Jos Nijman

Zaterdag was een prachtige dag met een windje die uit de noordoost hoek zou waaien maar in de vroege ochtend was de wind aan de kust toch echt zuidoost. De duiven uit Asse Zelik kwamen dan ook heel rap af. Zelf had ik 12 oude duivinnen en 2 doffers mee, allemaal op ‘jonkies’ van één of twee dagen en daar was ik niet gerust op want ik vind het niet de meest ideale stand maar goed het was niet anders. Op de melding App was ik de 4e liefhebber maar wanneer je broer wederom voor je zit, is het meer de vraag, HOEVEEL heeft hij er VOOR je! Deze keer maar liefst 6 en wanneer Peter Beentjes slechts 6 snelheidsduivels meegeeft en er dan ook 4 tegelijk klokt moet ik achteraf in mijn handen knijpen met de 13e plek. Tevreden niet maar de overwinning blijft in de familie ……en wie weet volgende week revanche (:

De duiven uit Fontenay konden natuurlijk nooit aan de snelheid van Asse Zelik komen maar tussen de 70/80 km moest mogelijk zijn. In de club wint Wim Geerlofs met zijn 1e getekende, Wim heeft de laatste weken echt de forme op zijn hok en zijn duiven presteren dan ook prima. Wim sluit het seizoen af met een prachtige 14e plaats in de Afdeling.

 

Winnaar op Fontenay Wim Geerlofs
De moeder van de '887' komt van Dirk Ebbers uit Leo Heremans duiven.

 

Fontenay, 1-6-10 Wim Geerlofs, 2-9 Comb. Weel,3-7-8 Simon Durge, 4-5 Gerrie Lotterman. Wim van harte.

Asse Zelik, 1-2-5-6-8-10 Peter Nijman, 3 Gerrit Twaalfhoven, 4e Comb. Van der Aar, 7e en 9e Peter Beentjes. Peter van harte gefeliciteerd.

de 076 winnaar op Asse Zelik

De eerste duif van mijn broer is een klzn van de Zwarte Ruiter doffer x een duivin van Anton Ruitenberg. De Zwarte Ruiterdoffer en de Kras 161 Ruitenberg zitten beiden op ons kweekhok en hebben al diverse 1e prijswinnaars op de wereld gezet. De ‘954’ wordt gespeeld door Peter maar de stamkaart is door mij opnieuw uitgedraaid.

 

 

on september 02, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

vrijdag 31 augustus 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#

 

#nieuwsvanachterdeduinen#

Deze week staat er voor mij maar één vlucht op het programma, namelijk onze 4e natour vlucht maar daarnaast wordt ook Fontenay (de laatste jonge duivenvlucht die alleen telt voor de Afdeling) gevlogen, een vlucht waar ik zelf niet aan meedoe maar wel één waar ik naar uitkijk. Prachtig om die duifjes bij een specialist te zien thuiskomen…..in Heemskerk zijn er bijna 200 mee.

Verder zag ik vorige week een voorstel voorbij komen over de dagfond vluchten (2019), 6 sectorale vluchten waarvan de één na laatste vervlogen wordt samen met nog een andere sector en de laatste zelfs een Nationaal en internationaal karakter krijgt. Ambitieuze plannen al zal er nog wel wat bij geschaafd worden maar dit is wel de toekomst. De hoeveelheid kilometers wordt voor ons nog iets meer en de animo bij veel liefhebbers zal vast nog meer kelderen dus je kunt er op wachten dat de DF straks op misschien maar een paar locaties in de kringen ingekorfd gaat worden. Het wordt, nee het is al het terrein van de specialisten en begint al aardig tegen de ZLU vluchten aan te schuren. Het Marathon kampioenschap “De allerbeste” wordt waarschijnlijk al op schitterde wijze gewonnen door “Athena” een super DF duif uit Den Helder (Combinatie Hoffman/Regtop), 3x kop boven de 700 km!

Nu afwachten wat de’secties’ Vitesse, Midfond en jonge duiven uit de hoge hoed toveren, we krijgen waarschijnlijk genoeg vluchten en het lijkt onvermijdelijk dat je keuzes moet maken, allemaal stof voor de wintermaanden.  

Verder las ik een interessant artikel in het Neerlands Postduiven Orgaan (digitaal) van de bekende dierenartsen Gobel/ van der Sluis. Goed verhaal over de jonge duiven… http://www.neerlandspostduivenorgaan.nl/doktersraad/doktersraad-augustus-2018/

 

Ook de nieuwste DVD van de Koerier bekeken, altijd leuk om 2 totaal verschillende hokken te zien. Absoluut een aanrader.

 

De vooruitzichten voor woensdag waren van dienaard (regen en draaiende winden) dat ik mijn zomerjongen thuis heb gehouden, volgende week wordt nog een keer Quievrain gespeeld en kunnen ze mee. Het station Quievrain werd gewijzigd in Meer en de duiven werden voor de naderende buien om 8.00 uur gelost. In de ochtend was het in N-H vrij heiig en de meeste regen bleef (gelukkig) boven zee en trok langs de kustlijn weg maar ik vond het een ‘dreigende’ ochtend, ben nieuwsgierig hoe de duiven zijn afgekomen…………..maar sowieso blij dat ik ze thuis heb gehouden.

Ondertussen zijn ook de laatste kweekduivinnen weggehaald en kunnen ze in alle rust de rui voltooien, ook loop ik regelmatig door het jonge duivenbestand en heb nu wel een 11 jonge doffers op de korrel, die mij aanstaan. Mijn weduwnaarshok heeft slechts 16 bakken waarvan er nu nog 13 bezet zijn maar slechts 5 doffers hebben genoeg gepresteerd om zeker te zijn van een plek voor komend seizoen. Bij de duivinnen (oude) zijn er een 12 tal die een verblijfsvergunning krijgen, alle jonge duivinnen die mij aanstaan mogen blijven want ik speel elk jaar met een overtal aan duivinnen. Ik heb ruimte voor een 25 totaal maar zoveel zullen het niet worden. Wanneer ik echt met de jonge duiven zou spelen, selecteerde ik meer op prestaties maar dat spelletje viel dit jaar wederom in duigen dus selecteren we opnieuw op bouw.

 

De oude duiven zitten eind van de week op jongen van één of twee dagen en een enkeling op aangepikte eieren, ze zullen de pluimen nu iets meer vast houden en wellicht kunnen er een 10 tal mee, pluimen en motivatie zijn het belangrijkst.

 

De omstandigheden lijken goed te worden, droog, zonnetje en de wind is oost met stukken kopwind maar aan de kust kan de wind ook uit het zuiden waaien(windkracht 2) Fontenay kan dus een mooie vlucht worden maar het zijn ook prachtige omstandigheden voor de natour duiven. Iedereen succes…..

on augustus 31, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

zondag 26 augustus 2018

THE DAY AFTER

 

The Day After

Vandaag werd onze vlucht vanuit Duffel gevlogen, (de vlucht was verplaatst van de zaterdag naar de zondag.) Prima beslissing want in Heemskerk stonden zaterdag de “sluizen” bijna de gehele dag open en kwam de regen met bakken uit de lucht, alleen in de middag was het enige tijd droog. Je kunt bij de andere afdelingen goed zien wat die lokale buien teweeg brachten, vandaag (zondag) goede omstandigheden, droog, bewolkt met geregeld het zonnetje maar wel een stevige zuid(westen) wind. De duiven kregen om 8.30 uur de vrijheid en zelf verwachtte ik hoge snelheden, om 10.00 uur belde een oud duivenliefhebber mij vanuit het ziekenhuis op en informeerde naar de duiven, op een gegeven moment kapte ik het gesprek af, keek nog even op mijn mobiel bij Compulive en zag de eerste meldingen verschijnen, op het zelfde moment vliegen er vanuit het niets 3 duiven over mijn hoofd maar ze besluiten nog één rondje te doen om daarna op de klep te vallen, waar nummer 4 en 5 vandaan kwamen, geen idee maar binnen 2 minuut zaten er 5 in de klok waaronder mijn 4 eerst getekende duiven, de rest volgt snel en rap zijn er 13 van de 15 thuis, de 2 duivinnen waar ik al aan twijfelde vanwege geen drang (losse duivinnen) kwamen wat later. Mooie vlucht en natuurlijk is de wind een belangrijke factor en waren de meeste zomerjongen kansloos tegen het ingespeelde geweld. De mannen met enkel oude en ingespeelde duiven konden weer mooie series neerzetten……In de Club begin ik met de 9e plek tegen 628 duiven, in de CC de 14e plaats tegen 971 en in de Kring met de 18e plaats tegen 2397 duiven. 13/15 in de prijzen.

Wim Geerlofs

In Heemskerk wordt Duffel gewonnen door Wim Geerlofs, die met zijn ‘ingespeelde’ jongen de hoofdprijs pakt, ze laten al weken zien in een prima conditie te verkeren dus Wim spelen die duiven op Fontenay. Wim speelt ook de 1e in de kring en 2e in de Afdeling tegen ruim 13000 duiven!

De uitslag van P.V. Heemskerk 1-7-8 Wim Geerlofs, 2-5 Harrie Docter, 3e Gerrit Twaalfhoven, 4e Gerrit Twaalfhoven,6e Combinatie van der Aar, 9e Jos Nijman 10e Combinatie Weel.