We zijn weer een weekje verder een week waarin ik vooral conclusies heb getrokken zonder er wat aan te kunnen veranderen. Stakingen , idd nodig om je doel te bereiken meer geld aan het einde van de maand in het loonzakje. Maar bereik je dan een hogere levenstandaard als dan alle prijzen weer gaan stijgen door die loonstijgingen, had het niet beter geweest een kleine verhoging, maar dan wel al die ondernemers aan te pakken met hun miljoenen winsten om hun aandeelhouders tevreden te stellen. Als die nu eens hun prijzen omlaag zouden brengen net als de energiebedrijven die hun zakken zitten te vullen. Als alles nu eens goedkoper zou gaan worden  ? Maar het is een kwestie van keuzes maken vanuit een ondoorbreekbare cirkel. Daarnaast vind ik procentuele loonsverhogingen al mijn hele leven een grote fout daar deze de onderlinge verdienmodel alleen maar vergroten.

Bij de duiven gaat alles gewoon zijn gangetje en idd het nieuwe voersysteem werpt zijn vruchten af. Duiven trekken elke ochtend lange tijd weg en eenmaal binnen kun je echt zien dat ze niet op een dak gezeten hebben. De eerste jongen zal ik komende week er wel af kunnen gaan halen dus  het wordt me het weekje wel.

Over mijn nieuwe voerbakken ben ik niet helemaal tevreden en denk dit te veranderen daar het systeem me wel bevalt, mijn raderen draaien.

Elke dag ga ik eerst de kachel aanmaken in het tuinhuis en maak dan een pot pruttelkoffie gereed op mijn petroleumstelletje.  Zodra de koffie gaat pruttelen ruik ik dat in het duivenhok en dan nog enkele broedbakken verschonen voor het bakkie goed is doorgelopen , in een ijzeren beker en dan heb ik met dit weer gelijk weer warme handen om weer een paar broedbakken d.m.v een schone krant te hygiĆ«nischeren ( wat een pracht woord).

Inmiddels zijn de bestuurders overal volop aan het vergaderen en  worden er volop eisen gesteld  betreffende ent -chip en hoklijsten ook klokken moeten worden nagekeken en aangepast en alles komt in een stroomversnelling waarvan ik denk de duivensport is gek geworden hadden we niet beter begin Februari de koe bij de horens kunnen pakken. Maar wie ben ik? Gewoon een ouwe gek met een onovertroffen tunnelvisie die elke week achter zijn computertje zijn klaagzang tot u zend , tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach