Jos Nijman

Ik kan dit weekbericht niet anders beginnen dan met het fenomenale resultaat, het ongelofelijke recordbedrag van de totale verkoop van Gaston van de Wouwer, ruim 9.5 miljoen. Goed of slecht voor de duivensport?  Ik zou het niet weten maar vind het voor de verkopende partij geweldig en de kopers wens ik veel succes. Wanneer je zoveel geld uitgeeft 1,6 miljoen voor 1 duif, zal het vast los in je broekzak zitten en zal je er geen boterham minder door eten. Prima toch.

nijman 24 11

Voor 9.5 miljoen heb je één paard of 450 duiven.

Deze week zijn alle vlieg en kweekduiven gevaccineerd met de entstof Paramixo, Circo, Adeno en er waren ’n paar duiven bij die ’n aardige 'opdoffer' kregen. Zelf nog nooit meegemaakt zo reactie de dag erop.

De kweekduiven wil ik over 4 weken koppelen, dus krijgen ze goed voer met wat tarwekiemolie, nog wat andere supplementen maar ik wil ze zeker niet dat ze te zwaar of te vet aanvoelen. Daarnaast begin ik met bijlichten meer kan ik er niet aandoen…………

Maandag kregen de clubs een mail van het afdelingsbestuur, dat kan en mag, maar ik denk dat ze beter de zaak intern eens goed hadden moeten bekijken, hoeveel reacties ik krijg op de tekening waar beide lijnen opstaan. Zonder uitzondering allemaal met verbazing en dat weten wij niet. Zelfs een oud voorzitter van de afdeling trekt de ‘blauwe’ lijn in twijfel, die zou boven Alkmaar hebben gelopen maar de afgelopen 4 jaren heb ik dat niet kunnen terug vinden.  Je kan in ieder geval concluderen dat wanneer je wijzigingen aanbrengt, je duidelijker en transparanter moet wezen. Krijgt een vervolg!

Van mijn goede vriend, wiens broer momenteel in China werkzaam is, kreeg ik onderstaand artikel uit China. Google translate heeft het in het Nederlands vertaald.  

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onthulling van de "12,5 miljoen biedende duivensport" van de Chinese rijken: 350 miljoen investeren om een ​​kweekcentrum te openen en herhaaldelijk wereldwijde veilingrecords vestigen

 

Op 15 november werd een Belgische duif genaamd "New Kim" verkocht op een veiling van 1,6 miljoen euro (ongeveer 12,479 miljoen yuan) tegen een "hoge prijs", waarmee het wereldrecord voor duivenveilingen werd verbroken. .

Vandaag (18 november) hebben Red Star News-verslaggevers uit meerdere betrouwbare bronnen vernomen dat de koper van deze torenhoge vliegduif ondernemer Xing Wei uit Tangshan, Hebei was. Zijn industrie omvatte vastgoedontwikkeling, productie en installatie van metallurgische apparatuur, Wijnmarketing en catering en andere gebieden.

Vóór de "Xinjin" was het wereldrecord voor de hoogste veilingprijs van postduiven een Belgische mannelijke vliegduif met een transactieprijs van 1,25 miljoen euro (ongeveer RMB 9.725.500) in 2019, en dit record werd ook gevestigd door Xing Wei.

De Red Star News-verslaggever nam contact op met het personeel rond Xing Wei, die het nieuws bevestigde, maar weigerde verdere interviews. Volgens de officiële website van "Kail Pigeon Industry" opgericht door Xing Wei, heeft het bedrijf alle asduiven gekocht van wereldberoemde duivenorganisaties (Internationale Duivenfederatie, Olympisch Proefconferentie, Koninklijke Belgische Duivenvereniging, Nederlandse Duivenvereniging, Duitse Duivenvereniging) in de familie, zijn er meer dan 300 duiven met super beroemde bloed.

【Xing Wei en zijn volk】

De industrie omvat onroerend goed, bouw en andere gebieden

Investeer 350 miljoen yuan om een ​​duivenkweekcentrum te openen

Volgens berichten in de buitenlandse media werd op 15 november een Belgische duif genaamd "New Kim" verkocht tegen een "hemelprijs" -veiling voor 1,6 miljoen euro (ongeveer RMB 12,479 miljoen), waarmee de wereldrace werd gebroken. Het hoogste record voor een duivenveiling.

Naar verluidt is de vanafprijs van "Xinjin" slechts 200 euro. Reuters meldde dat de oorspronkelijke eigenaren die het koesterden en opvoedden zeiden dat ze "geschokt" waren door het nieuws.

Verschillende autoriteiten uit de sector vertelden Red Star News dat de koper van het “nieuwe goud” bod tegen de “hoge prijs” op de Belgische duivenveiling (PIPA) de ondernemer Xing Wei uit Tangshan, China was. Hij verkocht ook 125 De biedprijs van 10.000 euro (ongeveer RMB 9.725.500) zorgde voor een wereldrecord voor de hoogste veiling van postduiven op dat moment.

Volgens openbare informatie is Xing Wei de algemeen directeur van Hebei Kaier Industrial Group Co., Ltd. Zijn bedrijfstak omvat vastgoedontwikkeling, fabricage en installatie van metallurgische apparatuur, wijnmarketing en catering en andere gebieden.

 Het tijdschrift "Scientific Pigeon Raising" meldde dat Xing Wei in 2001 de "Kail Pigeon Industry" oprichtte, "duiven uit het buitenland haalde" en in 2009 begon met het verkopen van duiven op een commerciële manier. Volgens de homepage van het "Kail Breeding Center" heeft het centrum 350 miljoen yuan geïnvesteerd in de introductie van bloedduiven en onderzoek en ontwikkeling van kweektechnologie.

Volgens de officiële website van Kell Pigeon Industry heeft het bedrijf alle asduivenfamilies van wereldberoemde duivenorganisaties (International Pigeon Federation, Olympiade, Belgian Royal Pigeon Association, Dutch Pigeon Association, German Pigeon Association) gekocht. Er zijn meer dan 300 kweekduiven. 

【Veilingrecord】

Koop vliegduiven op buitenlandse veilingen

Records zullen herhaaldelijk worden gevestigd op grote wereldwijde veilingen 

Buitenlandse media lieten weten dat de vorige wereldrecordhouder duivenveilingen ook een Chinese koper was. In 2019 verkocht een Belgische duif genaamd “Armando” een “hemelprijs” van US $ 1,4 miljoen, meer dan drie keer het vorige record.

Een verslaggever van Red Star News ontdekte op de "Kail Breeding Center" -pagina van de CITIC.com-Ming Pigeon Exhibition Hall dat de top van de lijst een doffer was genaamd "Armando". Hij won de titel van 1e Nationale Asduif Fond KBDB in 2018 en 1e Olympiadeduif in 2019, en gemarkeerd "Deze duif is geïmporteerd vanaf € 132,7120". Verslaggevers van Red Star News ontdekten dat de introductie van "Armando" op de pagina "Kail Breeding Center" in overeenstemming was met de informatie over de torenhoge vliegduif "Armando" die in 2019 door buitenlandse media werd gemeld.

Volgens een rapport van de Britse Financial Times in 2018 kocht Xing Wei een Belgische duivin genaamd "Thousand Wings" voor een hoge prijs van 400.000 euro (ongeveer 3,09 miljoen yuan), waarmee hij 's werelds hoogste veilingprijs voor postduiven vastlegde. Vermelding. In december 2017 kocht Xing Wei op een veiling in Peking een kampioensduif "Goddess of Speed" voor een prijs van RMB 3 miljoen.

"Hij (Xing Wei) koopt nooit duiven van insiders, hij gaat alleen naar verschillende veilingen in het buitenland om duiven te kopen. Om deze duif tegen zo'n hoge prijs te kopen, is de ene voor de bloedkweek en de andere voor de wedstrijd." Een insider in de duivenclub vertelde het aan Red Star News.

Volgens insiders uit de industrie komen de kopers die de duiven tegen de "hoge prijs" hebben gewonnen bij de huidige grote internationale duivencompetities "allemaal uit China", "In feite zijn die mensen die naar elke veilingsite gaan Alle kopers van de transactie zijn onder hen. "

Dus waarom gaat de Belgische vliegduif "Xinjin" dit keer voor tientallen miljoenen dollars verkopen? De insider van de industrie verklaarde dat er, afgezien van de vluchtresultaten, geen uniforme norm is voor de waarde en prijs van duiven in de branche. Hij besteedde ook aandacht aan de online veiling van de Belgische duivensport. "Van alle duiven die worden vrijgegeven voor bieden, is deze de meest prominente. Haar resultaten zijn zeer goed, en ze eindigde ongeveer 16e in één wedstrijd. En de rest zijn allemaal top tien resultaten. "

[Onoplosbare band met duiven]

Word verliefd op duiven sinds de leeftijd van 5

"Geneest de pijn van het verlies van mijn moeder"

Volgens de duiveninformatiewebsite en de officiële website van de Tangshan Kaier Pigeon Racing Club heeft Xing Wei een diepe band met duiven sinds hij een kind was.

De buurman van Xing Wei, Kang Jian’an, heette 'Xing Wei's verlichtingsleraar voor het grootbrengen van duiven'. Hij zei in een interview dat de moeder van Xing Wei omkwam tijdens de 'Tangshan-aardbeving' en dat de toevluchtstent van Xing Wei overvloog. Een duif, Xing Wei, die toen nog maar vijf of zes jaar oud was, "genas de pijn van het verlies van zijn moeder en werd verliefd op de duif".

Toen hij nog een student was, had Xing Wei duiven gekweekt, en Kang Jian’an had ook vaak duiven met uitstekende stambomen aan Xing Wei aangeboden. "Nadat Dawei naar de middelbare school ging, kwamen zijn grootmoeder en vader naar me toe en wilden niet dat Dawei weer duiven zou gaan kweken. Bang om zijn studie te vertragen Dawei was ondeugend toen hij een kind was. Ik denk dat hij duiven grootbrengt beter dan zich mengen met ondeugende kinderen, dus ik beloofde aan de oppervlakte dat ik Dawei nog steeds steun in het geheim duiven kweken. Het fokken van duiven gestopt. "

In 1988 begon Xing Wei te werken, beginnend met arbeiders, en begon toen langzaam alleen zaken te doen. De duivenkweekvluchten waar hij van houdt, worden ook op hetzelfde moment gehouden. De populaire duivenraces in de jaren 80 waren ultralange afstanden van meer dan 1.000 kilometer. Xing Wei introduceerde 1.000 kilometer kweekduiven uit Shanghai om voor de duiven te zorgen en na het werk deel te nemen aan de races. Na drie jaar werken was Xing Wei vastbesloten om zich volledig aan zijn carrière te wijden: tussen 1991 en 2000 schorste hij alle duivensport en het kweken van duiven. In 1994 richtte hij de Kaier Group op.

Na een succesvolle carrière ging Xing Wei door met het kweken van duiven en richtte hij de Kale-duivenindustrie op.

Red Star News-verslaggever Shen Xingyi, intern verslaggever Guo Yimeng

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40