Wat een week, bevroren waterleidingen en nog meer vorst ellende maar .. de dooi is ingetreden, dus zal het nu wel gaan beteren en kunnen komende week de Vitesse/midfondduiven ook weer dagelijks naar buiten. Vorige week (19) werd er gekoppeld en vanavond zat al meer dan de helft op eieren . Dus dat gaat voorspoedig. Ook bij de kweekduiven gaat alles zijn gangetje en een koppel heeft al voor de derde keer gelegd omdat ze na drie dagen van ronde twee afliepen omdat in de nacht de eieren om een of andere reden uit de schotel waren gerold , vermoedelijk door het jong gedaan wat nog in de schotel lag.

De NPO heeft een uitnodiging rond gestuurd voor een bijeenkomst in Ede om uit te leggen aan de leden wat hun toekomst plannen zijn, ben benieuwd wat de opkomst wordt maar een feit is dat de NPO die wilt vernieuwen schijnbaar niet kan meedenken.

De duivensport vergrijst dus oudere melkers (incl ik) gaan in de avond niet meer rijden als het niet echt nodig is en voor sommige in het land is Ede toch nog anderhalf uur rijden dus wordt het nachtwerk. Maar stel dat iedereen wel zou gaan hoe groot moest dan de ontvangstlocatie zijn.

Zelf de plannen al luchtig doorgelezen en kwamen bij mij over als een projekt van een jonge boerenknecht die wil laten zien hoe je met grote plakken hooi op zijn vork snel een wagen vol probeert te laden maar snel uitgeput raakt. Dus met kleine plakjes op zijn vork had het iets langer geduurd maar had hij het wel volgehouden.

Tevens had het bestuur beter het land in kunnen gaan om op vereniging locaties in de afdelingen tekst en uitleg over hun plannen te geven, kleiner en in kameraadschappelijke sfeer , dan bereik je de mensen en je doelen die je je hebt gesteld beter.

Vanmiddag zelf nog naar een bonnenverkoop geweest bij pv de Uilver in Mookhoek, leuke hokken show maar klein en maar weinig liefhebbers die hadden mee gedaan maar eind januari is feitelijk al aan de late kant, maar met veel fondspelers lukt het nog wel. Ook is het een klein clubje maar het weet zich prima te behelpen en de sfeer was fantastisch. Ik ging weg met de twee bonnen die ik vooraf thuis al in mijn hoofd had dus kunt u stellen dat ik tevreden was met de bon van W . Nederpelt uit Klaaswaal en M.Beers uit Zevenbergsehoek beide liefhebbers van de grote fond. Ik ben benieuwd hoe ook deze fase weer gaat uitpakken.

Ik ga zeggen tot volgende week.

12047139_1038304429537485_2812925679730140940_n[1]