Jos Nijman

Eindelijk geen regen in het vooruitzicht, zonnetje, wat hogere temperatuur en ’n noordoostenwindje werd voorspeld dus dan moet het toch een mooie vlucht worden!! De duiven moesten werken maar kwamen goed af.

De duiven gingen om 8.00 los omdat eerder de omstandigheden toch nog niet goed genoeg waren. In Noord-Holland was het de gehele ochtend niet echt ‘lekker’, zo zat je in het zonnetje en even later was het een beetje bedrukt bewolkt. Ondanks de sluierbewolking liep ik toch een verbrand hoofd op dus het zonnetje had wel kracht.

JN1 6

Nadat we de eerste tijden uit het land zagen, konden we de 80 km p/u gelijk uit het hoofd zetten, wanneer ze 1200 mtr zouden halen, was je spekkoper. Dus eerst maar koffiezetten en wachten op de 1e melding uit de voorvlucht.

Met zijn vieren stonden we na de 1e melding uit Zandvoort op onze post en dan komen de eerste appjes/meldingen van de club, mijn 1e duif zal vast nog bij de eerste 10 eindigen maar ik moet toch geruime tijd wachten voordat de volgende duiven zich melden. De App van de club leek wel een emmentaler kaas want er zaten nogal wat gaten tussen de meldingen, je weet dat het dan geen makkelijk vluchtje gaat worden. Menig duif viel met kromme tenen op de plank en de drinkbak met elektrolyten was in een mum van tijd leeg. Niets nieuws onder de zon want met droge noordoostenwind is dit gewoon. De duiven kwamen gestaag door en dat stemde mij tevreden. Deze keer opnieuw geen echte kopduif maar de vooruitgang zit erin. De meeste hebben er minder dan 6 uur overgedaan en sommige hebben even diep moeten gaan, mooie generale voor de 2e DF vlucht.

In de club wint Hans Baltus en maakt een pracht uitslag. Hans gefeliciteerd en beterschap met je gezondheid maar zolang Kees Niesten je duiven doet, hoef je geen zorgen te maken over de duiven!

 JN1 6 2

JN1 6 3