Jos Nijman

 Voorbereiding Pontoise.

Zondag keek ik nog eens naar de afdelingsuitslag van Chateaudun. De overwinnaar woont in Enkhuizen vervolgens Aalsmeer, Assendelft, Volendam, Lutjebroek, Wormerveer, Akersloot, Amsterdam, zuid Scharwoude, St. Pancras, kortom een prachtige spreiding al mis ik Den Helder in de toptien. Zelf heb ik er 3 op het 1e blad van de Afdeling (broer peter 2 en deed het een stuk beter!), maar vooraf had ik gezegd ‘hoop in de kring mooi mee te doen’ en dat is redelijk gelukt.  8-9-13-19-23-24-26-30-36-38-43-48-49-61-88 enz. (21/29) Broer Peter 2-10-63-83 (4/5) Allemaal weer geweest op naar….. 

Nu het vizier op Pontoise, een sector vlucht of te wel een vlucht van afdeling 5 & 6 met een gezamenlijke lossing. Alleen maar kijken in eigen afdeling want voor ons schuurt het tegen een DF vlucht aan en voor ZH is het een MF-afstand. Het lijkt erop dat het ook nog warm gaat worden en dat is zwak uitgedrukt rond de 30 graden, dus het kan zomaar een ‘stevig’ vluchtje worden, al hebben de duiven wel wind op de staart. Donderdagavond goed nadenken wat meegaat. Persoonlijk had ik rond de 350 km ver genoeg gevonden en dan zeker om 7.00 uur of eerder los.  Volgende week weer DF, eigenlijk vind ik het te gek.  Duiven kunnen goed tegen de warmte, als ze maar drinken, niet te veel duiven in de manden zitten en genoeg ventilatie in de wagens aanwezig is.  Nu hoef je een aap niet te leren klimmen, maar even een paar aandachtspuntjes opsommen kan vast geen kwaad, want met ‘gekookte’ duiven is niets meer te beginnen! 

Hetzelfde weekend wordt St Vincent vervlogen met de te verwachten koperen ploert zal dat wel een heroïsche vlucht worden. 

Dinsdagmiddag kwam Het bericht dat het WOWD woensdagmorgen zal beslissen, of en op welke afstand de duiven gelost kunnen worden i.p.v. Pontoise. 

Op woensdagmiddag, kwam het bericht dat het één nacht mand en Quievrain zal worden!! 

Vorige week zag ik het bericht voorbijkomen dat de thuisafslag van Unikon voorlopig werd opgeschort. Ik denk dan NPO of Unikon vertel wat de werkelijke reden is, nu krijg je alleen dat men gaat gissen. In de column in de Duif van WdB Las ik dat een dopingcontrole was uitgevoerd, ondanks dat je niet met je duiven mag spelen. Je laat als organisatie niet je beste kant zien. Weinig empathisch vermogen met veel wantrouwen. Los daarvan hebben ze ook in die andere vogelgriep gebieden gecontroleerd?  Controleren is goed, laat dat duidelijk zijn maar dit is🤔.

Over vogelgriep gesproken, ik las in de krant dat in Oostzaan ook vogelgriep is geconstateerd. Blijkt geen commercieel bedrijf te zijn, dus wij duivenliefhebbers ontspringen de dans. 

K#t kippen ga die beesten vaccineren. Het is en blijft dweilen met de kraan open, wanneer je leest hoeveel dode grote Sterns in Texel en aan de kustlijn zijn gevonden (duizenden). In mijn nabijgelegen omgeving, een broedplaats voor weidevogels moet je voorlopig niet gaan maaien, zie je ze ook niet liggen😎 Het is de natuur en ‘vrije’ vogels kun je nu eenmaal niet behoeden tegen virussen. Dit jaar lijkt het in Nederland niet meer te lukken virus vrij te worden. 

Het was de afgelopen dagen prachtig weer en het weekend zal niet anders zijn. Ik hield rekening met het ingrijpen door de WOWD, wij liggen nu eenmaal onder het vergrootglas bij de dienst welzijn voor dieren. Elke misstap is een nagel aan onze doodskist. We kunnen en mogen vliegen op een kortere afstand en met één nacht minder mand. Het is niet anders….. 

Ik had begin van de week zo mijn twijfels, wat geef ik mee, hoeveel, vind ik ze goed genoeg, inhouden van duivinnen is vaak lastig. Doffers wel of niet mee. Eigenlijk werd het VOOR MIJ makkelijk gemaakt. Volgende week is de hitte uit de lucht en staat een DF vlucht op het programma. Het moge duidelijk zijn ik praat een beetje voor eigen parochie 🤔

jos