Jos Nijman

THE DAY AFTER

Het was een verstandige beslissing om de duiven vroeg te lossen, om 8.00 uur, klonk het startschot.  De wind zou alleen maar toenemen en waaide in de vroege ochtend al stevig uit de oosthoek. De eerste duiven die op compulive verschijnen kwamen uit Zandvoort en dan kan het rekenen beginnen. Inmiddels was Ger Wagter ook gearriveerd dus met zijn vieren (E.J. Dirk, Ger en ondergetekende) stonden wij in de lucht te staren want je moest voor 10 uur draaien. Om 10.00 uur komt er een zwartwitpenner aanknijpen, ik herken haar direct de ‘756’, ze draait een paar rondjes en plots sluit nog een donker duifje zich aan en duikt wel direct op de klep, gevolgd door de 756.  De ‘412 of te wel Benjamin” klokt direct maar de andere duivin klapt weer omhoog zonder geklokt te zijn.  Kan gebeuren, Benjamin de 412 is wederom mooi op tijd en is ook nog mijn eerst getekende.  De duiven komen gezien de omstandigheden gestaag door 15 stuks in 7 minuten. De één draait nog de nodige rondjes, een ander probeert gelijk te vallen, het viel vandaag allemaal niet mee. Met een 15 minuten is 50% thuis.  Redelijke tijdduif en tussen mijn eerste 4 duiven de 1e en 3e getekende.  Inmiddels gezien dat in Den Helder, Egmond-Binnen, Haarlem vroege duiven vallen. Ook in kring 4 zitten vroege duiven. Kortom de meute zit aan de kustlijn maar toch ook wel weer wat spreiding. 

 

 

Bij ons in de club heeft Simon Durge weer een knalvroege, gaat hij wederom de eerste spelen??? 

Het is inmiddels 13.00 uur, de teller staat op 48 duiven, dus nog 2 te gaan.  Duiven afvoeren en genieten van de middag. Vanavond klok afslaan en ondertussen af en toe even op de Compuclub kijken. Inmiddels zijn de laatste 2 ook gearriveerd. Hok dicht, verduistering ervoor en op naar de club…..

De grote winnaar is opnieuw Simon Durge en wederom ook de snelste van ruim 14000 duiven!

Zelf niet ontevreden met de 5e plek in de club tegen ruim 800 duiven (30/50) in de kring 17e tegen 2100 duiven (31/50) in de Afdeling tegen 14000 duiven 24e (37/50)