Weer een weekje voorbij en een weekje waarin het één en ander werd aangepast, 24 duiven gingen naar mevrouw Timal en die was er met haar man blij mee . Ee grote zak met heerlijke warme baraas en een goede fles wijn met in het vooruitzicht ook nog een lekkere rottie dus iedereen was weer tevreden.

In het hok dus meer ruimte en alles even bij elkaar laten zitten op stenen eitjes en nu afwachten tot de volgende midfondvlucht komt in het door de kenners samengesteld vluchtprogramma. misschien gooi ik ze dan weer een week voor die vlucht uit elkaar we zien wel.

Ook werd het uitlaten van de duiven aangepast aan de vlucht inplaats van rond 9.30 uur gingen de jongen er deze week om 6.15 uur uit en dat scheelde gelijk weer in de tijd en snelheid van hun trainen. Hoe warmer hoe minder zin ze erin hebben.  ook nog een keer de duiven naar zevenbergschehoek gebracht waarvan er twee zijn achtergebleven dus zaterdag moesten ze voor een puntloze vlucht uit Duffel vliegen.

Op facebook had ik al diverse keren mijn bezorgdheid over die vlucht met dit weer voor onervaren jonge duiven uitgesproken en erop gehamerd gaan we vliegen dan wel zo vroeg mogelijk lossen die jonge dieren. En … het werd wachten , wachten op andere afdelingen en de vraag is dan waren die nog niet op hun losplaats want als ik naar de los info van de KBDB keek waren daar om 6.00 uur al bonden aan het lossen en rond 7.00 uur was alles overal eruit alleen hier waren we weer aan het wachten en tobben. Duffel is een vlucht die zelfs voor de verste afstand in de afdeling hooguit 7 kwartier duurt en als er dus om 6.30 uur gelost was had niemand er last van gehad en wij ook van niemand . Maar de LC beslist en ik schat volgende week 4000 jonge duiven minder in de afdeling en dat over de komende tien jonge duivenvluchten scheelt onze afdeling aan inkomsten zo een dertigduizend euro, en dan zeiken over een verhoging voor de dieselprijs  ? De commissies van afdeling 5 en het bestuur moeten zich schamen vanwege ondeskundig beheer en gedrag, en de liefhebbers kunnen na dit weekeinde hun wonden likken . Weer twee jaar voor sommige naar de kloten.

De jonge duiven hadden wij redelijk niet vroeg maar gewoon goed , was het een puntenvlucht geweest dan hadden we al een gaatje op de ,, grote ,,kampioen kunnen slaan  maar zoals u weet telde deze vlucht niet en blijf ik bij mijn motto ,, in Rotterdam worden kampioenschappen bepaald en niet behaald,,.

Ondanks de verliezen gaan we ze weer volop aan het voorbereiden op de volgende jonge duivenvlucht en komt er nog één via een clubgenoot terug bij dhr. van de Linde in Oosterhout vandaan en vanavond heb ik er nog één in den Haag opgehaald. Kortom duiven genoeg om nog een resultaatje te kunnen boeken. We zullen het wel zien.

En dan ook nog even dit, liefhebbers hoor je altijd praten over de megahokken in Zuid Holland en ik kan er wat dat betreft er ook wat van maar deze week vlogen we Duffel oude duiven en in het rayon oost van afdeling 5 stonden er 4063 duiven in concours en Willem de Bruijn had er slechts 3 mee en pakte 9 –92 –98. Dus alle drie in de eerste honderd en dus 100% prijs en …. niemand hoor je daarover , slappelingen.

Tot de volgende rondom en mijn slogan ,, lossen als je denkt dat het kan en dan schijt aan het IWB en NPO,,.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.