In the Picture

maandag 01 juni 2020

Corona ....corona ....
Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .
De chaos groeit . Het wordt onoverzichtelijk .

Neem nu de laatste stunt  inzake de toestemming om naar uw tweede verblijf te mogen  komen .
( gelukkig heb  ik er geen )
De Vlaamse minister-president  geeft zijn fiat . Het is alleen wachten op de officiële bevestiging in het staatsblad .
Maar de Federale minister-president gaat op de rem staan , niettegenstaande een algemene consensus bereikt werd  .
Consternatie alom . Het heet dat zij zich eerst nog wil informeren bij de kustburgemeesters vooraleer definitieve toestemming te geven . 
Ik noem dat elkaar " kloten " op zijn West-Vlaams gezegd .
Uiteindelijk komt het dan toch wel goed maar het blijft een erbarmelijke vertoning ....
Van in de beginne is  alles grondig fout gelopen  , van waardeloze mondmaskers al over onvoldoende testmateriaal  tot die belachelijke  contact-tracing .
In theorie klinkt het allemaal heel  leuk . Om een besmet persoon die positief test , op te bellen en te vragen naar de personen waarmee hij /zij  contact mee heeft gehad . 
En daar loopt het fout want de informatie is karig . Heel karig .
Leg het maar eens uit ...je bent besmet en de telefoon gaat en men vraagt met wie je allemaal contact hebt gehad ?
En je zegt ...ik heb alleen het gras afgemaaid bij de buurvrouw ...
Je beseft te laat dat je vrouw mee luistert en die vraagt je met de handen op de heupen ....

Onze buurvrouw heeft toch geen gras ????  Tja ...

 

Genoeg over Corona .
We gaan het over iets anders hebben .
Gij en ik  over duiven .
Met veel bloed zweet en tranen heeft de KBDB bekomen dat we gezamenlijke leervluchten  mogen in richten . Maar dan wel op Belgische bodem .
Het is beter dan niks . En de honger was blijkbaar groot want in Quievrain werden op Hemelvaartdag , 21 mei , 80.000 duiven gelost !
Op eigen  hok  is het nonchalance troef . Niemand moet mij geloven , maar ik laat gewoon de boel de boel . Het steekt allemaal niet zo nauw meer . Waarom ook  ?
Ik bezit rond de 250 duiven in totaal en veel meer dan 2 uur per dag wordt er niet aan besteed . 1 uur in de voormiddag en 1 uur in de namiddag .Dat wil daarom nog niet zeggen dat ik er niet mee bezig ben . Ik loop geregeld de hokken in en uit . Na al die jaren zie ik ze nog graag bezig .
Het blijven fantastische dieren .   
Ik heb 55 late jongen die aan het kweken zijn , volle bak krijgen , om 15 uur de vrijheid krijgen en als het donker wordt doe ik de hokken toe .
Ze zitten verspreid over 3 hokken en het gebeurt geregeld dat er duiven  van hok verhuizen .

 

 
 

En ik laat ze doen . De volgende dag krijgt betrokkene de keuze of hij zal blijven of terugkeren naar zijn oude hok . Vrijheid , blijheid !
Op een van die hokken zitten ook nog een 20-tal tweejaarse . Late van 2018 die verleden jaar op geleerd werden  tot 470 km ( Tours ) .
Van die laatste rampzalige vlucht bleef de helft weg .
Boven huizen  ook nog 12 koppels ervaren zware fond-vliegers . 
Zij hebben jongen gekweekt en zitten nu gescheiden .
Dan heb ik ook nog een sterk uitgedunde ploeg  vroege jongen . De roofvogel heeft er redelijk in huis gehouden . Ik heb er nog 32 van de 50 !!  Zeker 10 zijn er gesneuveld door de sperwer . Dan nog enkele gekwetste  door ergens tegen te vliegen en nog een paar verloren van het hok en bij  de eerste  leervluchten .
40 jongen van de tweede ronde . Zij worden verduisterd en worden nog niet geleerd , in afwachting van betere tijden .
Op een klein hokje nog een 20 tal van de derde ronde , overwegend zware fond origine .
Dan heb ik nog , en dit voor het eerst sinds lang  , een ploeg weduwnaars voor snelheid en halve fond . 16 stuks met hun duivin . Zij zijn klaar om te spelen . Zij vliegen wekelijks een leervlucht van +/- 30 km om ze scherp te houden .
Het doet pijn aan mijn hart , nu met die mooie dagen  , als ik zie dat ze in vorm komen , er klaar voor zijn en werkloos blijven . De open vraag is of het tijdelijke werkloosheid is met of zonder vergoeding ?
Dus ja , veel werk steek ik er niet in . De motivatie staat op een laag pitje met de wetenschap dat ik binnen de 14 dagen de zaken op scherp kan zetten als dat nodig is .
En daarmee wil ik zeggen , opdrijven van de training , ingrijpen in de voeding en ze VOORAL beter observeren en beter opvolgen . 
Maar nu  ?? Pffff ....verspilde energie !! 
De late en de 20 tweejaarse op de drie hokken met veel vrijheid en veel eten werden goed geleerd . 10-20-30-50 km en alles naar Quievrain  per 21 mei .
Gelost om 8 u 50 bij schitterend weer voor een afstand van 104 km naar Lissewege .
Het feest kon beginnen . Gezeten op mijn bankje op het terras belde ik even voor 10 uur naar Johan De Prest te Sint Joris  om poolshoogte te nemen . Afstand 82 km .
En ja , Johan begon om 9 u 46 en had er 7 thuis van de 27 .
Goed zo !! Ik wist genoeg . En daar was mijn eerste duif al .
10 u 02 . Snelheid  1444 meter per minuut  .
En ze kwamen vlot  . Als een paternoster . 40 op een halfuur .
Daarna kwamen ze trager . Nogal logisch . Sommige onervaren heethoofden vliegen en vliegen maar  en weten niet waar ze uit komen en moeten dan het hele eind terugkeren .  
Ik heb ze zitten tellen tot aan 56 stuks en toen was het etenstijd  met een middagdutje na .
Om 14 uur controle van de troepen . Tellen doe ik nooit meer . Om juist te weten hoeveel er te kort waren  tel ik ze dan  bij de volgende inkorving . Het is al voor gevallen dat ik er ene meer had dan de vorige keer !! Zo'n dingen gebeuren !
Op het eerste zicht  zag ik dat de ploeg zo goed als  voltallig was . Alle nesten bemand en de eetbakken  volzet  toen ik ze nog wat kweekmengeling aan bood .
Toen ik 's avonds rond 18 uur nog eens rond keek werd ik geconfronteerd met een lege nestbak  op ooghoogte .
Oei !! Die mooie rode is nog niet thuis !
Maar geen nood . Terwijl ik bezig was een maaltijd aan het bereiden , met één oog op het hok gericht , zag ik hem , net nog , haastig binnen duikelen .
Even later landde ook zijn broer . Beetje eigenaardig . Twee broers , een halve dag te laat en samen thuis in 5 minuten  .Die rooie krijgt de naam VLADIMIR , met een knipoog naar Poetin .

 

Goed zo . De eerste hindernis is genomen .
Men zegt dat late jongen dom zijn , dommer , domst . Het is niet waar  !
Je hebt soorten van late . Er is vooreerst de klasse van de ouders . Het vat kan niet geven wat er niet in zit .
Ten tweede , de opleiding . Als ze elke dag uitvliegen gaan ze op zeker moment trekken zoals alle jonge duiven die gezond zijn . En dan gaan ze ver !! Heel ver ! Ze lappen zich zelf en kennen in no time de streek op hun duimpje .
In het voorjaar leer ik ze dan op , zo vroeg mogelijk . En in 4 keer zitten ze aan 35 km . Soms komt er dan nog een leervlucht  bij van 60 km maar meestal  gaan ze dan de grote mand in voor Arras ( 115 km )
Tijdens deze opleer-sessie is er een zaak van groot belang . Ze moeten genoeg en ruim voeding krijgen zodat ze over voldoende reserves beschikken , om terug te keren , als ze verkeerd vliegen  .
Ik ben er nog altijd van overtuigd dat elke gezonde duif waar een beetje klasse in zit  niet mag achter blijven , in normale omstandigheden wel te verstaan .  
Domme kloten zullen er altijd zijn .Ook onder de mensen .
( Breek mijn mond niet open )     
   Die corona toestanden hebben mijn visie op duivensport totaal veranderd . 
Ik wil er de slaaf niet meer van zijn .
En het wordt ook steeds maar duurder en duurder .
In het algemeen profiteert men er van om overal  de prijzen op te drijven .
Bijvoorbeeld : 54,6 euro voor 3 manden naar Quievrain . Dat is toch duur ?
80.000 duiven voor Quievrain betekent een kapitaal van 50.000 euro .
Met die historisch lage brandstofprijzen gaan ze er goed aan uit kunnen .
( Een dag pensioen levert mij 45 euro op -  van de kiesbelofte van 1500 voor iedereen zal niet veel overblijven , vrees ik )
Ik wacht af hoe het allemaal zal verlopen en het is evident dat ik geen concrete plannen  kan maken nu .
Ik ga zeker niet hals over kop beslissingen nemen waar ik later spijt van krijg .
Feit is dat het hierna nooit meer hetzelfde zal zijn !
Ondertussen geniet ik met volle teugen van de mooie dagen, van mijn tuintje en mijn duifjes , samen met mijn twee vrouwtjes . 


Het komt wel goed zeker ?

Met vriendelijke groeten 
Roger Casier 

 
 
 
 
 

 

zondag 17 mei 2020

woensdag, mei 06, 2020

Eenhoksraces gaan door?!

 
Niet 100% duidelijk of de eenhoksraces doorgaan. Men zegt dat ze binnenkort naar Roemenië zullen gaan maar dat is nog niet 100% zeker. Portugal , EK te Mira, staat on hold. de duifjes zitten tijdelijk bij het verzamelpunt.

Naar Roemenië gaan i.p. 2 duifjes van Habib x zijn duivinnetje. Dat zijn mijn 2 besten van 't hok. Zulke moeten naar races, anders reduceer je je kansen op voorhand, nietwaar?

Dekker heeft er 1 en die stuurde me een fotootje van een geschonden "73" na een roofvogel aanval. Overleefde het maar heeft een open buts op de buik opgelopen. Nu ja, geluk dus.

Zonder geluk kunnen we niet, en een melker niet zonder goede duiven!

UPDATE
Ik hoorde en las dat Arjaan Scheele is overleden. Sterkte gewenst voor de familie. Een ICOON van de duivensport is ons ontvallen!

donderdag, mei 07, 2020

wel of niet open?

 
Het is mij na de persconferentie van gisteren niet helemaal duidelijk. Mogen we nu wel open of niet. We zijn geen echte sportclubs toch? Dat de kantine dicht zal gaan/blijven is duidelijk maar kunnen we duiven inkorven? Ik zou er persoonlijk niet eens mee zitten als we geen wedstrijden hadden maar het opleren zou zijn, opleren desnoods tot in frankrijk.
 

maandag, mei 11, 2020

Stressssss

 
Donderdagavond de jongen in de mand. Wat waren ze gestressed!
Vrijdagmorgen geent tegen paramixo.
Vrijdag binnengehouden. iets minder eetlust maar dat ging nog wel.
Zaterdag nog wel zo ongeveer dat... zondagmorgen zag ik wat groene plekken mest. 1 zag ik in een hoekje. 's middags lag die in het hok. Hij was nog warm toen ik 'm vond... de rest in de schappen.
Een bijgehaalde. Je hoort dat vaker. Die zijn dan niet in staat dezelfde weerstand te bieden kennelijk. Jammer, het was een mooitje.
Vanmorgen geen eten... vanavond versie ROPA B in het water en zal dan handje voor handje voeren. ben benieuwd!


Voor mij stond het do.dag al vast eigenlijk. Ze hadden meer stress van deze 1e keer mand dan ik gewend was de achterliggende jaren bij vergelijkbare jongen. Vrijdagavond gaan ze er weer in!


Ouden weggebracht naar Dinteloord (25 km). Groep was wel uit elkaar getrokken maar gewoon weer alles thuis. Krijg er langzamerhand zin in!
 
vrijdag 17 april 2020

Beste Duivenvrienden,
Corona/Covid-19 beheerst momenteel ons leven en zaait mondiaal angst, verdriet, zorgen en onzekerheid.
Ook voor onze mooie duivensport zijn het zware tijden en is er veel onzekerheid over wat er allemaal gaat gebeuren.
Of we nu jong of oud zijn, arm of rijk, man of vrouw, we van witte of blauwe duiven houden… we hobbyist zijn of professional.. Wij Nederlandse duivenliefhebbers houden van onze duiven en zij brengen ons in deze eenzame en moeilijke tijden het vertier, afleiding en geluk!
Gezondheid en leven zijn momenteel het allerbelangrijkste en we laten onze medeliefhebbers niet vallen.
We zorgen voor onze ouderen, we halen dat zakje voer, we halen de krabber even door het hok. We bellen ze.. sturen ze een filmpje of foto om die eenzame dag wat gemakkelijker door te geraken.
Er is een duivensport na Covid-19!
En we staan te popelen!
Blijf gezond! Blijf tolerant! Blijf behulpzaam!
Wij zijn de Nederlandse Duivensport!
Schouder aan Schouder!
Dank aan al diegenen die meewerkten aan onderstaand filmpje om de Duivensport een hart onder de riem te steken in deze bizarre tijden!
vrijdag 10 april 2020

Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook uit die prehistorie en ben geboren in 1947. Als kind groeide Jos op in Keer-bergen. Toen werden er in heel Vlaanderen nog veelkampioenen gekweekt en de straat was onze speeltuin. We leerden van jongsaf werken, zelfs met eenschop die groter was dan wijzelf. Welachten ons te plettermet “Schipper naast Mathilde” en keken naar Bonanza. In de winter zaten we op zondagnamiddag in de parochiezaal en keken onze ogen uit als er op het scherm heel zedig werd gekust. We zaten in de zaal naast ons eerste liefje en hielden haar hand vast. De onderpastoor zatop de achterste rij en waakte over de goede zeden.’s Avonds presenteerde kwismaster Tony Corsari 100.000 of niksen zong hij een liedje. Iedereen van onze tijd weetnu waarom de bananen krom zijn. Elke vakantiedag was een avontuur. Ik zou er een boek kunnen over schrijven, maar niemand zou het lezen. Vandaar dat ik af en toe samen met een leeftijdsgenoot onze jeugd herbeleef. Geen enkele dag was saai want om ons te vervelen, daarvoor hadden we echt geen tijd. We supporterden voor Jef Mermans of Rik Coppens en in de zomer voor Rik Van Steenbergen of Rik Van Looy. We gaven onze zondagse pree van 5 frank uit aan chocolade of kauwgom.

Klik hier voor gehele reportage

Bron Duivenspel. be en de Duif

donderdag 02 april 2020

We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit “uit de lucht zijn” door privé omstandigheden ook nog wat langer geduurd.Ik vind het namelijk heerlijk om een periode voor het nieuwe sport seizoen even niet zo intensief met de duiven sport bezig te zijn.Tijdens de beurs werd ik door meerdere liefhebbers aangesproken met de vraag waarom ik geen blogs meer schreef. Zij vertelden me ook dat zij mijn blogs misten.Ik heb hun toen verteld dat ik bij het begin van het nieuwe seizoen weer van de partij zou zijn.Ik had me echter wel een andere start voorgesteld dan wat ons nu overkomt. Wij als oudste nog levende generatie Nederlanders van na de 2e wereld oorlog hebben (tot nu toe) een werkelijk gezegend leven kunnen leiden.Grote oorlogen en epidemieën zijn ons gespaard gebleven.Dat was trouwens echt voor het eerst in onze vaderlandse geschiedenis.Het heeft ons en ook diegene die na ons geboren zijn dan ook echt mee gezeten. Alles in ons leven leek wel vanzelfsprekend te gaan. Maar als er één absolute zekerheid bestaat dan is dat wel het feit dat er niets zeker is in dit aardse leven. Misschien is dit ook wel weer eens goed om te realiseren. We denken dat we bijna alles in de hand hebben en dat het leven op deze aarde alleen om de mens draait.Nu blijkt echter weer dat we zelfs de grootste moeite hebben om een van de kleinste bestaande micro-organisme in bedwang te houden.

We zien ook net als in andere crisis situaties weer het slechtste en weer het beste in de mens naar boven komen. Het “slechtste” in de mens kon je mooi waarnemen door het hebzuchtig hamsteren. Ongelooflijk was het om te zien hoe een grote groep mensen elke dag de supermarkten “leeg roofden”. Bang om ook maar iets van comfort te moeten inleveren. Maar het “beste” in de mens kwam ook nu naar boven en zie je nog steeds op het nieuws, elke dag weer. Artsen en zorgverleners die op een altruïstische manier dag en nacht in de weer zijn om hun lijdende en hulp behoevende medemens te helpen. Het zijn spannende tijden en wat de toekomst gaat brengen weten we niet. Het kan werkelijk alle kanten opgaan. Ik probeer toch optimistisch te blijven en mijn gevoel zegt me dat het plat leggen van alles snel zal moeten worden opgeheven. Een zgn. lock down of iets wat er op lijkt is namelijk niet echt lang vol te houden. De economie moet weer gaan draaien en er zullen dan misschien beperkingen blijven maar met een beetje geluk en goede wil kan de duivensport dan toch weer gaan starten.We kunnen tijdens het inkorven gepaste afstand houden en met weinig mensen tegelijk in het lokaal aanwezig zijn. En vrachtverkeer naar België en Frankrijk moet in principe ook geen problemen op leveren. Wij blijven dus gewoon optimistisch en hopen over een niet te lange tijd weer met duiven te kunnen spelen.

Veel pessimistische telefoontjes gehad van liefhebbers die denken dit jaar amper of niet te kunnen spelen met hun duiven. En vragen om advies of men wel of niet de oude duiven moet gaan verduisteren. Ik denk daar heel simpel over, oude duiven verduisteren is in principe niet nodig en eigenlijk heel paradoxaal. Je doet in het voorjaar je uiterste best om je duiven tip top in orde te hebben.Maar in aanloop naar de dagfondvluchten wil je ook fatsoenlijk op de uitslag lijst komen. Dus aan de ene kant doe je je uiterste best om goed te spelen en aan de andere kant gooi je de rem er op door je duiven te verduisteren. Ik ga daar niet meer in mee en verduister geen oude duiven. Maar als je dan wilt pieken op de dagfondvluchten? Ik zal uitleggen hoe ik het zie en hoe ik het doe, door ervaring rijker geworden. Vorm wordt gecreëerd door drie basis pijlers en als er één van deze basis pijlers ontbreekt of niet 100 % vertegenwoordigd is, zal je nooit echte vorm krijgen. Deze drie pijlers zijn voeding, licht en warmte. Daarom bestaat winter form ook niet, duiven die in de winter een uur vliegen op een wintermengeling en op een koud hok verblijven kunnen nooit in vorm komen. Is allemaal geleuter van jaloerse duivenmelkers wiens eigen duiven misschien heel wat minder goed trainen.

Als we dus zorgen dat we spelen met deze drie pijlers dan kunnen we naar de vorm toewerken op het juiste moment. Op het moment dat we vorm op onze duiven willen hebben moeten we dus optimaal gebruik maken van voeding, warmte en licht. Ik adviseer dus houd je duiven op een koud hok en geef ze vezelrijke magere winter voeding. Geef ze regelmatig hun duivin en als je op totaal weduwschap speelt zelfs 2 keer per week. Laat ze dagelijks een uurtje vliegen en geeft ze regelmatig groen voer. Zo kun je weken lang je duiven in goede conditie houden zonder met de duiven daadwerkelijk te vliegen. Mochten we in de toekomst dan misschien onverwacht wel weer kunnen gaan vliegen dan kunnen we direct met duiven spelen die perfect zijn om top te presteren. Een paar dagen goed voer en ze staan er. Als ze weken lang verduistert hebben gezeten gaat dat niet lukken en loop je weken achter als je geluk hebt. Want als je pech hebt krijg je ze helemaal niet meer in topvorm.

Ik wens alle collega duivenliefhebbers een gezond nieuw seizoen toe. Hopelijk blijven we allen gezond want wij( althans de meeste onder ons) zijn bijna allemaal  een grote risico groep.Niet alleen wat leeftijd betreft maar ook de longen van de meeste oudere liefhebbers zijn na jaren intensief duivenstof happen ook vaak niet meer in al te beste conditie.

Groet Martin.

woensdag 01 april 2020

Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer.
Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge duiven geringd. Iets wat me altijd blij maakt en vol verwachting uit laat zien naar de toekomst. Nu is dat echter anders.
We zijn in een "roaler coaster" beland. Elders lopen de ziekenhuizen vol en vechten vele mensen voor hun leven. En tientallen km's verder is er grenstoerisme en lopen de stranden en markten vol met dagjesmensen. Dat deden ze in Italië 2 weken geleden ook met giga veel extra besmettingen. Hoe dom en stronteigenwijs kan je zijn?
Zelf proberen we hier met elkaar onze dingen te blijven doen. Net als velen ben ik onzeker en ook wel ongerust wat dit alles teweeg gaat brengen.
We blijven zoveel mogelijk als het kan thuis en werken vanuit hier. Voor mijn vrouw die in het onderwijs werkt is dat niet altijd mogelijk. We houden het kringetje klein zoals geadviseerd. Zelf ben ik blij dat mijn dagelijkse ronde heb bij de duiven als is het alleen maar om het hoofd leeg te maken. We helpen en onderhouden extra contact met mensen die er alleen voor staan.
Mijn gedachten zijn voortdurend bij de velen die nu door de Corona getroffen worden.
Maar ook bij ouderen en mensen die de frontlinie vormen in deze crises. In NL wordt nu Brabant hard geraakt. De rest van het land wacht angstig af.
Ook de duivensport wacht veel onzekerheid. Of we nog gaan vliegen dit seizoen weet niemand. En dat is het minst belangrijke nu. We hebben ontzettend veel oudere liefhebbers en die wens ik extra sterkte toe. Ook de vele ondernemers onder ons wachten zware en onzekere tijden. Ook voor Toppigeons geldt dit natuurlijk.
We hadden al een NPO bestuurscrisis en om eerlijk te wezen kan deze poppenkast me nu allemaal niet zoveel schelen. Onze 4 overgebleven bestuursleden stuurden nog een NPO nieuwsbrief maar dat terzijde.
Straks zullen we er samen aan moeten werken om het straks weer die mooie hobby voor velen te laten zijn.
Samenwerking, ons gezonde boerenverstand gebruiken, solidariteit, elkaar helpen is het enige dat telt. Net als in de echte wereld en ophouden met dat populistische gedoe en alleen gaan voor eigen belang en gewin. Wat mij betreft weg met die handel. Samen de schouders eronder. Aan iedereen hou je haaks en blijf kalm, gezond en positief naar de toekomst toe. Want ook na zware regen en overstromingen komt weer zonneschijn. Zoals in mijn regio in 1953 met de waternoodsramp. Het leven ging na dit trauma ook weer door en gelukkig maar.
De komende periode van mij geen berichten meer op Facebook over de crisis omdat ik geen deskundige ben, maar ik zal af en toe een stukje proberen te schrijven over de vele honderden bezoeken aan vele topliefhebbers en over topduiven die een onuitwisbare indruk op me hebben gemaakt. Puur voor enig vermaak en afleiding. Op mijn Breeding Center ga ik gepassioneerd verder met het maken van topkoppelingen.

Bron Facebook Piet de Vogel
 
 
 
zondag 29 maart 2020

Beste sportvrienden en sportvriendinnen,

Ondertussen heeft de loting van de duiven die van buiten de regio komen plaatsgevonden.

Hiermee kunnen wij ervoor zorgen dat deze duiven in de komende dagen/weken bij de koper/speler terecht kunnen komen.

Wij hebben er alle begrip voor wanneer liefhebbers dit jaar niet deelnemen of vinden dat de er afbreuk wordt gedaan aan het spel.

De omstandigheden zijn op dit moment zo bijzonder dat wij het allemaal nog nooit zo hebben meegemaakt en hopen ook van ganser harte dat dat ook niet meer het geval zal zijn. Wij spreken de hoop en ook de verwachting uit dat de editie van 2021 weer 'gewoon'  zoals voorgaande jaren doorgang zal hebben.

De jonge duiven kunnen bij Johan Steenis op afspraak worden afgegeven en opgehaald. Johan is bereikbaar op 06-53949271.
Ook voor vragen om tot onderlinge uitwisseling van duiven te komen.

Van de deelnemers binnen onze regio vernemen wij nog graag wie wil deelnemen en met hoeveel duiven. 

Het verzoek is om per ommegaande een bedrag van €40,- per duif over te maken 
op rekening NL81 INGB 0001 3117 48 t.n.v. M. van der Kruk onder vermelding van GR4R 2020 duiven. 

Wij wensen iedereen een goede gezondheid en zorg goed voor elkaar en voor jezelf!

Mocht je nog vragen hebben laat het dan weten aan een van de onderstaande commissieleden.
  
 
Rini van den Bogaard  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.         06-29436917
Peter van Utrecht         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.           06-23115633
Dick van Leur               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   06-55132381
Johan Steenis              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                       06-53949271
Maurice van der Kruk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                   06-53276934
 

Loting
GR4R 2020 Loting


donderdag 26 maart 2020

Aan alle liefhebbers, 

Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het rondwarende coronavirus te beteugelen. Er leven onder de liefhebbers veel vragen. Gaat het seizoen wel van start? Zo ja, wanneer dan en hoe gaat dit georganiseerd worden.

We begrijpen als bestuur deze vragen. Het bestuur volgt het nieuws en de eventuele mogelijkheden op de voet. We zijn hierbij niet alleen afhankelijk van de Nederlandse overheid, maar ook van de Belgische, Franse en Duitse overheid. Deze hebben momenteel een streng(er) beleid. In deze NPO Update de informatie voor dit moment.

Wanneer er meer duidelijk is over een mogelijk vervolg over de invulling zullen we in contact treden met de vertegenwoordigers van de afdelingen, platforms en secties, zodat iedereen dan ook weet wat wij met elkaar aan activiteiten gaan ondernemen.

We komen rond 6 april met een nieuwe update. Wanneer nodig of de omstandigheden veranderen hoort u van ons.   

Uw NPO Bestuur
Willem van Breene, Maurice van der Kruk, Esther Noorderijk, Frederik Dekker
 

Ontwikkelingen volgen en verantwoordelijkheid nemen


In België en Nederland wordt op 5 en 6 april gekeken naar de stand van zaken. Duitsland volgt ook. In Frankrijk is dat vanavond (25 maart). Frankrijk is één van de zwaarst getroffen landen. Er gelden maatregelen dat mensen een uur per dag van huis mogen in een straal van 1 km, wanneer nodig. Boetes worden opgehoogd en de verwachting is dat dit nog zeker enkele weken zal duren. Eventuele maatregelen worden dan aangescherpt, verlengd of versoepeld.  

Tot die tijd vragen wij u: 
  • Leer geen duiven op. Het is in Nederland niet verboden, maar het is uw maatschappelijke taak bij te dragen om het virus in te dammen. In België mag er niet worden afgericht. 
  • Organiseer geen bijeenkomsten of vergaderingen in welke vorm dan ook.
  • Neem maatregelen om later in het seizoen eventueel alsnog op een verantwoorde manier met de oude duiven te spelen.
    Tip: Volg adviezen op van bekende duivencoaches.
  • Help oudere liefhebbers waar kan en nodig. 
Nu het mooie weer aanbreekt en er niet gestart kan worden met opleren en spelen van de duiven, voelt dat voor een duivenliefhebber erg tegenstrijdig. Toch vragen we u allen bewaar de rust.

Let op uw gezondheid en op dat van uw medemens. Help oudere mensen en liefhebbers waar mogelijk. Dit is momenteel het belangrijkste voor u zelf en de maatschappij
woensdag 25 maart 2020

Niemand de deur uit !

Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen!

Nu nagenoeg alle sporten door het coronavirus is stil komen te liggen en nu ook nog de grens naar België gesloten gaat worden brengt me in twijfel of we dit seizoen van 2020 nog wel met de duiven aan wedvluchten zullen kunnen deelnemen. Dat verdomde coronavirus bemoeilijkt alle sporten en ook de duivensport. En dat niet alleen maar ook nog het kopen van voer voor onze duiven. De vele liefhebbers die gewoon zijn om in België hun duivenvoer te halen die komen dat land niet meer in. Die hebben er weer een probleem bij. Maar geen nood! Door de corona-pandemie is het “ Duivenkweekcentrum Limburg”  van de Gebroeders Simons & zonen te Ransdaal meer dan ooit aanwezig. Omdat de situatie er om vraagt doet dit bedrijf nog meer hun best om hun duivenklanten te bedienen met de leveringen aan huis. Voor het bedrijf Simons & Zonen is het op dit moment heel belangrijk om de liefhebbers te bedienen van voer en alle ander duivenproducten. Daar voelen ze zich nu min of meer verantwoordelijk voor. De telefoon staat bij de firma roodgloeiend. De angst bij de liefhebbers dat ze zonder duivenvoer komen te zitten zorgde voor een run. Nu is het bij Simons & Zonen drukker dan normaal maar met al dat gedoe hebben ze alles onder controle. Hamsteren is niet nodig. Hoewel de duivenliefhebbers zich tussen hamer en aambeeld bevinden is het goed om zich te realiseren dat de wereld in sommige opzichten tot stilstand is gekomen. Maar in Ransdaal niet! Daar aan de kassa geen schermen van plastic en geen mondkapjes voor de smoel maar actie. Laden en bezorgen! Doorgaan want het kan maanden duren!. De hele sport, inclusief de duivensport is een speelbal van de wereld. Het onzichtbare monster dat corona heet verspreid zich hopelijk niet onder de duiven. Maar zeg nooit -nooit! Omdat ik als “oudje” deur niet meer uit mocht heb ik gisteren “Simons” gebeld en vanmorgen werd mijn order geleverd. Kant en klaar geplaatst waar ik het wilde hebben. Met die voorraad duivenvoer  heb ik weer enige maanden voldoende  om mijn duiven te voeden en dan hoop ik dat de “corona” verleden tijd is en ik weer met hun kan sporten.  

Pie. 

maandag 23 maart 2020

Leden van PV de Woudvliegers.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer onvoorspelbare wereld terechtgekomen zijn.
Allemaal zijn we betrokken bij het CORONA virus.
Ik kan jullie daarbij niet helpen.
Glashelder is het feit dat het virus alleen overgedragen wordt door mensen onderling; het komt niet door de lucht.
Verder kan ik jullie wel meegeven zeer zorgvuldig om te gaan met de instructies die ons van overheidswege
gegeven worden.
Probeer je zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld.
Ik weet dat dit niet altijd mogelijk is als je een gezin en familie hebt.
Maar je zult begrijpen wat ik bedoel.
Verder is het goed dat we wel blijven omzien naar onze naaste en ons blijven inzetten voor collega liefhebbers
die om wat voor reden in problemen komen.
Voor zover wij de mogelijkheid hebben om verantwoord ondersteuning te verlenen, moeten wij ons daar voor inzetten.

Wees tenslotte zeer zorgvuldig met het ontsmetten van jezelf als je activiteiten met je duiven
en dergelijke hebt gedaan.
Ik wens jullie allemaal veel sterkte de komende tijd en spreek de wens uit dat wij allen het mogelijk
komende ongemak, goed mogen doorstaan.
Wij bidden dat wij van Hogerhand de onmisbare steun zullen ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Gert Jan van Putten

Voorzitter PV de Woudvliegers

Nieuwsbrief Peter Boskamp

28 juni 22
Nieuwsbrief Juni 2022    TerreinAl in de 19de eeuw vond een fel dispuut plaats in de bacteriologie. Aan de ene kant stond Louis Pasteur, die van mening was dat iedere ziekteverwekker uitgeroeid diende te...

Columnist in Spotlight

rc15 9
22 september 22
Hallo ! Ik ben Roger .  Ik ben 75 .Ik ben 60 jaar...
rc30 8
31 augustus 22
Dit gaat over de club " DE ONAFHANKELIJKE...
DD15 8
18 augustus 22
Toen ik nog een jongetje was....lang geleden....
RC14 7
17 juli 22
Het wel en wee mijner duiven.... Laten we...
RC1 4
07 juli 22
Ladies en gentlemen.... today i introduce you  "...
RC1
09 juni 22
Inderdaad , zoals de titel laat vermoeden wordt...
rc16 1
18 mei 22
Hier ziet u CASIUS  , een mijner topduiven....
RC6 5
07 mei 22
Moest ik dit duivendagboek een titel willen...
rc14 1
16 maart 22
Ge moogt zeggen dat ik een vuile stoefer ben...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new GebrDekker185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40