Jos Nijman

Zaterdag werden de duiven in Quievrain en Pont St Max niet gelost, omdat de omstandigheden niet goed waren. De meest L.c. in het land durfden het niet aan, mede omdat zuidoostenwind vaak voor een slecht verloop zorgt. De vrees was achteraf gezien misschien niet nodig geweest. Nu kregen de duiven een extra dag mand en dan is het altijd maar afwachten, hoe de duiven dat verteren.

Op de nalijn vlucht had ik 13 oude duivinnen mee op pap jongen en aangepikte eieren, hoe verteren zij dat letterlijk en figuurlijk. Daarnaast nog 12 jonge duiven.  Op Pont st Max had ik 30 jongen in de strijd. 

Het was zondag dus best een spannende dag. Steef en Dirk waren op tijd present en onder het genot van een kopje koffie bespraken wij de mogelijkheden. De wind was minder krachtig en kwam uit de zuidhoek maar zonder/minder oost dan zaterdag. Daarnaast was de lucht niet zo helder dus de 1600 mtr leek ons niet haalbaar. 

Dan komen de tijden en snelheden uit Zuid-Holland en niet veel later uit het ‘voorland ’ van mijn afdeling.

Op Quievrain drukt een jonge duif als eerste af, mooie tijdduif in de club (2e plaats) en in de kring goed voor de 4e plaats. Mijn getekende 2 duiven pak ik ook op tijd dus tevreden. Alle 13 oude duiven vlogen prijs en 6 van de 12 jonge duiven. (Totaal 19 v.d. 25)

Dan wordt het echt spannend, vorige week een prachtige uitslag, maar nu windje mee en 3 nachten mand. Wat kan je verwachten? 

Voor het goede had ik een paar minuutjes eerder willen zitten, maar wat kwamen de duiven super naar huis en wat vielen ze geweldig het hok aan.  De 2 getekende zaten bij de eerste duiven dus tevredenheid alom. Later blijkt dat 27 van de 30 duiven prijsvliegen. (Kring 8e en 31e afdeling). 

Komend weekend Fontenaye, voor mij ruim 500 km, één dag minder voorbereiding maar de duiven hebben van deze vlucht weinig tot niets geleden. Ik ga een ploegje ‘klaarstomen’.  No guts no glory.