We zijn weer een weekje verder , dus ook weer een vlucht en volgende week staat de eerste midfondvlucht vanuit Nanteuil alweer op het programma.

Afgelopen zaterdag waren de lossing kansen gering in Niergnies en ik vind dat de LC dit prima heeft opgelost, de eerste duiven zaten boven de 1500 mpm en het concours was ook weer binnen een kwartiertje voorbij.  Zelf kreeg ik twee duiven tegelijk, beide duivinnen ,één kwam uit het oosten vanuit de Coolsingel en de andere uit Overschie dus terug over de diergaarde terug. De eerst pakte de dakrand maar omdat de andere gelijk door viel klapte zij erbij. En daarna volgde al snel de rest en twee duiven zijn nog onderweg. De twee wegblijvers deden dit al eerder. Veel tweejarige duiven pakte ik op de lijst en dat viel me op , ook de eerste in de klok had zich dit jaar nog niet laten zien. rare hobby is de duivensport feitelijk , je weet eigenlijk nooit wat er op je afkomt of wat er staat te gebeuren. en toch kan ik wekelijks van hun aankomsten zittend in mijn stoel op mijn terrasje boven genieten. Ga zeker niet naar het hok en hoor de piep toch wel , pas als ik die niet hoor of op de telefoon krijgt dan ga ik effe kijken, voer en drinken staan immers toch voor mijn luchtatleten klaar.

Sommigen liefhebbers maakte weer topuitslagen en ik geniet daarvan , zeker als deze na een mindere week komen . Vaak lees je deze uitslag weer breed uitgemeten op sociaal media maar als de uitslag minder is, is dat uitmeten ook summier. Ik herken in deze altijd gelijk de grote kampioenen die zich altijd op de vlakte houden net als mijn mattie , weer een mooie uitslag maar niet echt tevreden en gewoon de rust bewaren . Liefhebbers weten toch wel waar de topduiven zitten.

Hoe ik dan zelf over mijn afgelopen duivenweekeind denk ? Leuk maar niet wat ik wil.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.