Hé hé de laatste vlucht zit erop en ik ben net zo blij als toen het seizoen begon , het zit erop!!!!

Ergernissen in overvloed , een concourscommissie die keer op keer de fout inging, een lossingcommissie die het bij het beslissingen nemen in de broek doet, een club waar men goed begon maar zodra de vluchten kwamen waarop donderdags werd ingekorfd en later in het seizoen ook op vrijdag er steeds meer liefhebbers liever languit met hun poten op de bank thuis gingen liggen dan te helpen HUN duiven in de wagen te laden. Ergernissen in overvloed dus om heerlijk de duivensport te beoefenen duurde het seizoen voor mij te lang.

Boorde men om persoonlijke redenen mij twee jaar terug een uitgeloofde duivenfoto op de eerste prijs in de Fondclub Groot Rotterdam van de Bliksem ( dit jaar achtergebleven op st Vincent) door de neus dit jaar gebeurde dat weer met de prijs voor de aangewezen duif op Pont Ste Maxence in onze club , ik kon er gewoon naar fluiten en niemand grijpt in. Dit aangaande was het ook de laatste keer dat deze liefhebber een prijs heeft geschonken , ik begin er niet meer aan, het geeft ergernis.

En om dus in het vervolg niet teveel aan ergernissen bloot te staan en om ook veiligheidsredenen zal ik mij voortaan alleen nog in de club vertonen om mijn duiven te brengen en mijn klok na het concours aan te bieden, jammer want de rest hoort ook bij mijn hobby maar het is niet anders , ik moet keuzes maken.

Dit weekeinde was het weer ,,kloten van de bok,, zoals men zegt. De LC van de afdeling 5 weigerde zaterdag na te denken en te rekenen , Afdeling 1 deed dat wel en vakkundig werden daar de duiven in Arras en Pontoise gelost met goed resultaat. Ook de duiven die gelost waren op de overnachtvlucht vanuit Limoges door Brabant 2000 kwamen geweldig af. Wij werden uitgesteld naar de zondag en ik dacht vroeg eruit dan maar, dat was fout gedacht, de wind moest nog wat aantrekken en iets meer westelijker worden dus werd er gewacht en gewacht en ja hoor om 11.30 uur was de ZZW wind hard genoeg om het Zeeuwse concours van Zaterdag in snelheid te kunnen overtreffen en de Oostkant van de afdeling in de goede hoek van de duivenring te zetten, maar nee, er moest nog iets aangepast worden, alles werd er tegelijk uitgepleurd tegen alle afspraken in. Over concours en uitslagen vervalsing gesproken.

Voor mij zag het er nog somberder uit, met een seizoenkaart van mijn favorieten club  in mijn knip en die moesten om 14.30 uur spelen. Maar er gloorde licht aan de bewolkte lucht er werden volgens compu/live in Middelharnis om 13.32 duiven gepakt en als zand, dus snel Peter van Gelder gebeld dat de duiven eraan kwamen en wij rekenen dat we dan rond 43/44 moesten kunnen pakken , succes Peet, en neer die telefoon en….. een duif boven de put , drie slagenen twee daken dus 30 sec verlies maar snel Peter gebeld , heb er één op 41 en mijn tweede valt ook , Kees ik heb er drie , oke, pak ze. De duiven kwamen af maar ik zag al een volle tribune op het kasteel. Snel stoppen met pakken in de auto en bij de club kwam Aad net aan fietsen , a.u.b., Aad hier mijn klok ik haal hem na het voetbal wel bij Poelman op, Zit je vroeg ? Denk een aardige duif te hebben. Weg met de auto , parkeerplek zoeken en precies op tijd om het Spartalied uit volle borst mee te zingen.

En wie nu nog durft te zeggen dat oud worden saai is die is knettergek.

Oja, op de tribune zat ik op mijn telefoon compuclub te volgen, Sparta scoorde en ik juichte, ik juichte zelfs twee keer en iedereen keek mij aan , de vierde in de club met een mooie duif en alle critici die mij al weken kleineerde zijn de mond gesnoerd, de man van 180 verslagen door ….. een klein blauw jong doffertje ,, De Dromer,,.

Kees Commijs

Postduivencoach.