augustus 12th, 2018

Hier zijn we dan weer met een weekje verder dus met een nieuwe rondom ons duivenkot en er was weer eens een leuke ervaring, en die komen niet zo heel vaak voor in de duivensport dus moet je ze ook koesteren.

Vorige week zondagmiddag werd ik opgebeld door een duivenliefhebber uit Haarlem dat bij hem de 6666 was binnengelopen. ik vertelde dat ik die nog miste van de dag ervoor van Quievrain en dat de doffer vermoedelijk met de duiven van afd6 was meegegaan. de duif was moe en we spraken af dat hij hem zou verzorgen en Dinsdag zou lossen enkele km van huis. Dinsdag krijg ik weer een duivenmelker uit Haarlem aan de telefoon en hij zegt er zit hier een duif van u , ik antwoordt dat weet ik toch u zou hem vandaag lossen. De liefhebber zegt ,,nee deze is hier gisteravond binnen gelopen en dus ik heb u niet eerder gebeld en lossen doe ik deze duif niet want ik ga hem eerst wat opknappen.  Oke mijnheer maar als de duif niet weg trekt kom ik hem wel ophalen. Nee ik knap em op en bel u op aan het einde van de week. Zaterdag werd ik inderdaad gebeld en de duif was opgeknapt en wilde zijn kooitje uit dus zou de liefhebber hem zondag naar Noordwijkerhout brengen waar een opleervlucht vanuit Numansdorp plaats vond. Zondagochtend om 9.00 uur zat de duif bij me op de plank en in heel goede doen. Navraag bij die en gene over de Haarlemse liefhebber leerde al gauw dat ik met een oudere topspeler en duivenliefhebber te maken had gehad wat ook duidelijk aan de conditie van de duif te zien was, gewoon top. Mijnheer JOHAN JANSEN  uit HAARLEM het was top wat u gedaan heb en is een voorbeeld van hoe duivensport beoefend hoort te worden. De vier zessen zoals de doffer heet had op drie vluchten 100% prijs en zat mis op die Quievrain wat elke duif kan gebeuren, ik ben blij dat hij terug is , bedankt.

Zaterdag vlogen we in de afdeling 5 Peronne een vlucht waar ik altijd een hekel aan heb en ook meestal mijn waterloo op vind. Zaterdag zag het er goed uit al stond er een flink westelijke wind. Snelheid schatte ik vooraf in op 1540 mpm en later bleek deze door sommige ook gehaald te zijn. Ik zag dat er van compuclub /live eentje gemeld was in HIA om 10.03 die tien minuten eerder gelost waren dus een globaal rekensommetje was dat wilde ik een mooie duif hebben ik op 13/14 over tien een duif moest pakken. Ienepien stond op haar balkon plek en concludeerde dat er plasjes water op het lage dak lagen , ik vertelde haar dat ik al het water er vanaf had geveegd maar dat er altijd vanuit de dakbedekking ( grof rubberoid ) water terug sijpelt. Ienepien dat doe je dat toch met een doekje of spons weghalen. Ik , dat is nu te laat de duif komt zo, Ientje ik zou het toch maar doen anders krijg je ellende , ik met een doek het dak op en net terwijl ik op de knieen ging , ja hoor een duif met twee grote draaien pats voor mijn neus ik voorzichtig omhoog en handjes voorzichtig wijd de duif naar de hoek bij de plank en zij naar beneden ,piep piep gelukt en bijna niets verspeeld. Wederom een leuke duif maar niet waar je voor mee doet, voor mij is er maar één plaats en dat is de bovenste en de lat ligt altijd op minimaal eentje per seizoen en dan ook het liefst in groot verband, maar we hebben nog tien vluchten te gaan.

Eindelijk heeft de afdeling 5 een vluchtprogramma samengesteld voor de nog komende weken en een programma waar ik me helemaal in kon vinden omdat ik het al vier dagen voordat ze ermee kwamen als inkoppertje op facebook had gezet. Dus we eindigen het jonge duivenseizoen met de vlucht uit Melun en met Pont Maxence , Pontiose , Fontenay de euro, pont Maxence denk ik dat ons nog vijf prachtige vluchten te wachten staan. Ik ben er klaar voor en hoop onze duiven ook.

Tot de volgende rondom,

Kees Commijs 

Racing Pigeon Whisperer.