In concours 226 duiven.
Afgelopen weekend stond alweer de laatste overnachtvlucht van dit seizoen op het programma. Uiteindelijk, na veel gepraat over de warmte en de wind, werden de duiven gelost in Perigueux, voor de deelnemers in ons inkorfcentrum een afstand van rond de 800 km.

Het werd voor de duiven een zware opdracht. De noordenwind in combinatie met het snikhete weer maakte dat alleen de aller sterksten de kop van de uitslag zouden halen.

In ons inkorfcentrum was het Martin Visser die er met de eerste prijs vandoor ging, zijn weduwnaar met het ringnummer 12-1572919, genaamd Tonny, klokte hij om 11.38 uur. Eerder dit seizoen won deze duif prijs van St. Vincent en Dax, reden voor Martin om hem als eerst getekende op de lijst te zetten. Martin vertelde dat de duif bij het inkorven aan de scherpe kant was maar juist dan is hij op z’n best.

De vader van de winnaar is een opvanger van Tonny van Dam uit Hattem en van moederskant zijn het de oude lijnen van Martin zelf. Al met al voor Martin een mooie afsluiting van het seizoen want hij pakte ook nog de 4e prijs op de uitslag.

Nu is het tijd om na te genieten van dit seizoen of om te kijken wat volgend jaar beter moet. Op naar volgend jaar!!

Eerste 10 op de uitslag;
1. M. Visser
2. Dirk Vuik
3. J.P. Boelhouwer
4. M. Visser
5. Rik. Ros
6. M. Ponsen
7. J. Ouwerkerk
8. J. Wachtendonk & Co
9. Rik Ros
10. J. Trouborst