We zijn weer een weekje verder met leuke en minder leuker ervaringen maar zoiets schijnt in ons duivenliefhebber leven te horen gebeuren. Na vorig weekeinde zijn er nog steeds zeven duiven onderweg vanaf de vlucht Pont ste Maxence, jammer maar het is niet anders. Woensdag de jonge duiven laten enten tegen Paramixo , Rota en pokken in cocktailvorm , resultaat andere dag alle jonge doodziek , kotsen en allemaal groene slijmerige mest dus Coli. Dan noemt iedereen opeens de oorzaken , verkeerde enting cocktail, stress , te oude jongen enz enz maar alle suggesties lossen niets op want het feit is er nu eenmaal en ik zal er mee moeten dealen.  Inmiddels zijn ze redelijk opgeknapt en heeft het me slechts één jonge Belg gekost. Volgende keer gewoon alleen paramixo enten en dan een week later gewoon kwasten tegen de pokken net als er altijd gedaan is zonder problemen.

Deze week vlogen we Pontiose een vlucht die mijn duiven ook redelijk ligt, alleen nu waren ze niet vroeg maar kwamen ondanks dat de vlucht zwaar was goed af , een tegenslag was dat tijdens de aankomsten de stroom was uitgevallen en ik dit pas merkte toen ik de display eraf haalde om naar de club te gaan , hok vol duiven en minder op het display. De magnetron gaf met zijn tijd erop aan wat er precies gebeurd was tijdens de vlucht, gewoon jammer.

Komend weekeinde wordt moeilijk omdat er dan gesplitst moet worden voor een dagfond vlucht ( Vierzon) en een vitessevlucht ( Niergnies), makkelijk als je veel keuzes hebt maar moeilijk met wat minder duiven maar ik denk altijd maar zo ,,het komt zoals het komt en een kans heb je altijd.

Reacties van de afdeling op het vorige schrijven rondom duiven die veel te vroeg op compulive staan zijn er niet gekomen, maar inmiddels schijnt dit te komen omdat onverlaten het schijnbaar leuk vinden om duiven handmatig aan te melden  en zoiets zou in mijn gedachtegang niet moeten kunnen , de klok bepaald en niet de vingertoppen van onverlaten , alleen geconstateerde duiven moeten toegang hebben tot het systeem.

Tot de volgende rondom.

KeesCommijs Postduivencoach.