We zijn weer een weekje verder en zelf vind ik het best weer snel gaan. Vandaag mijn gewonnen plaquette in de oude vereniging opgehaald en er toch een beetje trots op al vind ik dat het veel beter had gekund en had gemoeten. Dit omdat ik ervan overtuigd ben dat hier geweldige duiven zitten de drie RRR worden nageleefd en dus moet ik het nog in één ding zoeken en dat is het milieu in het hok. Deze week lichtplaten in de hokken geplaatst een klus die ik vroeger in een dag zou doen en nu deed ik elke dag een plaatje en dan had ik nog mijn handen eraan vol, maar ze zitten en in en het is me weer gelukt en het belangrijkste , je zag het milieu op het hok gelijk veranderen. Vloer werd droger en de duiven tieriger, een genot om naar te kijken. Vorig jaar had ik dit al in het blokhuthok gedaan en dat beviel prima, vandaar.

De negen weduwnaars in het blokhuthok zijn op twee januari gekoppeld en op drie januari waren ze in de middag al los op het hok en alles was gepakt en zaten rustig in de broedbakken , niet vooraf bijgelicht maar na het moment van koppelen wel 16 uur licht per dag. Het gaat daar geweldig en het hok bestaat volledig uit achttien jaarlingen. De doffers gingen vanuit het jonge duivenhok in september erin en konden zo dus een broedbak pakken en kon ik de voor hun gekozen duivin er zonder vechten bij plaatsen. Alles zit zoals ik het op papier bedacht had en nu is het op eieren wachten midden deze week.

Hetzelfde systeem gaat ook in het grote hok gebeuren, doffers hebben inmiddels allemaal al een broedbak en vermoedelijk worden komend weekeinde de duivinnen erbij gezet en zodra alles op de eieren zit gaan we weer starten met het uitlaten en trainen van de duiven.

Voor  tien maart wil ik alle duiven geënt hebben en dan kunnen de duiven afgetraind worden. Want in 2023 zal ik aan de bak moeten, daar er nog steeds liefhebbers zijn die mijn naam niet goed schrijven. Dus zal ik meer op de lijst en in de kop moeten zien te komen, het heeft wel mijn motivatie een boost gegeven..

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs  Postduivencoach.

KeesCommijs