We zijn weer een weekje verder.

Allereerst wil ik even stilstaan bij het overlijden van duivenvriend Henk Wiersma van Kweekcentrum de Walden. ik had redelijk veel contact met hem en het bericht van het overlijden overrompelde me dan ook een beetje en ik kreeg het er koud van, Henk zoals ik meer in de nacht naar je schreef, trusten.

En zoals ik vorige week al voorspelde zit de lady Bolt alweer op haar derde ronde Ijeren en heeft haar vorige echtgenoot Nadal het pleegvaderschap van haar tweede ronde op zich genomen. Mister Bolt heeft inmiddels ook zijn tweede ronde jongen in de broedschotel liggen en morgen zal de Froome er ook weer eentje bij hebben en dan komen ze weer dagelijks.

Mij de vliegers ging het wat minder namelijk alle duivinnen begonnen met elkaar aan te lopen en dat leidde tot een paniekerig sfeertje. Diverse suggesties werden aangereikt maar uiteindelijk heb ik de duiven twee dagen bij elkaar gedaan en weer gescheiden en nu laat ik in de ochtend de duivinnen uit en sluit ze daarna afzonderlijk op in de duivinnen kooitjes. Ook dat leidt weer tot aanpassingen omdat het gesol met drinkbakjes en morsen van het water niet wenselijk is. Nu zijn er zgn vogelflesjes bestelt bij ali-expres en die komen deze week. Volgens sommige zal ik een zeikerd wezen maar ik wil feitelijk niets aan het toeval overlaten en inderdaad na het seizoen doe ik het in 2018 anders en mogen de duiven bij elkaar blijven tot anderhalve maand voor de koppeling, nu zitten ze immers al ruim vier maanden gescheiden en moeten nog drie weken gescheiden blijven. Waarom ? Ik had er een goed gevoel bij maar dan kun je wel eens tegen de fout aanlopen.

Of het een grote fout is zal 2018 uitwijzen. Uit de vliegduiven wil ik uiteindelijk op een paar koppels na geen jongen voor ons zelf aanhouden. De bedoeling is om een hok te vormen uit de lijnen van de duiven van Gebr. Kat en zn , Willem de Bruijn en Leo Heremans. Daar ben ik mee aan het bouwen en dat bevalt prima al zal ik het inmengen van een hoogwaardige duif nooit uitsluiten.

Duiven vriend Koos is deze week met zijn vrouw op zoek geweest naar het Noorderlicht en hij schijnt het gezien te hebben dus in 2018 zal ik echt rekening met hem moeten gaan houden, we zijn benieuwd.

Verder zijn de goede ringseries deze week binnengekomen dus komt alles op zijn pootjes terecht en natuurlijk zijn er ongemakken geweest en natuurlijk zijn er mensen die klagen dat ze nu niks aan hun clips hebben en chipringen moeten gaan kopen en natuurlijk zijn er leden die klagen dat hun gouden ringen nu te laat kwamen. Maar voor alles zijn er oplossingen de gouden ringen zouden vervangen kunnen worden door ringnummers aan de afdeling door te geven zodra deze duiven geringd zijn en dan door de afdeling als gouden ring laten registreren.

Waar een wil is, is ook een weg.

Al met al was het, het weekje wel.

Langs deze weg beterschap voor Martijn Oomen die geveld is door ongemak en even in de ziekenboeg is en zodoende de door mij dagelijks gelezen vragenrubriek op duivenmarktplaats even moet laten voor wat het is. Maar ook dat komt goed.

tot volgende week.

Kees Commijs

Racing Pigeon  Whisperer.