We zijn weer een weekje verder en wat de duivensport betreft een zeer rustig weekje, geen duiven mee, dus schrappen ,voeren en uitlaten, meer is het niet. Meegeven was er niet meer bij en zelf nog wegbrengen is ook verboden dus is het een kwestie van gewoon berusten. Optie voor twee dagen was nog het inkorven op de attractie vlucht maar ook die komt twee dagen te vroeg. En de taartvluchten dan ? Nutteloos, allemaal één dag mand dus lost het niets op. Een goed plan smeden voor maart 2023 is de enige oplossing.

Daarbij denk ik nog aan de verbouw van het grote hok met de nadruk op denk, we zien het wel. De duiven troffen vanochtend toen ze binnen liepen allemaal een lege schotel en de bedoeling is dus nog een maand broeden en daarna scheiden. Nieuw, maar het proberen waard. Het dek en dons vliegt eruit dus ik vermoed de goede weg te hebben ingeslagen, we zullen zien.

Zou graag bij mijn mattie in Reeuwijk zijn wezen kijken dit weekeinde maar ook de kleinkinderen wilde wat aandacht bij hun voetbal enz. De berichtgeving van de afdeling 5 was ook weer allerbelabberdst dus daar was geen plan op te maken. Dat kan veel beter en veel vriendelijker richting liefhebbers met wat tekst als uitleg, moet dat toch niet moeilijk zijn. Hopelijk zien we hier in 2023 wat verbetering in. Maar zaterdag ging er niks los, maar goed ook want in België ging het niet van een leie dakje met de wel geloste duiven. Dus zaterdagmiddag kon ik genieten van Rory (mijn kleinzoon) zijn voetbaltalenten, het werd uiteindelijk 1-1 en in de rust kon ik in de zon snel een tukkie doen. De jongste kleinzoon ( Indy ) had in de ochtend gespeeld en met 4-0 gewonnen.

Zondagmiddag was de afspraak dat de kleinkinderen naar de F1 race zouden komen kijken , wat eten bestellen en daarna Feyenoord -Sparta de stadsderby bekijken. Nu we weten het allemaal de duiven gingen pas om 12.15 uur de wagens uit dus een ritje Reeuwijk kon ik vergeten. Maar mijn mattie had eerder dit jaar geregeld dat ik mee kon kijken als zijn duiven vielen , net als op compulive maar dan alleen de zijne.  Dus hoe spannend Max ook was ik zat gewoon op de telefoon Pont ste Maxence te volgen , en met 1420 mpm feliciteerde ik Willem al , prachtig man en volgens mij weer vier in de eerste 10 tegen ruim 10.000 duiven. Naar later bleek was er toch nog een duif sneller op de streep, Vervelde uit Papendrecht, jammer voor Willem maar er kan er maar één winnaar zijn , dus ook Vervelde gefeliciteerd. Ook van Vervelde zit er hier een jong op het hok aangeschaft op de Dutch Golden Classic, zag dat jong , wist niet van wie het was en ik heb ook niet op de stamkaart gekeken. Duifje zinde mij op afstand en keek naar me met een blik ,,neem me nou,, Maar om zich te bewijzen en zijn aankoopbedrag terug te winnen is mij en hem niet gegeven vanwege het vervoersverbod. Een oplossing voor de benadeelde liefhebbers is er ook nog niet gekomen, dus we wachten wel ff af, al vermoed ik dat er ook geen oplossing komt. Een soort ver van mijn bed show zullen we maar denken, wie weet.

Al met al een rare wereld zonder duivensport, tot de volgende rondom.

Kees Commijs  Postduivencoach.

KeesCommijs