Maarten Hakvoort

Op koers

Ook buiten het vliegseizoen vinden duivenliefhebbers het fijn om op koers te liggen en dat geldt zeker ook voor het bestuur en iedereen die betrokken is bij de Nationale Dagen. Wat een energie en tijd wordt er gestoken door al die betrokkenen om er een prachtige evenement van te maken.
We zijn voor onze sport niet alleen gericht op de Nationale Dagen. Afgelopen weekend vond de Ledenraad plaats en hebben we gekozen om een extra afstemmingsoverleg te plannen om knelpunten binnen het Nationaal Vluchtschema 2019 weg te nemen. Bovendien is er achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwe ringen- en ledenadministratie ('mijnduivensportbond.nl'). En voor dat laatste hebben we goed nieuws: vanaf maandag 19 november kan iedereen gebruik maken van de nieuwe ringen- en ledenadministratie. U leest er meer over in deze editie van Op (de) Hoogte).

Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 

NPO BESTUUR
Terugblik op Ledenraad 

Zaterdag 10 november was het een drukte van belang in Zaal Verploegen in Wychen. Om 10.00 uur opende voorzitter Maurice van der Kruk de vergadering. Klik hier voor het Openingswoord van de voorzitter. Wilt u de livestream terugkijken? Klik hier.

Extra afstemmingsoverleg: 21 november 2018
Tijdens de Ledenraad van zaterdag 10 november is afgesproken om nog een keer bij elkaar te komen om de drie benoemde knelpunten voor het Nationaal Vliegprogramma 2019 te bespreken. Dit afstemmingsoverleg vindt plaats op woensdag 21 november 2018. Doel van het overleg is een gedragen Nationaal Vluchtprogramma realiseren. Tijdens de extra Ledenraad van 1 december kan dan het officiële besluit over het Vliegprogramma bekrachtigd worden.

Klik hier voor de gecombineerde uitnodiging voor het afstemmingsoverleg van 21 november en de extra Ledenraad van 1 december.
 
Agenda 21 november
Op de agenda van het afstemmingsoverleg staan volgende drie knelpunten:
  • Week 29
  • Afstanden en inkorven Midfond i.v.m. haalbaarheid logistiek
  • Nationaal Orleans
Het afstemmingsoverleg vindt plaats op woensdag 21 november in Zaal Verploegen in Wijchen en begint om 20.00 uur.

We vragen alle betrokken om zich vóór 18 november aan te melden en door te geven welk knelpunt relevant is, waar men tegenaan loopt en wat de voorgestelde oplossing is. Alle ontvangen input wordt door ons gebundeld en vooraf toegestuurd aan de deelnemers van het overleg, zodat we de op 21 november effectief en slagvaardig kunnen overleggen.
 
 


Over 2 weken is het zover: De Nationale Dagen
 

Afgelopen periode hebben we u in Op (de) Hoogte telkens een aantal onderdelen van de Nationale Dagen in 'the spotlight' geplaatst. Deze week bijzondere aandacht voor: Nieuw! De NPO Innovatieprijs
Met trots introduceren we de NPO Innovatieprijs. Een nieuwe prijs voor projecten/initiatieven die een actieve bijdrage leveren aan vernieuwing binnen onze sport. Een aanmoedigingsprijs, als stimulans en ter ondersteuning van verenigingen en partijen die zich inspannen om door middel van innovatie de duivensport te stimuleren. Innovatie voor een toekomstbestendige duivensport.

Om in aanmerking te komen voor de prijs is het belangrijk dat het initiatief gericht is op vernieuwing, het promoten en/of stimuleren van de duivensport en er moet aansluiting zijn met GPS2021. Meedoen is de moeite waard, want er is maar liefst € 1.000 prijzengeld te winnen. Dit geldbedrag is bedoeld om het initiatief te realiseren of de innovatie verder uit te bouwen. Er geldt een resultaatverplichting, ofwel het prijzengeld wordt alleen overgedragen om te besteden aan het initiatief waarmee de prijs behaald is.

Meedoen is eenvoudig. Heeft u een project/initiatief waarvan u denkt dat het in aanmerking komt, meld het dan hier aan voor de NPO Innovatieprijs.  

Verenigingsbokaal 2018
Een vertrouwde prijs die tijdens de Feestavond van de Nationale Dagen wordt uitgereikt aan de vereniging die de meeste punten behaald met de Nationale Marathonvluchten (A 24 St. Vincent, A 27 Dax, A 30 Bergerac en A31 Perigueux). De eerste duif van de eerste drie liefhebbers verzamelt de punten. Compuclub zorgt voor de berekening van de standen.

De voorlopige eindstand:
1 De Blauwband Balk 11691.0
2 De Vredesduif Lepelstraat 11608.6
3 1e Streker Luchtpost Bovenkarspel 11547.5
4 De Duivenvriend Wezep 11479.1
5 P.D.V. Gemert Gemert 11392.9
6 De Zilvermeeuw Vriezenveen 11380.5
7 De Huiszoekers Boxmeer 11376.0
8 De Gevl. Luchtstorme Goirle 11340.3
9 De Luchtbode Deurne 11338.4
10 De Luchtreizigers Eersel 11196.0

Ledencongres 2018
Tijdens het congres blikken we kort terug op wat gerealiseerd is én kijken we vooruit. Het meerjarenbeleid is het uitgangspunt, waarbij we ook met elkaar in gesprek gaan over inspanningen en benodigde middelen. Om een goed beleid te ontwikkelen is het belangrijk dat verenigingen hun stem laten horen! De uitnodiging is verstuurd en we hopen op een grote opkomst. Ook wanneer u geen officiële afgevaardigde van uw vereniging/afdeling bent, bent u van harte welkom om het Ledencongres bij te wonen.

Klik hier voor de uitnodiging. 
Klik hier om aan te melden.

Nationale tentoonstelling
Tijdens de Nationale Dagen is er ook weer een Nationale tentoonstelling, georganiseerd door het bestuur van de “KEIZER van de SHOW”.

Voor liefhebbers van mooie duiven dit is de kans om je te meten met de rest van Nederland. Schrijf je in en ding mee naar de mooie prijzen en naar de mooie ereprijzen welke ook dit jaar weer beschikbaar zijn gesteld door de NPO. De ereprijzen zullen dit jaar worden uitgereikt tijdens de Feestavond van de Nationale Dagen op zaterdagavond. De overige prijzen worden zondagmiddag uitgereikt.

Klik hier voor meer informatie en hier om aan uw mooiste duiven aan te melden. Aanmelden kan tot 25 november aanstaande.
www.nationaleduivensportdagen.nl
 

WEDSTRIJDEN
Werkgroep Eerlijk Spel

 

Als werkgroep willen wij jullie graag informeren over de actuele status. Inmiddels hebben we 207 voorstellen ontvangen, waarvoor hartelijk dank!!!
 
In onderstaand overzicht kunnen jullie zien welke voorstellen er tot op heden zijn ingediend.
Samenvatting/tendens binnengekomen reacties
 
Tot op heden (15-11) hebben 207 liefhebbers via de mail gereageerd met suggesties om de duivensport eerlijker te maken. Deze reacties lopen uiteen van het opnieuw indelen van sectoren of vlieggebieden en daarbij spelen in de lengte i.p.v. de breedte, tot complete vliegprogramma’s en andere manieren van kampioenschappen berekeningen en andere vliegrichtingen.

Echter een grote meerderheid 135 reacties (65%) geeft aan dat er “iets” met de aantallen per liefhebber moet gebeuren. In 30 reacties van deze groep van 135 (22%) is aangegeven geen beperking op aantallen te willen. In deze groep vinden we veel liefhebbers die de marathonvluchten spelen. In 105 reacties van deze 135 (78%) staat dat er een beperking op aantal in te korven duiven per liefhebber moet komen. Hierbij zien we dat de maximum aantallen voor jonge duiven en natour een stuk hoger liggen dan bij de disciplines vitesse, midfond, dagfond en marathon. Ook werd uit de inzendingen tot nu toe duidelijk, dat een grote meerderheid, die in hun reactie invliegduiven hebben benoemd (90%), aangeeft, dat het meegeven van invliegduiven weer mogelijk moet zijn. Dit wordt door zowel marathon spelers alsook programma spelers uitgesproken. 59 liefhebbers hebben benoemd dat invliegduiven wel (83%) of niet (17%) later gelost dienen te worden. 42 liefhebbers hebben in hun reactie benoemd of er wel (74%) of niet (26%) voor iedere discipline een maximum aantal ringnummers moet worden opgegeven waarmee je het moet doen als liefhebber. Tussentijdse aanvullingen door verlies of anderszins is dan niet aan de orde. Divisiespel lijkt niet echt te leven onder de liefhebbers want slechts 7% van de reacties zijn voor een vorm van divisiespel. Wat ook vaak in de reacties naar voren komt is dat er onvrede heerst over de indeling van sectoren en vlieggebieden. Liefhebbers geven daarbij aan dat sectoren te breed zijn en daardoor uitslagen per sector een vertekend beeld geven bij wind uit het oosten of westen.
 
Hoe gaan we nu verder: 
  1. De leden kunnen nog tot en met 30 november voorstellen indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  2. Medio december komt de Werkgroep met concrete voorstellen die aan de leden en afdelingen worden voorgelegd. De afdelingen hebben dan ruim de tijd om deze voorstellen met hun leden te delen en te bespreken.
  3. Deze voorstellen zullen ook besproken worden met alle leden van de secties die aanwezig zijn tijdens de nog te plannen 2e Sectie ledenvergadering die in januari 2019 gehouden zal worden.
  4. Voor eind januari zal de Werkgroep dan een of meerdere concrete voorstellen indienen bij de NPO voor de Algemene Ledenvergadering van Maart 2019.

LAAT JE STEM HOREN EN GEEF JOUW MENING EN IDEEEN
ZODAT WE ER SAMEN MEE AAN DE SLAG KUNNEN! 

 
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN
Aangevraagde duplicaten tot en met 15 november 2018

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. Klik hier voor het overzicht van de aangevraagde duplicaten.
 

NPO BUREAU

Nieuwe versie leden- en ringenadministratie

Vanaf maandag 19 november is de nieuwe versie van de NPO-leden- en ringenadministratie beschikbaar. Deze nieuwe versie heeft vele verbeteringen, voor de medewerkers van het NPO Bureau en natuurlijk ook voor de afdelingen, verenigingen en de liefhebbers zelf. Het uiterlijk is niet veel veranderd, dus dat voelt nog vertrouwd. Nu deze nieuwe versie online gaat, is het (vanaf 19 november) ook weer mogelijk om ringen te bestellen voor 2019 en mutaties in te voeren.


Mijnduivensportbond: https://mijn.duivensportbond.nl/Account/Login?ReturnUrl=%2F

 
 
Nieuwe mogelijkheden 'mijnduivensportbond' op een rij

Hoe werkt het online overschrijven in de praktijk?

Aan de hand van een praktijkvoorbeeld leggen we uit hoe het online overschrijven van duiven in zijn werk gaat. Met behulp van Henk en Ingrid volgen we stap-voor-stap hoe online overschrijven verloopt.
Online overschrijven: stap-voor-stap met Henk en Ingrid
 

AGENDA

Activiteiten in het land

 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden.

Dit weekend staan onder meer op het programma: 
  • Tentoonstelling PV De Snelvlieger (Haarlem)
  • Start van de bonnenverkoop Samenspel Maasdal (Neert)
Compleet overzicht activiteiten in het land
 

Dreampigeons draagt de jeugd een warm hart toe,
daarom ondersteunen wij de NPO Jeugddag 2018. 

Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Peter Boskamp

Peter Boskamp
21 januari 24
Ik ben van mening dat dit de basis moet zijn van aanpak van dit probleem. Immers het gebruik van medicijnen moet beschouwd worden als een noodzakelijk kwaad. Door de hygiëne enerzijds niet te...

Columnist in Spotlight

08 februari 24
Dit wordt een beetje een eigenaardig artikel...
28 december 23
Een paar dagen geleden zag ik op PLATTELANDS TV een...
21 december 23
Na 60 jaar duivensport . Om te beginnen...
14 december 23
Ik schrijf 1930 . Het is crisis . De ergste ooit...
30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new Promo185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40