postduivencoach

Het was een hectische week, heel veel verdriet en ook veel geluk . Denk dat de kinderen en kleinkinderen het prima gedaan hebben en Ienepien heel trots op ze zou zijn geweest. Ik en de kinderen hebben alles geregeld volgens de wensen van Ienepien  en in mijn ogen was het gewoon goed.

Maar zoals ik altijd zeg de trein dendert door en spring je er niet op dan val je er ook af dus probeer ik de draad weer op te pakken. Uiteraard ben je zelf ook wat onzekerder en wil je opeens veel teveel, ruimen en veranderen en dat terwijl je best tevreden was met de situatie waarin je leefde . Het is raar maar waar en er is geen vinger achter deze rare gedachtegang te krijgen. Veel steun heb ik in deze dagen gehad van de duivenliefhebbers als Willem de Bruijn , Phil Huksloot en Fred Robocho, elke dag of om de dag wel een hart onder de riem en dat doet goed.

Inmiddels hier begonnen met wat veranderingen aan het hok , nieuwe broedbakken van Bulent er vandaag ingezet en nu materialen bestellen. De bedoeling is nieuwe golfplaten, hok ongeveer een meter dieper en dus een nieuwe vloer en voorfront. Af en toe zet ik een filmpje op facebook en dan komt er altijd wel reactie , reacties waarin je vaak de liefhebber herkent en zie dat hij de situatie en het gedrag van de duiven leest. Ook krijg je vaak diverse tips maar die heb je zelf meestal al overwogen en voorgenomen ze wel of niet te doen. Maar ik geniet altijd van het medeleven van de andere melkers.

Er schijnt een verkoop te lopen waar de prijzen verschrikkelijk uit de hand lopen , ik zit er niet mee en heb er zelf het geld niet voor om aan deze idioterie mee te doen. Sommige zeggen het maakt de duivensport kapot maar dat is natuurlijk klinkklare onzin. Daar zijn we zelf bij en wie zegt dat een duif van een miljoen betere nazaten geeft dan een duif die je van een liefhebber gekregen hebt braakt onzin uit. Het heeft niks met betere of eerlijke duivensport te maken en staat er morgen hier eentje te bieden op de stoep dan zeg ik alstublieft hier is hij en geef er een mand gratis bij en wie zegt dat niet te doen heeft nog niet de kans gehad, geld is geld., en pluimen zijn pluimen .

Over de duiven in het hok weet ik het zelf niet, waar ik andere jaren al geënt had en begon met bijlichten staat het nu op een laag pitje, ik heb het gevoel dat mijn duiven nog niet toe zijn aan die onzinnige dingen . Ze ruien hard maar langer dan andere jaren , lijkt wel of ze van geen ophouden weten , en ik ? ik kijk er naar en denk maar aan één ding gewoon de rust bewaren , dan koppel je een maand of twee maanden later , als het dan goed gaat komt het vanzelf goed en ,,haastige spoed is zelden goed,, Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach