Het was me het weekje wel en het gonsde van de geruchten die gaat naar die club en die gaat naar die club en dat is de rede en dat gaat er mis enz . , je merkt dat het seizoen gewoon te lang is voor een heleboel duivenmelkers en dat onvrede met de diverse situaties en misstanden gaat overheersen. Verliezen met de jonge duiven en daardoor moeten stoppen met die discipline, adeno coli en halve gevulde hokken enz enz. Inderdaad als duivensport kregen we een hoop te verduren neem daarbij nog de rare lossingen en af en uitgestelde vluchten en het scenario voor onvrede is gekweekt en dat werkt in de hoofden van de echte hobbyisten door en wordt omgezet in die onvrede.

Zelf kan ik ook boos en zelfs kwaad worden maar heb inmiddels geleerd mijn schouders op te halen en mijn eigen ding te doen. Anderen beslissen en denken daarbij vaak in eigen belangen en daar kun je toch niks aan veranderen. Toevallig hoorde ik vandaag wie er beslist hadden over het voor de kampioenen laten vervallen van de Duffelvlucht jonge duiven en ik had de namen van tevoren in kunnen vullen en achteraf hadden ze nog gelijk ook , een beslissing in hun voordeel. Ook nu op Duffel van de nalijn pakken we hier de vroegst geconstateerde duif in het samenspel terwijl deze duif stijf vanaf het oosten over de Coolsingel aan kwam steken maar men beredeneerd dan ,,je hebt de kortste afstand dus je heb het voordeel,, terwijl wij iedereen zowel westelijk , oostelijk en noordelijk tijd moet geven. Maar ik hoor het en schud het weg en denk , tobbers goede duiven moet je hebben.

Nee, zeggen andere die in het oosten van de afdeling hun hobby beoefenen, hier zitten in het oosten zitten de betere duiven en dan krijg ik rimpels in mijn voorhoofd en zeker na dit weekeinde want in het oosten worden de prijzen van de golden classic verdiend maar kijk eens waar de kwekers zitten , dus goede duiven zitten overal maar de oude liefhebbers zeiden al ,, de wind is je duif,, en daar is de moderne trek bijgekomen.

Dus met de nalijn hadden we voor onze club een mooie vroege duif en van de uitgeselecteerde  oude duiven hadden we 60 %  prijs dus dat hebben we goed gedaan. Met de jonge duiven speelde we er ook weer twee in de eerste tien maar ten opzichte van het oosten van de afdeling was het huilen met de pet op, precies weet ik het niet maar volgens mij had duivenvriend Willem er al 54 voor ik de eerste kreeg , dus waar praten we dan nog over. De duivensport is veranderd en ik kan moeilijk mee veranderen. Liefhebbers splitsen hun duiven om geen puntjes te verspelen , iets wat dus ook weinig geloof in hun eigen duiven uitstraalt maar ook dit schijnt moderne duivensport te zijn. Ik had gewoon onze laatjes en terug gehaalde en nagekomen duiven mee en is het niks ( en het was niks ) dan hebben we pech gehad en moeten de andere duiven dit maar opvangen en dat gebeurde. Duivensport is en blijft voor mij een hobby en door veel gezeik heb ik een leuk gedeelte van mijn hobby ingeleverd maar wat gebeurd is, is gebeurd en zelfs daar liggen we niet meer wakker van ,, de lekkere zoete sappige pruimen moet je eten en de harde zuren gewoon weggooien,, zei mijn moeder zaliger altijd.

tot de volgende rondom.

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer