Weekje verder en de zomertijd is vandaag ingegaan en dat moest ik weten ook. De telefoon fungeert hier ook als wekker en staat op de wektijd van 7.00 uur, dan is het licht en konden de honden naar buiten en de duiven los. Maar de telefoon wisselt automatisch van winter naar zomertijd dus liep vanochtend af terwijl het buiten nog donker was, en van zoiets hou je de hele dag last, moe en lusteloos.

De jonge duiven die vorige week door de coli waren bevangen beginnen geleidelijk uit hun dal op te krabbelen en de trek naar voedsel komt weer terug, over enkele dagen zullen de problemen zeker voorbij zijn.

De oude doffers hebben inmiddels twee leervluchtjes gehad en ook dat is weer ff wennen omdat je in het dagelijkse ritme moet gaan schuiven. Maar de duiven kwamen perfect af.

Over mijn verduistering systeem kwamen wel enkele opmerkingen en liefhebbers schijnen niet te snappen dat er meer wegen naar succes leiden en naar Rome , het is aan de liefhebber om zijn juiste weg te vinden die ook past in zijn dagelijkse leven.

De duiven in mijn klok zijn deze week opgeschoond en het nieuwe vluchtprogramma is erin gezet, wat ook weer aangeeft dat sommige andere opnieuw moeten worden geïnstalleerd en aan het werk moeten worden gezet (o.a. Benzing live). Maar met een beetje ondersteuning van de Benzingimporteur Ferry en Bep is alles weer op zijn /haar pootjes terecht gekomen.

Verder kan ik weinig melden, ja dat we 1:3 gaan vliegen , iets waar ik op tegen ben en liever 1 : 10 gezien had, maar je kunt maar om een extra prijsje verlegen zitten.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach

KeesCommijs