Zoals ik vorige week al aan mijn computer toevertrouwde hebben we het erg druk, onze duivensport schiet er een beetje bij in. Het voorgenomen trainingschema moesten we noodgedwongen verlaten en zijn de duiven deze week slechts 1 keer naar Zevenbergschehoek geweest, maar kwamen redelijk af. gelukkig schiet het werk in het achter gebeuren op maar als duivenmelker is er altijd wel wat te doen. Nu het plafond er bij de jonge duiven uit is lucht het al veel beter door, en het handje zilverzand wat ik altijd onder de zithokjes strooi is dan ook direct kurkdroog. De komende weken spenen we de laatste jongen af en kunnen de jonge duiven ge-ent worden.

De antenne die ik via duivenmarktplaats besteld heb is er nog niet maar aan het begin van de week moet ik hem toch wel binnen krijgen, vandaag wel een valplank ervoor gereed gemaakt.

Deze week vlogen we Duffel en echt tevreden ben ik niet, twee duiven goed op tijd maar dan valt er een gat van drie minuten en dat is telang op 94 km. Toch kwamen de duiven achter elkaar en zaten heel hoog in de blauwe lucht. De eerste twee kwamen over de stad en de volgende duiven uit alle richtingen. ook doen de duivinnen het beter dan anders en ik vermoed dat dit komt omdat ik niet meer rouleer maar ze gewoon in het duivinnenhok laat binnen lopen. Wel lopen ze na het trainen over de valplanken bij de doffers te klieren en te roepen , maar dat houd ze scherp.

Komende week gaan we naar een nieuwe losplaats dus ik ben benieuwd. Nu al twee weken de twee vroegste geconstateerde duiven in de club terwijl ze voor mij niet gunstig de stad hier binnen vliegen dus op de hokopmeting wordt ik simpel geklopt. En als ik zeg , wil ik een eerste vliegen mijn duiven zeven minuten harder moeten vliegen dan de oostkant van Rotterdam dan zeggen ze dat ik lult, ze zeggen maar ik kan het gewoon aantonen.

Met mijn voetbalcluppie Sparta gaat het bar slecht en ik vermoed dat de feesten die we voor alle Rotterdamse voetbalploegen in petto hadden in een desillusie zullen stranden. Maar dat het spannend is aan de top en in de kelder van de eredivisie , daar kunnen we het over eens zijn.

Volgende week weten we weer wat meer,

tot de volgende rondom.