Het was me het weekje wel en ik dacht terug naar de tijd dat ik zeven jaar terug een hokje timmerde in de tuin om gewoon voor de lol duiven te gaan houden stelde ik mij dat heel anders voor dan nu het geval is. Het hok zou twee kanten krijgen van binnen met aan één kant acht broedhokken met witte duiven en aan de andere kant acht broedhokken postduiven. Ringen zou ik via marktplaats kopen en de jongen via hetzelfde medium verkopen. aan concoursen of ergens lid worden werd helemaal niet gedacht laat staan over gesproken. Tot een liefhebber tegen mij zei ,, ook al ga je vliegen wie zeg dat je dan nog mee kan doen, de sport is veranderd en die duiven die je hebt zitten zijn niets waard. Ik kookte van binnen maar  bleef bij wat ik wilde tot…… Ienepien opeens met een ECS thuis kwam overgenomen van een liefhebber ergens in het oosten van het land. ik had zo een ding nog nooit gezien en wist niet eens hoe het werkte. Mij aangemeld in de pv Snel tot Ziens  en vanaf 2011 was het spel op de wagen. Maar het verblijf in de Snel tot Ziens duurde slechts twee jaar en net toen het goed ging boteren tussen mij en de voorzitter en ik secretaris en tweede voorzitter werd in de club brak in die club de hel los en ivm deze ellende en het risico wat ik liep en ter bescherming tegen mezelf verliet ik en enkele anderen toen direct de vereniging na een duidelijk goed en vriendelijk gesprek met wijlen dhr. Cortenberghe. we kwamen eruit en financieel handelde ik alles keurig met hem af.

Toen moest er een keuze gemaakt worden naar welke club ik zou gaan en na een gesprek en garantstelling werd dit pv de Blauwe doffer, de vereniging waar ik nu nog vlieg en voor wat het vlieggebeuren aangaat het prima naar mijn zin heb, Jaap staat altijd voor iedereen klaar en iedereen kan een beroep op hem doen, dus daarover zeker geen klagen.

Maar zoals ik al in de vorige rondom aangaf er waren afspraken, die waren dat degene die in de ,,Snel tot Ziens,, en op de ,,beurs,, in Houten de duivensport en liefhebbers beschadigd of beledigd hadden geen toegang en lid zouden kunnen worden ter bescherming van mij en anderen in de pv Blauwe Doffer. En aan die afspraak wil ik dat men zich daaraan houdt omdat er inmiddels nog een zestal leden uit de,, Snel tot Ziens,, naar de pv Blauwe Doffer kwamen nadat deze vereniging via rechtzaken de vernieling in werd geholpen.

De pv Blauwe Doffer heeft inmiddels een geweldig winterprogramma met keuringen, forum en verkopingen opgesteld en zoals ik het nu bekijk ziet dat er prachtig uit, alleen men maakt voor de verkopingen gebruik van de website van de persoon die aan de basis stond van alle ellende en daarmede is een voet tussen de deur gezet en waarom heeft hij deze voet ertussen kunnen krijgen, mijn veiligheid en die van enkele anderen is dus niet meer gegarandeerd en gewaarborgd. Men heeft een keuze gemaakt en de eigen leden laten vallen, ik ga niet naar deze avonden omdat het risico op letsel te groot is zoals in het verleden is gebleken, jammer.

Ook deze week een email naar dhr Vos secretaris van de afd 5 gestuurd met de volgende vraag, Waarom is de bestaande nalijn vlucht vanuit Roye niet als attractievlucht aangewezen als afsluiting van het geplande vliegseizoen?

Als antwoord kreeg ik van dhr Vos,  daar zijn meerdere redenen voor, de concourscommissie heeft uitgaande van meestal behoorlijk weer medio september een extra vlucht willen organiseren. Verder heeft men voor liefhebbers die hun jonge duiven op de natour africhten gemeend nog een vlucht met twee nachten mand te houden. Ook komen we tegemoet aan de vele liefhebbers die naar andere afdelingen gaan om langer te kunnen spelen. Men heeft het niet willen combineren met de natour omdat dan nog gespeeld wordt voor allerlei kampioenschapjes.

Toen mijn antwoordt weer retour, antwoord is duidelijk, de attractievlucht is (zoals ik al vermoede uit de signalen die ik kreeg) de vlag die de lading van het verzoek van enkele prominente liefhebbers om een vlucht met twee nachten mand te organiseren na de laatste nalijn vlucht dekt. Ik ga hier zeker op terug komen in mijn column.

Antwoordt van dhr Vos, u trekt een conclusie die ik niet heb geschreven nl, dat het uit de koker komt van enkele prominente spelers. Ik kan u wel vertellen dat uw conclusie gewoon onjuist is . U dient het veel meer te zoeken in de liefhebbers die niet met de jonge duiven speelden maar de natour gebruiken om hun jonge duiven af te richten.

Ik heb nogmaals gemeld er vanavond op terug te komen.

Dat doe ik dus nu.

Met prominente liefhebbers bedoel  niet twee liefhebbers in wie men in Nederland de mannen van de duivensport zien. Prominente liefhebbers zijn er meer die zich zowel via spel met de duiven , of op het bestuursniveau of via het schrijven van columns in de schijnwerper staan en hun koppen boven het maaiveld uitstelen. Maar hoe prominent je ook bent je bent niets meer dan een ander en staat zeker niet boven anderen verheven.  Ook hebben de duiven inmiddels op de eerste Duffel al twee nachten mand gehad dus ook deze rede telt niet.

Ik blijf bij men stelling dat afspraken worden met de kiesmannen en bestuurders op de jaarvergadering gemaakt en op de voorjaarsvergadering haal je de laatste plooitjes er nog uit. Dan komt er het vliegprogramma en weet iedereen waar men aan toe is en gaan we er niets meer bij verzinnen omdat Jantje of pietje dat zo graag wilt , sport is ,,all in the game,,. Dus als men die attractievlucht had gewild dan was Roye voor iedereen een geweldige laatste programmavlucht geworden. En waarom een attractie vlucht en kampioenen punten niet samengaan zal voor mij in het vervolg ook altijd een vraagteken blijven.

Met de duiven sloegen we dit weekeinde de plank totaal mis , dertig hadden we er mee en in groot verband slechts een zestal prijzen, het is niet anders. Ook is nu nog de Jonge Crack die twee eerste prijzen had waarvan eentje ook in rayon midden onderweg . Wel viel vanmiddag Toppertje die ook een viertal kopprijzen met een eerste prijs heeft gevlogen weer terug op de plank.

Gelukkig nog één vlucht en dan kunnen de antennes eraf en opgeborgen worden en gaat de selectie beginnen, vermoed dat ik direct de jongen naar het oude duivenhok breng en wat eventueel niet voldoet naar het jonge duivenhok en alzo bekijkt wat er aan koppels (16) gevormd kan worden. maar één ding is duidelijk , de lat voor het aantal behaalde prijzen per duif ligt dit jaar een stuk hoger dan voorheen en vooral kopprijzen gaan mee tellen.

En weet u al wie er vermoedelijk de nieuwe voorzitter van afdeling 5 gaat worden ? Ik hoop het al zullen er veel niet blij mee zijn, maar er gaat vermoedelijk een nieuwe frisse wind door duivenland waaien. Maar het blijven geruchten.

Tot de volgende rondom

C.Commijs

Postduivencoach.

 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

06 oktober 18
Bony Farma Pigeon Products: De filosofie achter de producten. Het uitgangspunt hierbij is het bevorderen van de gezondheid van de duiven door middel van de verstrekking van voedingssupplementen. Dit zijn...

Columnist in Spotlight

12 november 18
Volgens mij heeft iedereen weleens zo'n moment....
31 oktober 18
De duivensport moet geweldig zijn voor mensen...
05 oktober 18
Inderdaad alweer een tijdje niets geschreven....
20 augustus 18
Wie zong dat ook alweer? Dat liedje over die...
07 augustus 18
23 juli 18
Dat ging dus niet goed, die coupe special die ik...
19 juli 18
Hoogtijdagen in de duivensport, de maanden juni...
10 juli 18
04 juli 18
Morgen inkorven voor Dax, hier eentje mee. De...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new AVergotte185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new HobbyshopvanTilburg185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new Pigeonsports185x75 GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new PatrickSchepens185x75new msmduivensport185x75new komkom185x75new Promo185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

In the picture

De ZLU
29 oktober 18
  Afgelopen weekend verkaste een afvaardiging van het ZLU besuuur vanuit het Zuid...
24 oktober 18
  Rumbeke onder de rook van Roeselare; in prachtige landschap van het echte west...
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht hier wel thuis...
20 oktober 18
Een gecamoufleerd Brits duivenhok uit 1918. Misschien hoorde die aanvlieger in Dordrecht...
18 oktober 18
Datum: Vrijdag 16 november 2018 Adres: Clublokaal aan de Nachtegaalsteeg ( naast...
11 oktober 18
Het keizerkampioenschap komt voor deze combinatie van de 70 jarige Jan en zijn 44 jarige neef...
30 september 18
” Winnaars Duuk, Ravi, Frans en Jordi Damen”   Door Chris den Braber Zaterdag 14 september...
27 september 18
Alblasserdam 21 sept. 2018'DAT WAS HET DAN.' Enkele dagen later dan gepland dat wel....
26 september 18
  “trotse Leo Dekkers winnaar op Morlincourt”   Door Chris den Braber Zaterdag 8 september...
24 september 18
Het nieuwe veilingseizoen gaat zondag 23 september van start op Top Pigeons. We hebben...
20 september 18
Laatste Jonge duivenvlucht vanaf Morlincourt “Prachtige overwinning voor Poelstra-...
17 september 18
Zoals U in het 3e periodiek  van de ZLU heeft kunnen lezen zou er medio sept. 2018 de...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40