Jos Nijman

Paar weekjes van de radar geweest, want in Cuba is internet/wifi niet altijd voorhanden. 

 

 

In Cuba heeft de tijd in veel opzichten en gebieden 60 jaar stilgestaan en is niet alles van zelfsprekend. Cuba stond al jaren op ons lijstje van fietsvakanties. Met een groep van 16 enthousiaste M/V fietsers gingen wij het avontuur aan van bijna 1000 km. Ik had het niet willen missen! 

Wij zijn thuis, broer Peter en Dirk hebben zich tijdens mijn afwezigheid over mijn duiven ontfermt en dat hebben ze prima gedaan. Thnx mannen. 

Bij de kweekduiven ligt een leuk ploegje jonge duiven. De vliegers worden eerdaags gekoppeld en ook uit de betere duiven gaan we wat jongen trekken.

Donderdag een hok bezoek gebracht aan Jan v’t Oever. Prachtige accommodatie met een mooie ploeg duiven, die in blakende gezondheid verkeerd. Het was ‘bagger weer en bij vertrek zakte de auto, steeds verder weg in de blubber, dan krijg je wel de slappe lach wanneer materiaal aangerukt moet worden om ons los te trekken 😂

Vrijdag, wederom zo’n mistroostige dag, de beste vliegduiven in onze handen genomen om wat koppels samen te stellen. De doffers hebben allemaal weer een volle vleugel, een enkele duivin moet nog een pennetje gooien, maar die gaan er ook nog wel uit. Hierna liet ik de duivinnen los en ging het kweekhok in, niet veel later hoorde ik de kraaien krijsen, gevolgd door een dreun tegen het raam. Duidelijk een aanval van een roofvogel want verderop zag ik een duif in een boom zitten. 🤔

Na een 15 minuten telde ik de duiven en waren er nog 6 duivinnen weg. De hele middag druppelde er af en toe een duifje binnen. 16.15 de laatste 2 waaronder mijn beste jonge duif en uitgerekend deze was ‘gepakt’. De broek weg en nog slechts 1 staartpen maar ook een flinke wond in de flank. Snel broer Peter ingeschakeld, die met naald en draad de boel vakkundig dicht naaide. Het beste is het duifje met rust te laten, ik streep haar dan ook door om te koppelen. 

Vorig jaar geen enkele aanval geconstateerd en dit jaar vooralsnog aan de dans ontsnapt! 

Zaterdag een laatste duivenkeuring in Noordwijk gedaan, voor dit jaar zit het erop.  

Zondag de huldiging van onze afdeling bijgewoond samen met Steef, Dirk en Peter in de Cultuurkoepel in Heiloo. 

Ontvangst met koffie en een gebakje, de nodige handjes schudden, bijkletsen en complimenteren met de resultaten in 2022.

Om 11.00 uur opende Martijn Kramer de huldiging en was bij gelegenheid opperstalmeester omdat Jelger door ziekte verhinderd was. Ga er maar aanstaan maar Martijn deed dat met verve, geassisteerd door Frank Rodenburg. Rond 12.45 stond een uitgebreide lunch/buffet op ons te wachten. Hierna konden de dames zich uitleven met een workshop chocolade en begon het forum met Janus Kat en Peter Crans, dit onder de bezielde aanvoering van Marco Braspenning. Ruim 90 minuten was de zaal muisstil en dat zegt alles over wat er verteld werd. Groot compliment voor de forumleden en vooral aan de mannen die het georganiseerd hebben, alsmede het bestuur! Voor diegene die niet zijn geweest, jullie hebben prachtige uurtjes gemist en de mannen die niet de moeite hebben genomen hun prijs te komen ophalen, jammer. 

 

 

 

 

 

 

Las op de site van de afdeling dat het bestuur afstand neemt van de Facebookpagina afdeling 6. Ik kan mij dat goed voorstellen want soms worden onderwerpen geplaatst die daar niet op thuis horen. Nu een reden genoeg om de site goed actueel te houden! 

Gelijk weer druk na de vakantie. 

 

Zaterdagmiddag komt Peter Crans naar PV Heemskerk om te vertellen over zijn duiven. Oorsprong, hokken, begeleiding, voeding, speltype etc.

Afgelopen zondag zat Peter in het forum van Afdeling 6 en vertelde duidelijk en openhartig over zijn duiven.

Mocht U het gemist hebben? Kom dan zaterdagmiddag 21 januari naar Heemskerk.

De zaal gaat open om 14.00 uur en sluit om 17.00 uur. Toegang gratis.

Adres lijnbaan 93 Heemskerk.