Jos Nijman

zondag 8 juli 2018

The Day After

 

The Day After

Zaterdagmorgen gingen de vluchten vroeg los. Argenton om 6.45 en Roosendaal om 7.45 uur. Prachtig mooie weer, nog weinig wind en zelfs nog een beetje fris. Ik had geen idee, hoe snel de duiven zouden vliegen maar stond uiteraard op tijd op de uitkijk. 7 minuten over negen knalt er ’n oude duivin op de plank, snel gevolgd door een tweede. Pas 11 over komt de eerste jonge duif en ze volgen elkaar prima op en met 45 minuten kan de klep dicht. Prachtige vlucht! In de club begin ik met de 22e plaats van ruim 700 duiven en in de CC 32e plaats tegen 1178 duiven, dat kan beter maar dat komt nog wel.

Argenton zou een stevige dobber worden en ik schreef afgelopen dagen, ‘ al heb ik er maar één op tijd’ maar omdat nu zo letterlijk te nemen viel niet mee. De ‘113’ pakt de eerste plaats in de club, de 8e in het Rayon en de 45e NPO Argenton tegen 2853 duiven. Prima prestatie. Zo wil ik er nog wel een paar op mijn hok. 

In de club pakt Peter Beentjes op Roosendaal de 1e en 4e plek en heeft ze in een mum van tijd allemaal thuis. 1 jaartje er tussen uit en dit jaar weer voorzichtig begonnen met wat oude duiven en nu vol gas met de jongen. Peter van harte gefeliciteerd! De 2e plaats is voor Simon Durge, 3e Piet Baltus, 5-8-9 Comb Weel en de 10e plaats is voor Dirk Ebbers.

Op Argenton is de 1e plaats voor mijzelf, de 2e en 5e plaats voor Cees Niesten, 3-10 Gerrit de Boer, 4e Jan Vogelzang, 7-8-9 Comb van der Aar. In onze club werd ook ingekorfd door Henk Widurski en Ron Kuilman. Henk pakt een prachtige 4e T.T klassering en Ron Kuilman geeft samen met Theo Zwanenburg ‘duivenles’ op deze zware vlucht. Mannen chapeau!!

on juli 08, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

vrijdag 6 juli 2018

vrijdag 7 juli

 

Drukte in het luchtruim dit weekend

Image result for duiven in het luchtruim


al hoewel het zijn er maar 376 voor Barcelona, 565 voor Dax en 2853 voor Argenton maar wel een dikke 11.000 voor Roosendaal.

De vluchten Barcelona, Dax, Argenton en Roosendaal worden dit weekend vervlogen in Noord-Holland, de omstandigheden lijken prima, het is droog, zonnig en de wind zit in de noordhoek, wellicht voor de ‘grote’ vluchten iets aan de zware kant anderzijds het zijn ‘fondduiven’ die optimaal zijn voorbereid.

Ik zag een bericht voorbij komen van de NPO om de hoeveelheid duiven in de mand aan te passen, zo ook een persbericht van het bestuur “sectie jonge duiven” met hun standpunt en de nodige aanbevelingen.

Bij mij zijn de jonge duiven prima in orde en hebben een 2 tal africhtingen in de vroege ochtend afgewerkt en dat ging uitstekend. Dit kon ook deze week want het was om 6.00 uur al kraakhelder (geen heiigheid over de landerijen) al vraag ik mij af of ze daar echt ‘last’ van zouden hebben.

Vrijdagavond gaan ze met een klein kropje voor geweekt voer de mand in daarnaast hebben ze genoeg elektrolyten kunnen drinken want ik ben ‘bang’ dat mijn duiven nog niet in de mand drinken, ook al is het de 5e keer in de trailer, maar wie weet zijn erbij die de waterbak wel kunnen vinden. Voor de vlucht Argenton heb ik voorzichtig ingekorfd, de meeste zijn vorige week ook mee geweest dus ze zijn in het ritme gebleven en wie weet verrast er één mij. Inmiddels gehoord dat Barcelona één dag is uitgesteld, Dax is vrijdagmiddag gelost en nu maar hopen dat we morgen een paar mooie vluchten krijgen.

10 duiven mee op Argenton (151 in de club) en 28 duiven op Roosendaal.(ruim 700 in de club) Hopelijk zijn de omstandigheden in de vroege ochtend al goed en kunnen de duiven eruit.

Update zaterdag.
Argenton 6.45 en Roosendaal 7.45 uur los.

De jonge duiven zijn vroeg gelost en ze kwamen geweldig af en bij veel liefhebbers kon de klep al met een 45 minuutjes dicht.  In eerste instantie gaf Compulive andere snelheden aan dus heb ik even gewacht met de publicatie van de lijst.
Winnaar is Peter Beentjes, Peter van harte, super man.