Jos Nijman

De laatste loodjes, nog 2 jonge duivenvluchten & 2 natourvluchten en het reguliere seizoen zit erop. Wat rest zijn de taartvluchten! 

Vorige week was het genieten van de jonge duiven, maar zondag stond het vizier alweer op Pont st Max. Ik wil toch nog één naam noemen die zich de vorige vlucht enorm in de kijker speelde en in kring 1 en in de Afdeling een verpletterende uitslag neerzette. Lex Udo! 

Deze week staan Pont St Max en Quievrain op het programma.  

Voor de natour zal ik nog wat oude duivinnen prepareren. Ze zitten op eitjes die uitkomen of nog (net) niet. De groep zal ik aanvullen met wat, herintreders en jonge duiven die ik uit de ploeg heb gehaald.

De weerberichten hebben altijd mijn aandacht, hopelijk verandert er nog het nodige want begin van de week waren de vooruitzichten niet hoopgevend. 

Wat verder opviel is dat er in Noord-Holland op dit moment wederom vogelgriep is geconstateerd. Het moet toch echt de hoogste prioriteit van het NPO bestuur krijgen, want de vogelgriep gaat niet meer weg. 

De Olympiade en de Cloud zullen wel hoog op de agenda staan maar zijn ook enorme geldslurpers, ik zou inzetten om de duiven op de lijst te krijgen die het virus niet verspreiden. Het vluchtprogramma ligt ‘gelukkig’ voor een aantal jaren vast, want je houdt je hart vast wanneer je kennisneemt van een rapport over de jonge duiven. 

Niks later beginnen of pas als jaarling, hoe haal je het in je hoofd. Ga in gesprek met de top van de jonge duiven specialisten in Nederland en breng in beeld wat zij doen en wat zij laten, leg je oor te luister. Maak hiervan een rapport met aanbevelingen

Ondertussen blijven ze bouwen aan een Cloud maar de meeste ecs kunnen de informatie (nog) niet doorgeven. Het is net een oud dieseltje die je wilt ombouwen naar een E-auto. Geloof maar dat dat niet gratis kan. 

Nog iets wat ik niet begrijp, om mee te doen aan de Grand Prix moet je niveau 9 invullen. Zelf Instellen in je klok of bij het versturen van de gegevens doet de vereniging dit. Het is vragen om problemen en wanneer het fout gaat ben je de pineut. Goede duiven kennis zag vorige week bijna al zijn kampioenschappen in rook opgaan. Zijn duiven telde alleen voor de vereniging, gelukkig zijn de duiven nu toch opgenomen in de diverse uitslagen. In mijn geval betreft het een clubgenoot die echt de winnaar is van de vlucht Morlincourt maar door het blijkbaar niet (volledig) zetten van niveau 9 van al zijn duiven, gaat de overwinning op Grand Prix niveau aan zijn neus voorbij. Ik heb daar moeite mee. 

Terug naar de duiven, het wordt spannend, nog 2 vluchten, hopen maar vooral werken om goede prestaties neer te zetten. Hopelijk krijgen we betere omstandigheden dan nu op de weersites te lezen zijn. 

Rond de 30 gaan naar Pont st Max en 25 duiven naar Quiévrain. 

Het is een beetje koffiedik kijken maar op de zaterdag lijkt het bewolkt, kans op een buitje en een gedeelte van het traject zuidoost te worden. De zondag lijkt een stuk beter te worden en ‘het oost’ lijkt te verdwijnen. De LC zal vast de juiste beslissing in het belang van de duiven nemen! 

jos