Jos Nijman


Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 7 oktober 2022 | week 40

Voorwoord

Vogelgriep en ophok- en afschermplicht
De vaste lezers van Op (de) Hoogte zullen denken wat heeft die voorzitter nu weer te melden over de vogelgriep. Ik kan mij dat voorstellen en feitelijk heb ik ook geen nieuws. Hoe mooi zou het zijn wanneer er positief nieuws te melden zou zijn, helaas. Afgelopen week heeft het Ministerie van LNV de landelijke ophok- en afschermplicht opnieuw ingesteld. Dit in verband met de vele uitbraken van de vogelgriep. Wat gaat er daardoor veranderen voor de duivensport? Niets! Het afgelopen jaar is er al een geheel en gedeeltelijke ophok- afschermplicht geweest. Gelukkig hebben wij daar het hele jaar ook geen extra nadelige gevolgen van ondervonden. Neemt niet weg dat het uiteraard ontzettend heftig is voor alle leden die een deel van het jaar in een 10 kilometer zone hebben gezeten.
 
Ik heb het afgelopen jaar in deze nieuwsbrief meerdere keren gevraagd om zelf geen contact op te nemen met welk Ministerie of overheidsdienst dan ook. Als NPO hebben wij onze contactpersoon bij het Ministerie van LNV. Bij de verschillende overheidsdiensten werken uiteraard vele honderden medewerkers. Die uiteraard niet allemaal alle details kennen. Zo waren er gisteren, na telefoontjes van liefhebbers naar de overheid, ook weer berichten van liefhebbers die verwarring zaaiden. Veel commotie om niets. Hierdoor hebben onze medewerkers de hele morgen niets anders kunnen doen dan telefoontjes beantwoorden over de vogelgriep, terwijl de informatie ook op de website staat. Zonde van de tijd want er zijn meer dan voldoende werkzaamheden. Verder lopen wij ook extra risico’s door alle telefoontjes naar de overheid, het kost daar ook extra tijd en afstemming. Het komt de duivensport niet ten goede, en het komt zeker niet professioneel over. Verder verwijs ik graag naar de uitgebreide update over de stand van zaken over de vogelgriep verderop in deze nieuwsbrief.
 
Nieuwe website
Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. Inmiddels maken wij mooie vorderingen met de nieuwe website. Uiteraard moet er nog wel veel werk verricht worden, maar de opzet van de hoofdpagina is gereed. Met andere woorden het ontwerp is er. Het bouwen is inmiddels begonnen en daarna moet de content erin komen. De planning is dat de nieuwe site eind 2022 live gaat. Inmiddels hoop ik dat je een beetje nieuwsgierig geworden bent, het ontwerp staat verderop in deze nieuwsbrief, neem maar een kijkje.
 
Nationale Kampioenen 2022
De reclametijd is inmiddels voorbij. Er moeten nog enkele reclames verwerkt worden door Compuclub, maar die zijn niet van toepassing op de categorie Beste Liefhebber, dit zijn de beste 10 van het afgelopen seizoen.
 
Beste Liefhebber van Nederland
Hokkampioenschap

1 Jelger Klinkenberg Noordbeemster
2 Embregts-Teunis Hoeven
3 A. van Loon Halsteren
4 Lotte Eijerkamp Brummen
5 Simon van Hoeve Terneuzen
6 Comb. Tervoort-Hasert Haarlem
7 John van Dongen Roosendaal
8 Patrick Noorman Serooskerke
9 Lucas Scholten Sneek
10 Comb. Ebben Boven-Leeuwen
 
Aangewezen kampioenschap
1 Jelger Klinkenberg Noordbeemster
2 Gert van den Bogaard Rijen
3 W.B. de Kruijf Woerden
4 P.B. van Vliet Utrecht
5 John van Dongen Roosendaal
6 D. van de Vrede Kaatsheuvel
7 Falckenborg-Nijhof Beltrum
8 J.J. Eskes Streefkerk
9 Comb. Visscher Glanerbrug
10 J. Ronken Sittard


Iedereen die bij de 10 beste liefhebbers van Nederland hoort van harte gefeliciteerd! Een topprestatie, zeker als je weet dat er 14.000 leden zijn! Geniet van het prachtige resultaat. Toch wil ik van deze top 10 graag één liefhebber met naam noemen en dat is Jelger Klinkenberg, zowel hokkampioen alsook aangewezen kampioen, onvoorstelbaar knap, dit dubbele Kampioenschap. Proficiat Jelger!
 
Fijn weekend toegewenst!


Ben Geerink
voorzitter 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad zaterdag 26 november 2022

Concept agenda Ledenraad 26 november 2022
Nationaal Vliegprogramma 2023
Bijlage 3a - Concept notulen 12 maart 2022
Bijlage 3b - Aktielijst 12 maart 2022 aangevuld
Bijlage 5a - Overgang van leden tussen afdelingen
Bijlage 10 - Update Vogelgriep (oktober 2022)
 

NPO BESTUUR

Stand van zaken Vogelgriep


Het vogelgriep virus grijpt nog steeds om zich heen in Nederland. Regelmatig worden er uitbraken gemeld die ook gevolgen hebben voor postduivenliefhebbers. Waar deze uitbraken zijn, is te volgen op de NPO website. Update vogelgriep — Duivensportbond

Bij een vogelgriep uitbraak geldt er in een straal van 10 kilometer een vervoersverbod voor vogels waaronder ook postduiven. Op de website van het ministerie van LNV staan welke maatregelen er gelden en voor duiven in het bijzonder. Welke maatregelen gelden er voor duivenhouders tijdens vogelgriep? | Rijksoverheid.nl Goed om op te merken dat het ministerie van LNV het bevoegd gezag is in deze en niet allerlei andere (semi) overheidsinstanties. 
 
Het wordt algemeen aangenomen dat postduiven geen rol spelen bij het verspreiden van het vogelgriepvirus. Dat is voor de FCI, NPO en de duivenbonden van de ons omringende landen aanleiding om bij de Landbouw Commissie van de EU een uitzondering van het vervoersverbod voor postduiven te bepleiten. We willen graag de paragraaf terug die in de oude regelgeving stond. Hierin stond dat lidstaten bij uitbraken van vogelgriep aan de hand van een risicobeoordeling specifieke maatregelen mogen nemen inzake de verplaatsing van wedstrijdduiven naar, uit en binnen de beschermings- en toezicht gebieden (3 en 10 km zones).
Met andere woorden, nationale overheden mogen postduiven uitzonderen van de maatregelen.

Het verzoek hiervoor is ingediend via enkele Europarlementariërs die lid zijn van de EU Landbouw Commissie. Om ons verzoek te ondersteunen  worden invloedrijke instanties benaderd die ons kunnen helpen de EU te overtuigen dat postduiven geen rol spelen bij het verspreiden van het vogelgriepvirus. Er is door één instantie al medewerking toegezegd, maar dat staat daar pas voor volgend jaar maart op de agenda. Momenteel trachten we in gesprek te komen met een andere Europese autoriteit die onafhankelijk wetenschappelijk advies geeft met betrekking tot dit soort zaken.

Totdat de EU regelgeving is aangepast zal het Ministerie van LNV zich aan de huidige EU regelgeving houden en vallen duiven onder het vervoersverbod bij een uitbraak van vogelgriep. Mede gezien de grote commerciële belangen van de pluimveesector is het geen gelopen race dat ons verzoek door de EU ingewilligd gaat worden. EU regelgeving aangepast krijgen kost tijd. Wel hopen we voor aanvang van het vliegseizoen 2023 meer duidelijkheid te hebben en het NPO Bestuur bedankt de WOWD voor hun actieve betrokkenheid en inspanning.

Ook hebben we recent kunnen lezen in de landelijke pers dat de eerste proeven met het vaccineren van pluimvee zijn gestart, en via KleindierNed worden we op de hoogte gehouden van de gang van zaken. Wellicht biedt deze weg ook een oplossing op termijn. Mocht de EU besluiten tot vaccinatie van (hobby)pluimvee dan zal dat echter nog wel even duren, want momenteel is er nog geen geschikt vaccin geregistreerd.

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat duivenliefhebbers zich aan de regels houden. Niet alleen is dat een wettelijke plicht maar de consequenties zijn ook niet te overzien bij overtreding van het vervoersverbod zowel voor de liefhebber die de regels overtreedt als ook voor de duivensport in het algemeen.

Terug naar inhoudsopgave

 

MIJMERINGEN

Kostenstijging in de duivensport


door Gerard van de Aast

Onzekere tijden
We leven in onzekere tijden. We hebben te maken met een aantal maatschappelijke crises die maken dat burgers zich onthecht en onzeker voelen. Wat eenieder direct raakt, is dat de kosten voor levensonderhoud en energie de pan uit rijzen. Dat heeft ook impact op de duivensport. Duiven houden en spelen met duiven is duurder geworden. Met name voer- en vrachtkosten zijn in prijs gestegen en de verwachting is dat we daar ook in 2023 mee te maken krijgen. De gestegen kosten voor het houden van en spelen met duiven zullen zoals voorheen samen met de gestegen kosten voor energie en levensonderhoud moeten passen binnen het totale gezinsbudget. En als het budget niet meer past of krap wordt dan zal een hobby vaak als eerste sneuvelen. Het NPO Bestuur kiest voor een betaalbare duivensport voor iedereen. Wat betekend dit alles voor de duivensport en wat kunnen we eraan doen?
 
NPO kosten
De liefhebbers brengen tezamen de kosten op die de NPO als landelijke organisatie maakt voor de instandhouding van de duivensport. De NPO contributie bedraagt € 12 per jaar. De ringen kosten € 0,60 per stuk en per ingekorfde duif wordt € 0,02 in rekening gebracht voor dopingcontroles en € 0,01 voor de Olympiade. Afgezet tegen de totale kosten die een duivenliefhebber heeft aan het houden van en spelen met duiven, zullen de NPO kosten een relatief gering deel zijn. Het NPO Bestuur is voornemens om de NPO kosten voor 2023 niet te verhogen ondanks dat alles duurder wordt en de Olympiade bijdrage van € 0,01 cent stopt na 2023. Zo levert het NPO Bestuur een directe bijdrage aan het betaalbaar houden van de duivensport. Deze bijdrage is weliswaar bescheiden maar alle kleine beetjes helpen. Interessanter is het om te kijken welke beleidsmaatregelen we kunnen nemen om de duivensport betaalbaar en aantrekkelijk te houden.
 
Beleidsmaatregelen om de duivensport betaalbaar te houden
De kosten van het houden van en spelen met duiven zijn direct gekoppeld aan het aantal duiven dat men houdt en speelt. Minder duiven houden en spelen is een zekere manier om de kosten onder controle te houden. Beleidsmatig moeten we daarop inspelen. Het organiseren van meer vluchten zal averechts werken en dat moeten we dus zeker niet doen. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat de gekozen speldiscipline aantrekkelijk blijft, ook als veel liefhebbers met wat minder duiven gaan spelen. En dat kan prima.  In de door de NPO ledenraad aangenomen voorstellen over Eerlijk spel en Kampioenschappen is al nadrukkelijk rekening gehouden met de kleine liefhebber en daar kunnen we op voortborduren.
 
De uitslag van een wedvlucht hebben we uitgebreid met 'Beste Hokprestatie' waarbij de liefhebber een team van 8 duiven op de programmavluchten en 4 duiven op de marathonvluchten kan laten strijden om de eer. Het trainen van duiven is ook mogelijk gemaakt door duiven mee te geven als invliegduif. Het aanzien van 'Beste Hokprestatie' kunnen we nog nadrukkelijker promoten en in de kijker plaatsen, zodat er meer balans komt tussen de klassieke uitslag en 'Beste Hokprestatie'. Dat zal het NPO Bestuur meenemen in het overleg met de rekenaars.
 
Waar de liefhebber met een bescheiden team kan meedoen aan 'Beste Hokprestatie' en het daaraan gekoppelde 'Hokkampioenschap' is dat uiteraard helemaal het geval bij het 'Aangewezen Kampioenschap'. Het eerste jaar, 2022, dat de nieuwe regels van kracht zijn, laat zien dat de kleinere liefhebbers danig hun partij meeblazen bij de Nationale Hok- en Aangewezen Kampioenschappen. Het is dus wel degelijk mogelijk om je te onderscheiden met een bescheiden kolonie en dat zelfs nationaal. Een goede zaak voor de duivensport. Het is nu zaak dit kampioenschapstelsel verder uit te rollen in verenigingen, CC’s, Kringen en Afdelingen.
 
Ook is er een maximum per liefhebber afgesproken wat betreft deelname aan een wedstrijd van 150 oude en 250 jonge duiven. Deze maatregel is vooral bedoeld om excessen tegen te gaan, zodat niet iemand duizend duiven of meer kan inkorven voor een wedvlucht. Mocht nou blijken dat het aantal ingekorfde duiven per liefhebber structureel daalt als gevolg van de gestegen kosten dan kunnen we uiteraard ook overwegen om deze maximale aantallen neerwaarts bij te stellen. We kunnen de balans eind 2023 opmaken en eventueel actie ondernemen om het speelveld verder te harmoniseren.
 
Dat minder duiven zou leiden tot hogere vervoerskosten is een mythe. Rijden met half gevulde containers drijft de kosten op, niet het aantal duiven op zich. Half gevulde containers kunnen we voorkomen door zoveel mogelijk en zo snel mogelijk in groter verband te vervoeren. Zo snel mogelijk samen naar een losplaats en al dan niet samen lossen in afdelingsverband en samenwerking tussen afdelingen kan veel kosten besparen en biedt wat spelvreugde en competitie betreft ook weer nieuwe mogelijkheden.
 
Samenvattend
Het NPO Bestuur denkt vooral in oplossingen en niet in problemen en is er van overtuigd dat er een goede toekomst is voor de duivensport, ook in deze onzekere tijden. Dankzij een sober financieel beleid hoeft de NPO de kosten voor de liefhebber in 2023 niet te verhogen.  En dit ondanks een hoge inflatie. Tegelijkertijd blijft de NPO werken aan een toekomstbestendige duivensport door te investeren in onderzoek, duivenwelzijn, automatisering en promotie van de duivensport. Het beleid van het NPO Bestuur is en was erop gericht het houden en spelen van duiven voor iedereen aantrekkelijk, betaalbaar en mogelijk te maken en te houden. Eerder genomen besluiten van de Ledenraad bieden een goede basis om dit verder vorm te geven. Ook zal het NPO Bestuur in overleg gaan met de Afdelingen om te onderzoeken of door samenwerking met name de vrachtkosten gedrukt kunnen worden.
 
 


Gezocht: beleids- en communicatiemedewerker (28-32 uur)

 
  • Wil jij je je met overtuiging inzetten voor duivensport en de organisatie van de 38e Olympiade in 2024 in Nederland? 
  • Denk je graag mee over de ontwikkeling en implementatie van (communicatie)beleid en verbeterprocessen? 
  • Heb je aantoonbare ervaring met online media? 
     

Dan zijn wij op zoek naar jou! Nieuwsgierig naar de vacature? 
Klik hier voor de complete vacaturetekst.

Vacature
 

WEDSTRIJDEN

Winnaars in beeld


Ook deze week hebben we een aantal winnaars bezocht om hen te feliciteren met de behaalde winst. 

Links: W. van Teefelen & Zn., winnaars Grand Prix Rondom Parijs, Afdeling 8.
Rechts: H. van de Linde/Hok Hemstra, winnaar Grand Prix Nieuw Oogst, Afdeling Friesland '96


Links: Dennis Hammer, winnaar Grand Prix Nieuwe Oogst, Afdeling 8
Rechts: A. Mulder & Zn., winnaars Grand Prix Nieuwe Oogst, Afdeling 9


Comb. Troost-van Panhuis, winnaars Grand Prix der Junioren, sector 4
 


Rectificatie

Per abuis is vorige week de naam van Team Pieper, winnaar van Agen sector 3, verkeerd vermeld. Onze excuses. Deze week de juiste vermelding:

Team Pieper, winnaar Agen, sector 3
 

Terug naar inhoudsopgave

 

ALGEMEEN

Ontwerp nieuwe website


Het ontwerp voor de homepage van de website is gereed. En graag lichten we alvast een tipje van de sluier op hoe de nieuwe site er uit komt te zien.

 

Terug naar inhoudsopgave

Ontwerp homepage nieuwe website
 

                                                                                                                    

ALGEMEEN

GIANT Najaarsklassiekers in volle gang

 
Waar tot vorige week het weer een obstakel was hebben we deze week een hele goede week met hele mooie vluchten gehad en ziet het er naar uit dat we ook een prachtige afsluiting tegemoet zien. Inmiddels hebben we al 197 prijzen kunnen verdelen en uiteindelijk zullen het er 371 worden. Het vluchtverslag van de derde wedstrijdvlucht is toegevoegd aan nieuwsbrief 5.
 
De bonnen voor het Goede doel loopt volgende week ten einde via www.duivenveilingen.com, dus neem een kijkje om een mooie versterking voor het komende jaar uit te zoeken. 
 
Wij willen de compuclub bedanken voor het vele werk wat ze voor ons doen, alles ziet er perfect uit en het neemt veel werk van onze organisatie uit handen. Wij willen de duivensportbond bedanken voor de adequate en deskundige informatie van de laatste dagen rondom de ophokplicht.
 
Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.
 
Nieuwsbrief #5 Giant Najaarsklassiekers
Wedstrijdverslag Giant Najaarsklassiekers
 
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum Eind datum Bon/Duiven
P.V. MAAS EN WAAL, Druten 30-09-2022 / 20:00    14-10-2022 / 21:00 34
Fondclub Gooi en Eemland 30-09-2022 / 20:00 14-10-2022 / 22:30 28
C.C. de Graafschap 01-10-2022 / 20:00 14-10-2022 / 21:30 18
WEFO-Limburg 10-10-2022 / 20:00 24-10-2022 / 21:00  
P.V. de Eendracht, Harderwijk 15-10-2022 / 20:00 29-10-2022 / 22:00  
P.V. Almere, Almere 15-10-2022 / 20:00 29-10-2022 / 21:30  
P.V. De Reisduif te Tiendeveen 21-10-2022 / 20:00 04-11-2022 / 21:00  
P.V. BEP, Purmerend 22-10-2022 / 20:00 05-11-2022 / 22:00  
P.V. de Reisduif, Den Hoorn 22-10-2022 / 20:00 05-11-2022 / 21:30  
P.V. de Pelikaan, Oosterwolde 27-10-2022 / 20:00 10-11-2022 / 22:00  
P.V. De Snelle Vogel, Asperen 28-10-2022 / 20:00 11-11-2022 / 22:00  
Vrienden Hospitaalschip Prins Willem Alexander,      28-10-2022 / 20:00 11-11-2022 / 22:30  
Nacht van Postduiven t.b.v. K.W.F. afd. 6 N.H. 29-10-2022 / 20:00 12-11-2022 / 22:00  
P.V. de Hoven te Zutphen (De Hoven) 01-11-2022 / 20:00 15-11-2022 / 22:00

 

Toppigeons

Late Jongen PV de Combinatie Middelharnis
 
20-9-2022 | 15.00 uur
 
7-10-2022 | 21.00 uur
 
Topverkoop Postduif Oudenbosch tbv 100-jarig jubileum    
 
13-9-20222 | 12.00 uur   
 
7-10-2022 | 22.00 uur
 
5-jaarlijkse verkoop Fondvrienden Brabant-Limburg
 
24-9-2022 | 19.00 uur
 
8-10-2022 | 20.00 uur
 
Bonnenverkoop PV De Postduif Lekkerkerk
 
27-9-2022 | 20.00 uur
 
16-10-2022 | 21.00 uur
 

 

Duivenveiligen

 

GPS Auctions

 

Doevepeet

Terug naar inhoudsopgave

Overzicht bonnenverkopen
 
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden


Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.    
Wie lost waar
 

WEDSTRIJDEN

ZLU Kampioenschap WESM Marathon 2022


door Hub Wetzelaer, Pr. ZLU vluchten
 
Er is nog één kampioenschap bij de ZLU te verdienen en wel de WESM Marathon 2022. Voor dit kampioenschap moet u zelf actie ondernemen d.m.v. bijgevoegd inschrijfformulier de gevraagde gegevens in te vullen. Op verzoek van enkele deelnemers bij deze het  inschrijfformulier 2022.

 
Hou rekening met de uiterste inleverdatum:  inzenden vóór 15 oktober 2022.
  
 


WEDSTRIJDEN

Opgave Asduiven Paul en Marseille


De inrichter van Pau en Marseille  COLOMBE JOYEUSE vraagt uw medewerking bij de opgave van de asduiven op de vluchten:
  • Asduif Pau
    Gelieve daarom de int. prijzen behaald van uw asduif op Pau van de jaren 2018 t/m 2022 per omgaande op te geven bij Roger Ghijsen voor 15 november
  •  Asduif Marseille
    Het zelfde geld voor de asduif Marseille, gelieve daarom de int. prijzen behaald van Uw asduif Marseille  van de jaren 2018 t/m 2022 per omgaande op te geven bij Roger Ghijsen voor 15 november.
 
Opgave kan per mail, t.a.v. Roger Geysen - Angela Mouws, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Opgave asduif Pau / Marseille
 

NPO BUREAU

Antwoord op veelgestelde vragen


Heeft u een vraag met betrekking tot onze mooie sport? Op onze website is veel informatie te vinden om u vraag te beantwoorden. Er is zelfs een speciale document met antwoorden op vragen die regelmatig gesteld worden. Regelmatig nemen we ook veelgestelde vragen én het antwoord op die vraag op in Op (de) Hoogte. Via de button onder dit bericht kunt u het document 'Antwoord op veelgestelde vragen' raadplegen. 

Ik ben secretaris van de vereniging. Kan ik ook inlogcodes krijgen om ledenmutaties te kunnen doen?
Ledenmutaties kunnen alleen worden uitgevoerd door de persoon aan wie de functie van ledenadministrateur is toegekend. Wanneer de ledenadministrateur inlogt, kan hij automatisch bij de gegevens van alle leden van de vereniging, hiervoor zijn geen speciale inlogcodes nodig.  

Terug naar inhoudsopgave

Antwoord op veelgestelde vragen
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 
 


ALGEMEEN

12e HABRU Duivendag: zaterdag 8 oktober 2022


Na een noodgedwongen pauze van 2 jaar i.v.m. corona kunnen we in 2022 eindelijk weer een Habru Duivendag organiseren op zaterdag 8 oktober. Gelukkig hebben we ons in deze pauze wel in kunnen zetten voor de kankerbestrijding en hebben we 2 succesvolle online veilingen kunnen houden. 

Het is nu weer mogelijk om nog even na te praten en helemaal op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Dat kan met een aantal coryfeeën uit onze sport tijdens de 12e ‘Habru Duivendag’ op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.

De forumleden voor dit jaar zijn Erik LimbourgJos Thoné, Jelle Jellema en Ruud Bakker! Het forum staat ook dit jaar weer onder leiding van Gert-Jan Beute. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meldt u nu gratis aan. De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u ook terecht op www.habruduivensport.nl.
 
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 5 oktober 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Data om niet te vergeten

 

2022

  • 26 november 2022 - NPO Ledenraad

2023

  • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
  • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
     
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

04 april 24
Ik heb met dit artikel allerminst commerciële...
08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40