Jos Nijman

Afgelopen zondag keek ik nog eens in de uitslagen, ik kan het niet staven en ga daar ook niet de moeite voornemen, maar mijn gevoel zegt dat “het 1 op 3 spelen” leidt tot nog grotere overheersing van de ‘specialisten’. Het spel 1 op 3 schiet zijn doel voorbij. Ben niet voor, ben niet tegen maar het is ‘bladvulling’. In andere landen o.a. België doen ze het al jaren dus kunnen wij nu wel vergelijken met onze Zuiderburen. 😏 Laat ik helder zijn, wat die specialisten doen, vind ik indrukwekkend, grootmeester, clean sweep zijn echt super prestaties. Resultaat van keiharde selectie en dus goede duiven. Dit jaar spelen wij dus 1 op 3, van wat je aangereikt krijgt, optimaal gebruik maken, hoort nu eenmaal bij elke sport. 😊

(Bij mij in de club speelt een lid al 3 weken lang 100% prijs! Ken weinig mensen die vol goede moed op één duif gaan staan wachten).

Zelf ben ik over vorige week tevreden met de kanttekening dat de eerste 10 wel wat dichter op elkaar mochten zitten. Ik kreeg een berichtje uit Zandvoort dat het daar regende toen de duiven van Lennik gingen vallen. Misschien een reden dat het anders liep dan verwacht. De eerste 3 vluchten zat ik er ‘knap’ bij, de nadruk ligt straks op de MF en DF, maar wel lekker dat ze zich laten zien.

De duiven zitten nog verduisterd en ook overdag was/is het nog schemerig. Bij de doffers laat ik sinds vorige week overdag wat meer licht toe. Op Lennik leek het al wat effect te hebben bij de doffers. Voorlopig kleine stapjes.

De omstandigheden de afgelopen dagen waren redelijk/goed om de Jonge duiven af te richten. Gebruik maken van de omstandigheden, puur voor gewenning want de afstand stelt niets voor. Best veel werk maar dat heb ik ervoor over.

Woensdag was er wederom een trainingsvlucht, met een deelname van maar liefst bijna 3000 duiven uit Noord Holland. De deelnemers hebben er wat voorover om richting Wormerveer te rijden👍. Mijn jonge duiven laat ik op woensdag ochtend gewoon los en vaak in de middag komen er nog wat terug, maak ik toch ook gebruik van deze training/africhting😏!

Ik moest de afgelopen dagen ook denken aan die liefhebbers die zich op het seizoen hadden verheugd en door de vogelgriep niet mogen spelen, enkel en alleen door regelgeving. Je moet sterk in je schoenen staan om niet op te geven.

De eerste week van mei is alle jaren bijzonder maar dit jaar hebben 4 en 5 mei voor mij een speciale lading door de brute inval van Rusland in de Oekraïne. Grootheidswaanzin van een onberekenbare ‘gek’.

Verder kwam de agenda binnen voor de Afdelingsvergadering  ALV voor 22 juni en is het Facebook account van de afdeling ‘ nieuw leven’ in geblazen.   

Quievrain staat op het programma, de wind lijkt maar niet uit de noordhoek te willen wijken op de zaterdag. De temperatuur is acceptabel en de kans op een regenbuitje op de vluchtlijn is zeer aannemelijk. Wie weet vinden ze in de loop van de dag een gaatje, de zondag ziet er beter uit maar of we daar op zitten te wachten?

Het is de laatste vlucht ter voorbereiding op de Midfond, een prachtige discipline en menig jaarling zal ook weer even moeten wennen aan 2 nachten mand. Het is nog niet zover, eerst nog de 4e Vitesse vlucht uit Quievrain afwerken. Hopelijk een mooie vlucht met een duif op tijd 🤗

jos