Jos Nijman

 

Nog een paar dagen en de KERST staan voor de deur.

De kweekduiven zitten op eieren, mooi de gelegenheid om ze te vaccineren tegen paramixo. Verder even de tijd genomen om de administratie bij te werken en de duiven in Compustam te zetten. Ook de duiven die naar de kweek zijn gegaan, heb ik voorzien van een nieuwe code, zodat nu alles weer correct in de computer staat. Ook de financiële administratie (vluchten)van de club is uitgewerkt en opgemaakt. Altijd fijn als het gedaan is.

2 hokbezoekjes stonden op het programma, leuk om bij te praten, de duiven te zien en daarnaast ideeën uit wisselen, elkaar te motiveren en beter te maken. Vergeet niet dat de “grote” mannen niets anders doen dan ‘netwerken’ (elkaar ontmoeten) en vaak het beste van het beste tegen elkaar uitwisselen en of ze dat nu met een gesloten of open portemonnee doen maakt niet uit, ze zullen proberen elk jaar beter te worden. Het kan ook op een andere manier, in eigen omgeving zijn genoeg super duiven zonder ”naam”, duiven waar je vaak genoeg klop van krijgt op de vluchten, daar iets van bemachtigen zal vaak ook een ‘boost’ geven en tot betere prestaties leiden!

Kort geleden kwam ik in mijn ogen een geweldige doffer tegen, toen ik hem uit het kooitje wilde halen keek hij mij met vuurspuwende ogen aan en keek dwars door mij heen. In de hand een geweldig goed gebouwde duif, fantastische vleugel en aanhechting, sterke onderbouw en geweldige spieren. Echt zo’n duif die meer dan 12 uur kan knallen, Ik ben dan nieuwsgierig wie de eigenaar is en wil het een en ander weten. Komende week kunnen we ons nog vergapen aan de verkoop van Stefaan Lambrechts. Wat heeft hij veel liefhebbers kampioen gemaakt en nu verkoopt hij alles van 2014 en ouder en dat zijn er incluis een legioen zomerjongen een dikke 300! Heremans, Lambrechts, Hasendoncks, van de Bulck ze zochten elkaar op en maakten elkaar beter. Wie kent niet de `Blauwe Leo` en wat bracht die niet te weeg bij Dirk van de Bulck en later weer bij andere. Slechts weinigen weten dat de moeder en haar zus naar Heemskerk verhuisden, voordat hij wereldfaam vergaarde. Broer Peter wist een paar nazaten bij onze clubgenoot te bemachtigen en dit jaar pats 1e Asduif nalijn kring en 2e Asduif nalijn Afdeling 6.

"De Blaar" 2e Asduif  Natour Afdeling 6 in 2018

Volgende week zaterdag de 29e mag ik het *forum voorzitten en heb mij inmiddels wat verder verdiept in de gasten. We gaan proberen toch wat wijzer van deze geweldige spelers te worden en dat kan alleen wanneer je vragen stelt! Jullie komen ook…..

Zaterdag een keuring gedaan in Zuid-Holland en wel in Voorschoten, het clubgebouw bevindt zich bij de “ijsbaan” en ligt op een werkelijk schitterde locatie. De club heeft ook last van de terugloop maar bracht toch zo’n 90 duiven in. Naast de gebruikelijke klassen was er ook een klasse voor de laatjes, 1e prijswinnaars en duiven van de Belgencompetitie. Je kon goed zien dat met de meeste duiven gevlogen is, prachtige vliegtypen maar veel duiven (nog) niet ‘klaar’ of met mankementjes door de vluchten. We hebben in 2018 ook een seizoen gehad dat ze het niet cadeau kregen. Na afloop nog even nagebabbeld en toen rap naar huis om met de gehele familie, kids, klein en achter kleinkinderen de verjaardag van mijn moeder te vieren, die de 93 jaar heeft aangetikt.

Rest mij iedereen fijne kerstdagen te wensen……………….De bronafbeelding bekijken