Jos Nijman

The Day After is de laatste van dit seizoen, de vlucht Quievrain stond in het teken van wie wordt er Natour kampioen van Heemskerk. De combinatie van der Aar stond fier boven aan maar er zijn wel meer ‘gekke’ dingen gebeurd op de laatste vlucht. We hebben er vrijdagavond ‘schik’ en lol om gehad en hebben lopen dollen omdat we het elkaar gunnen maar je krijgt het niet cadeau! De combinatie had het zekere voor het onzekere genomen en had het gehele hok in gekorfd.

Zaterdagmorgen kregen de duiven al vroeg de vrijheid, mooie wolkenlucht met een stevige zuidwesten wind en dat west was ‘stevig’. De duiven zouden ‘hard’ gaan en je weet dat je met deze wind vooral in je eigen kring, sterker in je eigen club moet kijken. De eerste duiven maakten een ‘mooie’ snelheid maar in groot verband stelt het helemaal niets voor........de wind bepaald maar het blijft opmerkelijk dat de snelheden van de duiven van de overvlucht aan de kust eerder af dan toenamen en hoe dat kan laat zich raden. Het werd een prachtige vlucht en de mannen die ze goed hadden zitten maakten gehakt van de uitslag maar de combinatie van der Aar verdedigde met verve hun positie en worden natour Kampioen van Heemskerk. Ellie, Piet en Cordi gefeliciteerd!

Proost Cordi

De uitslag 1e en 9e Gerrit Twaalfhoven, Gerrit van harte gefeliciteerd, een mooie afsluiter.

Wie het laatst lacht , lacht het best Gerrit samen met Gerrie in een Uitgeester onderonsje

2-4-5-6 een ontketende Peter Nijman, die er 17 van de 20 in de prijzen draait en in de kring zelfs 19/20 3e en 7e Peter Beentjes, die er ook 5 van de 6 pakt!! 9e Combinatie van der Aar die hiermee hun kampioenschap binnen halen, proficiat. 10e Combinatie Weel

Kampioenschap Natour onaangewezen 1e Combinatie van der Aar, 2e Peter Nijman, 3e Peter Beentjes, 4e Jos Nijman, 5e Combinatie Weel.

Kampioenschap aangewezen Natour 1e Peter Nijman, 2e Combinatie van der Aar, 3e Martin Knap, 4e Harrie Docter, 5e Combinatie Weel.

Na de laatste vlucht hebben wij ter afsluiting onze jaarlijkse Barbecue en hebben we nog even bij gebabbeld en kunnen genieten van al dat lekkers. Organisatie bedankt, het was een prima afsluiting van een mooi duivenseizoen…………

 

 

Zelf begin ik met de 19e plek en draai er 10 van de 14 in de prijzen, uiteindelijk resulteert dit in de Generale titel zowel 1e on als 1e aangewezen met de 1e-2e 3e 4e 6e Asduif generaal in P.V. Heemskerk. Daarnaast 1e aangewezen Generaal in de kring en de 1e asduif generaal.

on september 08, 2018 Geen opmerkingen:

Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op Pinterest

vrijdag 7 september 2018

#nieuwsvanachterdeduinen#

 

#nieuwsvanachterdeduinen#

A.s. zaterdag de laatste vlucht, maar de balans is al enige weken geleden opgemaakt, de prestaties zijn genoteerd, de kampioenschappen bekeken en ik ben tot de conclusie gekomen dat een aantal doelstellingen, bij lange na, niet zijn behaald. Gelukkig meen ik de oorzaak te weten en dat neem ik weer mee naar het seizoen 2019. Seizoen 2018 was geen ‘makkie’, warmte in combinatie met veel kopwind, maakten er een loodzwaar seizoen van, een jaar dat “de jongens van de mannen” werden gescheiden zeggen we dan maar. Prachtige vluchten en wat kunnen de duiven toch veel aan, er werd een paar keer ingegrepen en geanticipeerd op de omstandigheden, prima beslissingen die ook nog goed uitpakten want vluchten met veel verliezen zijn er (in onze afdeling) niet geweest, ik heb ze in ieder geval niet ervaren. Mooie duivensport heb ik in 2018 beleefd en ik niet alleen, maar ook mijn ‘vaste’ bezoekers of ‘letters’ , allemaal oud duivenhouders, zagen vaak prachtige aankomsten maar ook wel eens ‘mindere’ maar dat is duivensport, een sport van pieken en dalen, vreugde en teleurstelling. Duivensport is een sport van regelmatig een ‘tikje’ voor je kop krijgen en dan maar piekeren wat heb ik fout gegaan, wat heb ik niet gezien maar belangrijk… niet te lang blijven stil staan bij ’n mindere vlucht, schudden met je hoofd en er weer proberen te staan met je duiven. Ik koester de prestaties die mijn duiven wel hebben behaald en dat is toch nog een aardig lijstje geworden. Zaterdagavond sluiten we het seizoen, in de club, af met onze jaarlijkse barbecue en begint de zogenaamde ‘stille’ tijd. Stil of rustig omdat er geen wedstrijden zijn maar wel een tijd om je administratie bij te werken, je hok eventueel aan te passen, je kweekstrategie te bepalen, je vliegprogramma vast te stellen, tentoonstellingen en kampioendagen te bezoeken, noem dat maar ‘stil’ maar eerst nu de rui……….

De komende maanden kunnen de duiven door ruien, tenminste daar gaan we alles aandoen omdat het goed te begeleiden want voor duiven waar straks iets aan mankeert is geen plaats. De komende 4 weken blijven de duiven binnen, het licht gaat uit en alles kan tot rust komen, ‘goed’ voer, grit, mineralen met nog wat natuurproducten alsmede schoon water staan ter beschikking en natuurlijk een bad want veel meer hebben ze niet nodig of het moeten de ogen van de baas zijn, die constateren wanneer er ‘iets’ niet goed gaat en direct ingrijpt!! De kweekduiven zijn al enige weken gescheiden en vallen compleet kaal, de jonge duiven zijn ook al gescheiden normaal ben ik niet zo vlot maar elk jaar “veranderen” er duiven van geslacht en blijkt een duivin toch een doffertje te zijn, door ze vroeg te scheiden hoop ik ze er wat eerder uit te ‘vissen’. De vliegers mogen de komende weken hun jong grootbrengen en blijven voorlopig dus bij elkaar want dat hebben ze na zo’n seizoen wel verdiend.

Nu eerst nog de Quievrain spelen, onze 5e nalijn vlucht. Ik ga waarschijnlijk 11 duivinnen en 4 doffers spelen en hopen of we er nog één op tijd kunnen constateren (:

Paar weken geleden zagen we het voorstel voor de DF vluchten voorbij komen en inmiddels heeft de ‘sectie’ jonge duiven ook hun concept laten zien. Prima voorstel met genoeg instap momenten en je kunt je eigen keuze maken waar je voor wilt spelen. Blijft straks de grote vraag (wanneer ook het Vitesse en MF concept wordt gepresenteerd) is het allemaal wel in te plannen en is er genoeg animo voor maar ook….gaan we dit in alle afdelingen opvolgen? Want wanneer afspraken niet nagekomen worden(Afdeling 4 Limburg) en alleen wordt bestraft door geen ‘teletekst’ vermeldingen te maken, heb ik er een hard hoofd in.

De vooruitzichten voor zaterdag (Quievrain) lijken toch nog goed te worden, droge periodes en zuidwestenwind voor de afsluiter van het jaar. Hopelijk een vroege lossing want het wordt er later op de dag niet beter op. Allemaal veel succes…………