Wat een week wat een ups , de week begon al slecht op tweede pinksterdag . Mooi weer lichte bries van uit het westen dus ik ging voor de eerste keer met de jongen op pad en mijn plan week iets af van voorgaande jaren , ik reed direct naar de Ikea/Gamma in Barendrecht en loste daar om 9.55 uur. De duiven knalde de mand uit en klommen en klommen zo hoog dat het net een zwermpje sprinkhanen leek en niet meer op 73 jongen en een oude. Maar het zeer hoge klad trok ZO weg richting Numansdorp. Ik reed naar huis en thuis aangekomen was er nog niets pas na 75 minuten kwam er eentje aangevlogen en een kwartier later weer eentje en toen die oude duif en direct al een telefoontje , er was er al eentje binnengelopen bij zo een duivenlokker met kroppers in Pijnacker en om de kwartier viel er een duif, weer een telefoontje er was er een binnen in Capelle , weer een telefoontje een in Dordrecht en inmiddels ook eentje in Spijkernisse. In de avond even via messinger contact met Willem de Bruijn en laat deze nu die dag ook zijn duiven die al redelijk opgeleerd waren in Numansdorp gelost hebben 0m 10.10 uur en vermoedelijk zijn deze toch in elkaar geraakt , een andere oorzaak kan ik niet bedenken. Gewoon een gevalletje van dikke pech maar bij het donker worden miste ik er nog een hoop. Later in de week nog een opgave vanuit Hoogvliet en gisteren zaterdag kwam er nog eentje terug met een flinke wond op zijn borst en onder de vleugel en vlijmscherp op het borstbeen. Ik mist er van die dag nog elf.

Vandaag zondag prachtig weer en de jonge duiven trainen goed de hele week en een dik uur tot anderhalf uur trainen doen ze dagelijks. Ook vanochtend werd het weer een sprinkhaankladje en de schrik ging door mijn lijf en de gedachte was nee toch weer niet. Dus ik had twee en zestig jongen uitgelaten en alles was weggetrokken om na een uur de eerste veertig terug te zien keren maar waar waren die andere twee en twintig ? Na anderhalf uur kwam er eentje en toen ging het druppelen een kwartier een half uur en nu op dit moment mis ik er weer vijf terwijl er vandaag ook zeker tien jongen van andere hokken hier op de hokken vielen. Waar het aan ligt weet ik niet maar volgens mij zijn de duiven knettergek aan het worden en de ellende is elk jaar als er ergens grote sportevenementen of popconcerten worden gehouden. Vermoed toch dat veel gebruik van de draaggolven in de ether ermee te maken hebben.

Over beide oude duivenvluchten Peronne en st Vincent wil ik het maar niet hebben , waar ik elders de lijst kon dicteren kwam ik er bij ons in de club er met een paar schamele prijsjes af en het ergste vind ik dat van de wedvlucht Vierzon, in de club slechts één van de tien in de prijzen terwijl ik in veel toch ook goede clubs alle zes de duiven die in de klok zaten op de lijst had gedraaid. daarom aan kampioensduiven in andere samenspelen of clubs zal ik zeker geen waarde hechten.

Ook deze week weer signalen opgevangen van verenigingen die zich niet houden aan de afspraken zoals die gemaakt zijn voor het inkorven en aanbieden van duiven in de afdeling 5. De secretaris van afdeling 5 enkele emails gestuurd dit aangaande en verzocht zulke clubs waardoor een eerlijk concoursverloop niet valt te garanderen uit het concours te verwijderen. Natuurlijk heb ik zoals ik al verwachtte nog geen antwoord. Erger nog op de vergadering word je monddood gemaakt omdat alleen de woordvoerder van een vereniging het woord mag doen, en we weten allemaal hoe dat gaat.

Het was me het weekje wel maar wat mij nog het meest dwars zit is dat ik niets meer van mijn ,,Beemster gabber,, uit de midden Beemster hoor.

Tot sinas zal ik dan maar zeggen.

C.Commijs