Jos Nijman

The Day After

 

Afdeling 6 was de enige afdeling in Nederland, die op vrijdag de gelegenheid bood duiven in te korven. Vrijdagmiddag was het dan nog wel smoorheet maar het inkorven was verzet naar een later tijdstip 18.45 uur, de temperatuur was al zakkende, slechts 20 duiven in de mand en met een lage bezettingsgraad in de wagen(s) was er alles aan gedaan om de duiven verantwoord te vervoeren. Prima geanticipeerd door de verantwoordelijken! In de club een kleine 180 duiven, Rayon 464 en Afdeling 3346 duiven voor de laatste MF vlucht uit Peronne.

Zaterdag was de temperatuur al behoorlijk lager dan de afgelopen dagen en werden we in de loop van de dag getrakteerd op een paar fikse buien met donder klappen. No way dat je zaterdag had kunnen concoursen. Zaterdagavond 27 jongen en 8 DF duivinnen meegegeven voor Oudenaarde, later op de avond zagen we dat dit station werd ingewisseld voor Duffel.

De trotse winnaars van de jonge duivenvlucht uit Duffel en tevens winnaar van het concours van ruim 9000 duiven. Uit een duif van broer Sjaak Weel x een duif van Henk Beentjes, wat een eer betoon aan deze 2 ons ontvallen liefhebbers! 

Zondagmorgen konden de duiven van beide concoursen op tijd los en wat kwamen de duiven vlot en rap. Er stond een stevige zuiden(oosten)wind en ik kan mij niet van het idee onttrekken dat menig duifje een paar kilometers te veel heeft gemaakt. Bij het klok afslaan hoorde ik dat er toch nog wel een paar duifjes, oud en jong nog niet thuis waren, zelf mis ik nog één jonge duif.

De jongen kwamen prima af maar ze komen alle vluchten net iets te kort. In de club 25e, in de CC 31e (10 vd 27) Kring 79e tegen 1669 duiven en de wind bepaald alles want in de Afdeling tegen ruim 9000 duiven toch nog de 103e plek met 17 van de 27 in de prijzen. Hopelijk gaan we nu stappen maken ( in afstand en beter vliegen)

Gerrit Twaalhoven

Hierna was het wachten op de duiven uit Peronne voor mij 313 km en die konden weleens meer dan 100 km p/u aantikken. Op de App werd de eerste duif aangemeld uit Velsen Noord om 10.01 uur en ik was ook blij dat om 10.06 uur de eerste gelijk een schicht kwam aanzetten. Door die hoge snelheid zijn dit van die typische vluchten en moet je soms minuten op je 2e duif wachten. Vorig jaar verknalde ik het MF kampioenschap en liet toen ook de laatste DF vlucht maar lopen, dit jaar staat de ploeg er beter voor en pak ik wel het kampioenschap onaangewezen MF in de KRING. In de club begin ik met de 2e plek, in de kring de 12e plaats, in de Afdeling begin ik met de 55e plaats en draai er 11 van de 19 in de prijzen (met dank aan de wind)

Gewoon 2 prachtige concoursen, menig liefhebber in Nederland zal misschien wel een beetje jaloers zijn. Het enige minpuntje is dat het letterlijk en figuurlijk geen meter opschiet met de afstanden bij de jonge duivenvluchten maar daar zullen ze vast wel een mouw aanpassen. We krijgen weer een warme week met waarschijnlijk kopwind en onze laatste DF vlucht uit Gien.

De jonge duivenvlucht wordt magistraal gewonnen door Cees en Jeffry Weel, de mannen hebben ook de snelste in de Kring maar ook in de Afdeling. Super mannen!

De toptien, 1e en 10e Comb. Weel, 2e Gerrit de Boer, 3e Gerrit Twaalfhoven, 4e Nico van Duivenvoorde, 5e Piet Baltus, 6e Dirk Ebbers, 7e en 9e Simon Durge,8e Peter Beentjes die er gewoon 10 van de 11 pakt!

 

Peronne wordt gewonnen door Gerrit Twaalfhoven, die ook gelijk de 4e plek meepakt! 

De toptien 1e en 4e Gerrit Twaalfhoven, Jos Nijman 2e en 7e, Simon Durge 3e en 5e, Ron van Rijn 6e, Gerrit de Boer 8e , Mart Knap 9e Peter Nijman 10e

 

Kampioenschap Midfond P.V. Heemskerk

 

Onaangewezen                   Aangewezen

 

1e Jos Nijman                       Simon Durge

 

2e Peter Nijman                   Jos Nijman

 

3e Simon Durge                   Gerie Lotterman

 

4e Ron van Rijn                     Ron van Rijn

 

5e Gerrit de Boer                   Gerrit de Boer

on juli 29, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

Peronne/Duffel