We zijn weer een weekje verder de dagen worden korter en waar bij de anderen de vliegduiven alweer glad zitten zijn ze hier nog volop in de rui , kale nekken en koppen enz. Maar geen paniek omdat de natuur heus wel weet waar ze mee bezig is en zichzelf volop herstelt. Kwekers zijn wel glad en klaar en ook de latere zomerjongen waarmee niet gesport is zijn inmiddels helemaal glad.

Ik laat het gewoon allemaal zijn gang gaan , we zitten immers in de rusttijd, gewoon in de ochtend om beurten de duiven eruit , doffers ,daarna , duivinnen en dan de laatjes. Geregeld pakken ze dan een vreemde postduif mee en ook vanochtend zat er weer een mooi getekende rode duivin op het dak met een wit gespikkelde kop , viel ook nog op de plank maar schrok van een kip en weg was ze weer. Ik hoer niet van als ze binnenlopen maar vind het zelf altijd een goed teken als ze vreemde duiven mee naar huis trekken en waarom ? Het is mijn gevoel dat op dat moment zegt dat onze duiven dominant zijn t.o.v.  andere duiven.

Momenteel beginnen er weer volop tentoonstellingen en vergaderingen en ik  hoop dat het allemaal tot succes en verbeteringen uitdraait zodat iedereen na het wintergebeuren weer tevreden is. Zelf ben ik geen huldigingen , tentoonstellingen en vergaderingen bezoeker , maar lees wel altijd de voorstellen en eventuele notulen en vind zelf ook dat die de dag of twee dagen na de vergadering al openbaar moet staan op internet om roddels en misverstanden te voorkomen maar…. wie ben ik? Dat er gepraat en geroddeld word zijn dingen die gebeuren en men vaak niet voor kan wezen en daarom zeg ik altijd zorg dat je transparant bent dan zijn er nooit misverstanden. ook ik zit op notulen van de najaarsvergadering van mijn club te wachten en deze heeft denkelijk al vier weken terug plats gevonden maar ,,what is the time,,

Zaterdag heb ik een geweldige dag beleefd in de Kunsthal in Rotterdam bij de duivententoonstelling van Zak Waters die t/m de eerste week in December duurt, ik was uitgenodigd om bezoekers die geïnteresseerd waren over het wel en wee van de duivensport te vertellen en dat was uiteraard een kolfje naar mijn hand, applaus , een lunch voor Ienepien en mij en twee flessen wijn waren de beloning, gewoon geweldig en volledig geslaagd in onze ogen en die van de medewerkers van de Kunsthal.

Vrijdagavond 10 November 2017 is er in de pv Blauwe Doffer in Rotterdam tentoonstelling en een forumavond met de heren Willem de Bruijn, Hans van de Sluis en zijn artsenpartner achter de discussietafel. Aanvang 19.00 uur inloop vanaf 18.30 uur, ik hoop dat het voor de leden van mijn club een geweldige avond word.

Dit was het voor deze week en ik kom met de volgende rondom weer terug.

Kees Commijs

Postduivencoach.