, de drinkbak een paar keer ververst en een heerlijk koel bad in het hok gezet waar ze dankbaar gebruik van maakten. De avond was nog warm. Maar extreem? 773 jonge duiven en 303 oude duiven werden aangeboden en later op de avond begon de temperatuur al wat te zakken. Zaterdagochtend was de meeste warmte al uit de lucht en hoopten wij op vroege lossingen, helaas zijn de omstandigheden in Frankrijk en België niet optimaal dus ga ik in de wachtstand.

Update;

De duiven in Blois zijn om 9.00 uur gelost, in Lennik is het nog even wachten, lees ik op de site. Inmiddels schijnt het zonnetje volop in Heemskerk en staat er al een aardige windje wat voor wat verkoeling zorgt…..hopelijk kunnen ze snel los.

Op de site staat volgende bericht rond 9.30 uur, het is inmiddels 10.30 uur….dit mag toch niet. Afdeling 5 is begonnen met lossen om 10.00 uur tot 10.30 uur, wil je geen slaande ruzie krijgen kan je niet eerder dan 11.15 beginnen.  Lekker makkelijk om commentaar te hebben maar dit is gewoon heel slechte communicatie. Vorige week mochten de duiven in Lennik na een bepaald tijdstip er niet meer uit, hopelijk blijft ons dit bespaard.

Inmiddels is het 13.00 uur geweest en was er een update om 11.45 dat de site niet te bereiken was en de omstandigheden niet goed genoeg, Nu om 12.45 opnieuw een update dat het begint op te klaren en de duiven om 13.00 uur gelost worden.  

Later de uitslag van Heemskerk