Jos Nijman

Het werd ‘n vroege lossing met een kalme zuidenwind. De omstandigheden waren in Quievrain goed en de eventuele heiigheid zou onderweg door de zon verdwijnen. (In Heemskerk was het tot laat in de middag heerlijk weer.) De eerste meldingen op Compulive kwamen uit Zeeland, snelheden van rond de 1500 mtr en ze kwamen daar vlot. Vervolgens is het wachten op de eerste meldingen van onze afdeling. Die kwamen en je kon gelijk zien dat ook in onze kring de duiven vlot achter elkaar arriveerden.

De 1e melding van onze club kwam uit Velsen Noord en dan neemt de spanning toe! Op eind '56’ kwam er één aanzetten en knalde op de klep, 10.57 en 1 seconde gaf het systeem aan. Opluchting, niet super vroeg maar met deze tijd doe je goed mee. De duiven volgden elkaar goed op en met 10 minuten zijn er 35 van de 40 thuis. Hierna bekeek ik de aankomsten op Compulive en constateerde in alle kringen mooie tijdduiven. Goede spreiding van de duiven. 

Uiteindelijk wordt onze 1e duif “de 091”, gekweekt door Dirk Klaassen, 4e in de club.

Lekker duivinnetje, fijne bouw en een wringertje. Als jonge duif toch doorgehouden (4 prijsjes 1 op 10) Het duifje heeft een mooie afstamming, maar ze zal het moeten laten zien! Het begin is er😏. 

Vorige week was het NIET goed, deze week al iets beter. Op naar de 1e MF vlucht.