Jos Nijman

zondag 12 augustus 2018

The Day After

 

The Day After

Zaterdag prachtige omstandigheden, al kregen de duiven uit Roosendaal net voor het arriveren een buitje op hun kop maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg moeten de duiven van beide vluchten het windje in de rug gehad hebben, gezien de hoge snelheden. Toch stond de wind in Heemskerk meer west met zelfs een beetje noord er in, waarschijnlijk is dit ook de reden dat de snelheden afnamen richting de Noord. Weer en wind je hebt het niet in de hand maar verder was het mooi vliegweer.

De duiven uit Roosendaal waren om 8.00 uur gelost en om 9.00 uur verschenen er zwarte wolken boven Kennemerland en viel er lokaal een bui uit. In Heemskerk stonden 594 duiven in concours en met een kleine 12 minuten zijn de prijzen eruit. Slechts 6 jonge duiven konden zich nestelen tussen de eerste 50 aankomsten, want deze vlucht werd gedomineerd door de oude duiven.

Hierna was het wachten op de duiven uit Peronne en de snelheid van deze vlucht ligt aanmerkelijk hoger dan die uit Roosendaal, in afdelingsverband wordt de kring helemaal zoek gespeeld maar dat was volgens verwachting. In de club 430 duiven en met 11 minuten zijn de prijzen eruit.

De uitslag Peronne

1e Piet Baltus, die aan een geweldig jonge duiven seizoen bezig is. Piet wederom van harte!

2e -4e Gerard Weel, 3e Hans Baltus, 5e Gerrit Twaalfhoven, 6e Wim Geerlofs, 7-8e Gerrie Lotterman 9e Martin Knap 10e Gerrit de Boer.

 

De uitslag Roosendaal

1e en 9e Peter Beentjes die 2 minuten los speelt en zijn duivin in de stromende regen pakt. Peter van harte gefeliciteerd!

2e-7e Peter Nijman, die ze geweldig pakt 34/27 en aan de 21e plek er al 8 heeft. 3e Jos Nijman, 4e Comb. Van der Aar, 5-8 Martin Knap, 6-10 Dirk Ebbers.

on augustus 12, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

zaterdag 11 augustus 2018

Peronne en Roosendaal

 

Peronne en Roosendaal

De afgelopen dagen kwam de regen bij vlagen met bakken uit de hemel, goed om de temperatuur wat naar beneden te krijgen maar ook de natuur zat te springen om wat regen. De vooruitzichten voor vandaag zijn echter goed al staat er wel een stevig westenwindje waar maar weinig zuid in zit dus de duifjes waaien echt niet naar huis.

De jonge duiven staan in Peronne en een blik op de compuclub leert dat ook afdeling 5 daar staat met zijn jonge duiven, gebeurd niet vaak want meestal staan zij een station verder. Ben wel benieuwd hoe het vervolg er uit gaat zien en wat nu nog telt voor de club, kring, afdeling. Bij ons in Heemskerk zijn toch nog ruim 400 duiven ingekorfd , vorig jaar 338! (in de afdeling ruim 6000, toch 1000 minder t.o.v. vorig jaar Peronne)

Voor Roosendaal wat voor veel jonge duiven de eerste kennismaking met de trailer is, zal het met de stevige westenwind en de gelijke lossing met de Amsterdamse en Zaanse duiven best een ‘klusje’ worden. Zelf heb ik wat oude duiven uitgezocht, de doffers staan op drijven en de duivinnen zullen eerdaags op eieren komen, niet de meest ideale standjes en ook de pennenstand is al in een ver gevorderd stadium. In Heemskerk zijn totaal 600 duiven ingekorfd (738 in 2017, ruim 2000 in de kring)

Roosendaal om 8.00 uur los en Peronne om 7.15 uur
Het vervolgprogramma voor de jonge duiven volgens de NPO???? 
https://mailchi.mp/npoveenendaal/op-de-hoogte-10-augustus-2018

Deze week geen lijst maar volgens de App is de snelste op Roosendaal Peter Beentjes 9.16.44
Op Peronne  rond 10.43/10.44.
2 prachtige vluchten met vooral op Peronne hoge snelheden dus moet er toch een aardig portie zuidenwind in hebben gezeten. 

on augustus 11, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

donderdag 9 augustus 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#

 

#Nieuwsvanachterdeduinen#

Ook begin deze week kregen we nog te maken met een paar tropische dagen en laat nu net onze enige africhting voor de nalijn op het programma staan. Deze werd dan ook even na het middaguur (maandag) geannuleerd. Prima, ik denk dat de deelname miniem geweest zou zijn, zelf had ik samen met mijn broer (zaterdag) al besloten onze duiven zondagmorgen in te korven voor Numansdorp. Zondag was het een prachtige dag met prima omstandigheden en de duiven kwamen vlot en fris thuis, slechts een paar hebben de weg naar huis niet kunnen vinden. Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren en welke mogelijkheid nog geboden wordt. De afgelopen jaren werden de eerste Natour vluchten ‘overheerst’ door de vroege jongen die je aan de gang moest houden maar door het verschuiven van het programma zullen die deze keer niet meedoen. De oude duiven hebben genoeg ervaring om zonder een oefenvlucht ingezet te worden maar er is een grote groep liefhebbers die hun jongen pas voor het eerst gaan spelen plus nog de groep jongen van de 3e en 4e ronden en ga je die in één keer op 100 km spelen? Zelf bied ik ze nog een keer aan voor een africhting uit Numansdorp op de zondag en wie weet speel ik ze daarna door op de africhtingen op de woensdagen of stap ik in op Duffel. Ben benieuwd hoe het vervolg programma voor de jongen eruit gaat zien want het wordt nu wel tijd voor 2 nachten mand. Bovenstaande schreef ik dinsdagavond toen was er nog niets bekend. Woensdag in de loop van de middag verschenen de lossingsstations op de site, de jonge duiven gaan naar Morlincourt en dit wordt onze 1e MF vlucht met 2 nachten mand. Prima, we kunnen nu het vliegprogramma vervolgen. Voor de Natour staat Roosendaal op de site. Niet veel later volgt er een verandering en wordt Morlincourt ingewisseld voor Peronne. De wijziging Roosendaal gedeeltelijk in Zevenhuizen kan ik wel begrijpen, maar dat kring 3 met westenwind tegelijk los gaat met 4 en 5 vind ik niet handig voor de zomerjongen. Kleine moeite ze per rayon los te gooien. Het grootste gedeelte van het seizoen zijn we aan het improviseren en voor de groep die nu voor het eerst zijn jonge duiven in de trailer heeft, zou het opnieuw welkom zijn. Hopelijk loopt het goed af…..

 

Verder weinig nieuws, het oude duiven seizoen zit er op en ik heb de balans opgemaakt van een mooi maar loodzwaar seizoen. Verliezen heb ik bijna niet geleden, zeker niet op de DF maar juist op deze discipline gaven mijn duiven, op één duivin na, er de brui aan. In 2019 moet dit anders, specialisatie is het toverwoord want anders doe je voor spek en bonen mee of je bent afhankelijk van een enkele duif maar ik koester wat de duiven wel hebben gepresteerd.

 

Kampioenschappen 2018

Vitesse

Club, 2e onaangewezen en 1e aangewezen
Kring CC, 4e onaangewezen en 1e aangewezen 1e/2e/4e/10e kampioensduif, 7e Hokkampioen
Kring 3, 10e onaangewezen en 1e aangewezen
Afdeling, 6e aangewezen en 20e kampioenduif

 

Midfond
Club, 1e onaangewezen en 2e aangewezen. 3-6-10e Kampioensduif
Kring 3, 1e onaangewezen, 1e Hokkampioenschap 7e kampioensduif
Afdeling, 7e onaangewezen en 12e hokkampioenschap

 

Dagfond

Club, 3e onaangewezen en 2e aangewezen. 1e Kampioensduif-7-13-14
Kring, 8e onaangewezen en 5e aangewezen. 1e kampioensduif
Afdeling, 39e onaangewezen en 20e aangewezen 11e kampioensduif

TOTAAL OUD

Club, 1e onaangewezen en 1e aangewezen. 1-3-4-7-11-15 kampioensduif

 

Kring, 1e onaangewezen en 1e aangewezen. 1e en 10e kampioensduif 

 

Op Peronne gaan er 24 of 25 mee en ik hoop dat ze goed naar huis komen, want ervaring opdoen met 2 nachten mand vind ik belangrijk. De warmte is uit de lucht en ze krijgen voor het eerst met wat wind op de staart te maken, na zo veel weken warmte en kopwind een enorme omschakeling.

Mijn 20 zomerjongen gaan niet naar Roosendaal maar naar Numansdorp en de hoeveelheid oude duiven voor de 1e natour vlucht is afhankelijk van het tijdstip van eieren leggen. Een 10 tal doffers gaan sowieso mee en wie weet nog wat duivinnen……………..succes allemaal.