Het is me het weekje wel geweest, maandag werd het tuinhuis /kapschuurmodel geplaatst en dat lukte op één dag  maar ik heb wel meegewerkt door alles aan te sjouwen zodat de drie mannen konden door werken. Ook kwamen maandag de 2 duiven die ik nog miste na dus was alles van Chimay en Blois weer thuis en konden we naar dit weekeinde van Pointoise toewerken tot dat de LC van afdeling 5 ons wederom verraste , een dag later de mand in en we gaan naar Roye.Wederom werd het vluchtprogramma aangepast en wederom werd de afspraak die deze winter gemaakt werd om niet van het aangenomen programma af te wijken met handen en voeten betreden. Wederom gingen op een afstand van 240 km 20.000 duiven tegelijk los en wederom heeft de LC daarmee resultaten geboekt want de vroege duiven zaten aan de oostkant van de afdeling 5.

Vandaag alle jonge duiven gechipt maar wat een rot chips ik moest zelfs een tang gebruiken om ze dicht te klemmen. En bij drie chips brak een stuk van de chipclipjes af dus die moeten opnieuw gedaan worden. Één ding weet ik wel dat die grotere blauwe chips beter en soepeler waren. Nu de chips erop zitten ga ik morgen voor de eerste keer rijden met de duiven.

Vandaag vlogen we dus de uitgestelde vlucht van zaterdag Roye voor ons hier 274 km. De duiven waren een kwartier achter de Noord-Hollandse duiven gelost dus als die over zouden komen had ik in ieder geval een graadmeter. Nu die kwam via Facebook werd gemeld dat er duiven in Middelharnes ruim 1400 mpm maakte dus dan is het rekenen geblazen  , en er kwam een telefoontje ,, is er al wat bekend ?,, ja in Middelharnes,, Ja maar wij hebben er ook één,,. Ik hoor liever gelijk wij hebben er ééntje,vind ik veel leuker.

Rond 10,23,54uur met 1451,494 mpm viel bij ons de Schalie Willem een schalie doffer die ik vorig jaar van Willem de Bruijn kreeg en die inmiddels alweer een rijtje prijzen achter zijn naam heeft en momenteel de lijst van de beste jaarling in de club aanvoert en dus vermoedelijk zijn plaats verstevigd.

Deze week gaan we ons iets meer op de jonge duiven concentreren en rijden, anderen zijn al dagelijks weggeweest dus hebben een flinke voorsprong , maar de tijd zal het leren.

Tot de volgende rondom.

C.Commijs

postduivencoach.