Het wel en wee rond ons duivenkot 17-1

Allereerst allemaal de beste wensen en veel succes in 2017 en dan denken de meeste duivenmelkers aan hun duivenkot met duiven en de komende wedstrijden maar niets is belangrijker dan je gezondheid en die van je dierbaren en laten we daarvoor op 2017  proosten.

In het kweekhok liggen inmiddels de eerste jonge duiven en ik hoop morgen de ringen te kunnen krijgen om de eerste van hun ring te kunnen voorzien en dan wordt het verder afwachten. Op een koppel kapot geknokte eieren en een missertje bij enkele jonge kweeksters na loopt het met de kweek naar volle tevredenheid.

Ook de aanpassing in het jonge duivenhok gaat naar wens andere zithokjes en vijf nieuwe broedhokjes om de winterjongen op een nestje te kunnen spelen.  Ook bedacht ik deze week toen ik in de nacht wakker werd en de slaap niet opnieuw kon vatten een ( jaloezie) nieuw systeem, dus de andere dag direct aan de slag met cirkelzaag wat oude platen en de nietmachine en inderdaad het functioneerde perfect en hopelijk kunnen we er van de zomer op de jonge duiven vluchten er de vruchten van plukken.

Gisteren de voerkist veranderd met een onderverdeling in vijf vakken Kweekvoer /zuivering mengeling / kunstkorrel/snoepzaad  en alleserin. En zelf denk ik dat dit voor het hele lopende jaar voldoende keuzes zijn. De kist staat nu in de stal waarin eerst Janneke haar hok had.

Voor de opslag van het varkenmeel /konijnenvoer / hondenvoer /buitenvogelszaad en pinda’s zijn nu bakken in de schuur gemaakt.

Over de koppelingen van de vliegduiven kan ik nog niets zeggen omdat ik dit zelf nog niet gepland heb, normaal deed ik dit in de eerste week van Januari omdat ik dan de duiven op de beurs aan onze Ierse duivenvrienden kon afleveren maar dit jaar niets vanuit Ierland gehoord dus gok ik daar niet op en kunnen de duiven dus gewoon ouderwets in de tweede of derde week van Februari worden gekoppeld. Geen probleem omdat dit jaar met de helft minder aan jonge duiven gevlogen wordt dan vorig jaar en om er geprobeerd wordt alleen jongen uit bepaalde lijnen en het kweekhok te halen uitgaand van Heremans en Willem de Bruijn duiven in hun afstamming.

De laatste week was het elke dag zeer dichte mist en dan houden we de Vitesse /midfond duiven binnen en rond 8.45 uur gaan de zes fonddoffers er wel uit en die trekken dan gewoon weg de dikke mist in om na een half uurtje terug te keren soms met hun zessen tegelijk soms in groepjes, ik zit er niet mee ze doen maar, het is hun ding.

Inmiddels ligt het diervoederlijstje alweer gereed voor een ritje naar Ronnie van Tilburg in Zondereigen dus ik zou zeggen ,

tot volgende week.

dsc01137Kees Commijs de ,, Postduivencoach,,.