Jos Nijman

The Day After

Zaterdag was onze laatste jonge duivenvlucht, die meetelt in de club en kring. Zelf had ik er nog met enige tegenzin 14 uitgezocht in de hoop dat er wellicht één nog voor wat puntjes zou zorgen. Bij de oude duiven had ik er 20 uitgezocht, die nog wat in de pluimen zaten. Het seizoen nadert het einde en we gaan lucht happend naar het einde toe.

Beide vluchten gingen, onder goede omstandigheden, fijn op tijd los. Van warmte is al enige dagen geen sprake van wind (op de staart) des temeer, de lucht was bewolkt en met enige regelmaat dreef ‘n donkere wolk over waar soms een spatje water uit viel. Ik had mij voorgenomen mij niet te laten verrassen en stond om 8.45 uur op de uitkijk, om 8.50 uur kwam uit de ‘goede’ richting heel hoog het eerste koppeltje over en zag nog net in mijn ooghoeken er één tussen uitknijpen. Ik stond vol bewondering te kijken hoe het duifje van grote hoogte met de nodige draaien uiteindelijk wel op de juiste hoogte uitkwam om het hok aan te vallen, toen in een flits ’n ander (de ‘412’) op de klep viel. Het moge duidelijk zijn dat die de landing wel op tijd had ingezet!

De '412"

De “hoogvlieger” viel dus gelijktijdig op het hok maar klok ik pas als 8e duif omdat mevrouw weigerde op de klep/antenne te vallen. De duiven vielen gestaag en in korte tijd waren ze op mijn eerst getekende allemaal thuis. Deze de ‘365’ had duidelijk verkeerd gezeten en kwam korte tijd later als een speer aanzetten. Hierna was het wachten op Morlincourt en ik was blij dat mijn getekende duivinnetje om 11.14 uur op de klep viel, gewoon een ‘midden’ prijsje maar ik heb al geschreven dat de verwachtingen niet hoog waren. Dit was een vlucht voor de specialisten, die dan ook gelijk het een vitesse vlucht betrof hun duiven pakken, toch denk ik dat de meeste liever een vlucht met wat kopwind prefereren.  

De uitslag op Roosendaal was goed, in de club pak ik de 3e plek tegen 546 duiven, broer Peter de 5e en 6e plaats. In de kring tegen 2114 duiven de 5e plek en 18 van de 20 in de prijzen, broer Peter pakt de 8e en 11e plek en pakt er 16 van de 20 in de prijzen. In kring 1 gaat de overwinning naar Arie Tromp met daarnaast een prima serie 22 van de 35 in de prijzen dit allemaal met nazaten uit onze kweekduiven. Ook nog een App van Jeroen Blok, dat ons soort ook daar goed scoorde en wel een 5e plaats tegen ruim 2000 duiven. Toch prachtig zulke referenties.De uitslag van Morlincourt


Wim Geerlofs, de winnaar van Morlincourt

Morlincourt werd gewonnen door Wim Geerlofs, die eindelijk zijn gram haalde en nu iedereen te snel af was. De eindspurt was net niet goed genoeg om Simon en Tom Durge van het kampioenschap af te houden. De mannen werden opnieuw jonge duiven kampioen, de tel ben ik kwijt geraakt maar zeker voor meer dan 5 keer achtereen. Zoals het kampioenen beaamd toch niet helemaal tevreden want geen enkele overwinning staat de mannen niet aan. Dat beloofd dus vuurwerk voor 2019. Toch blijde gezichten, zeker nadat Peter Beentjes de laatste geldprijzen van onze jonge duivencompetitie uitdeelde. Er is maar liefst 1900 euro contant uitgekeerd aan prijzen geld, prachtig initiatief deze competitie en een groot succes. Peter bedankt en dit gaan we in 2019 zeker opnieuw organiseren.

Nu dan de eerste 10 van de club, 1-8-10 Wim Geerlofs,2 Comb. Van der Aar, 3 Dirk Ebbers, 4-5-7-8 Gerrie Lotterman (top uitslag, pieken op het juiste moment)

Wim Geerlofs en Tom Durge feliciteren elkaar

De onaangewezen kampioen 1e Simon Durge, 2e Wim Geerlofs, 3e Comb Weel, 4e Piet Baltus, 5e Peter Nijman, 6e Dirk Ebbers, 7e Hans Baltus, 8e Martin Knap, 9e Gerrit de Boer en 10e Gerrit Twaalfhoven.

De aangewezen kampioenen 1e Simon Durge, 2e Hans Baltus, 3e Wim Geerlofs, 4e Jos Nijman, 5e Peter Beentjes, 6e Piet Baltus, 7e Gerrie Lotterman, 9e Gerrit Twaalfhoven en 10e Combinatie Weel

 

De uitslag van Roosendaal

Sam deed zijn bijnaam "De Tovenaar van Heemskerk" eer aan.

Deze vlucht werd gewonnen door Sam de Jong, 1000 of 100 km de duiven van Sam doen het maar en deze keer met ‘n “Grand Lady” van 2011 de ‘645’ Sam van harte gefeliciteerd!

1e Sam de Jong, 2e Comb van der Aar, 3e Jos Nijman, 4-10 Comb Weel, 5-6 Peter Nijman, 7-8 Harrie Docter en 9e Martin Knap.

Een dag met 2 razendsnelle vluchten met geen of weinig duiven achter………………….

roosendaal en Morlincourt

 

Roosendaal en Morlincourt

Beide vluchten werden prachtig mooi op tijd gelost en met een zuidwestenwind werden er hoge snelheden gehaald.

Jack, onze rekenaar is op vakantie dus geef ik de tijden door van de vroegste duiven.

Op Roosendaal zien we 2 liefhebbers die om 8.49 draaien te weten Comb. Van der Aar en Sam de jong, respectievelijk 1693 en 1699 meter. Op Morlincourt Wim Geerlofs 11.07.39. Onder voorbehoud Wim en Sam gefeliciteerd.