Maarten Hakvoort


Vanavond samen met vele landgenoten de persconferentie van ons kabinet bekeken op tv. Zoals verwacht zijn de maatregelen om het corona virus een halt toe te roepen verder aangescherpt. Zoals het nu lijkt voor 1 juni geen wedstrijden voor de duiven, en dat is vervelend. Maar gezien de echte problemen die dit virus veroorzaakt, stelt het uitstellen van de start van het vliegseizoen natuurlijk niks voor.
Hier op Urk nu toch ook weer meer vastgestelde besmettingen, en meerdere mensen die thuis moeten blijven.

Werk
Mijn werkgever (gemeente Urk) heeft ook diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Eén en ander betekent dat ik nu een paar dagen thuis zit, en dat is niet prettig.
Nu zal het begraven sowieso door moeten gaan, maar voor het overige draaien we op halve kracht. En dat is lastig want de natuur laat zich niet dwingen, er is genoeg onderhoud te doen.

Eigen hok
Op het hok moeten de plannen ook worden bijgesteld. De bedoeling was om op het nest te starten, en die jongen dan te verkopen. Dat wordt nu niks meer, dus ik ga ze deze week maar definitief scheiden. De laatste jongen kunnen bij de ouders weg.
De vraag is ook of ik de jongen wel of niet ga verduisteren, alles is nog onzeker en dat maakt het zo moeilijk. (Moeilijk is een groot woord, maar toch)

Positief
Voor hetzelfde geld gaan we vanaf mei weer de goede kant op, en wordt alles spoedig weer “normaal”. In het gezin is het met 7 personen niet altijd eenvoudig om de “spanningen” een beetje onder controle te houden. Maar tot nog toe gaat het best goed.
Met name de zondag is anders als anders. Waar we normaal met ongeveer 1000 mensen samenkomen, moeten we het nu doen met een verbinding via You tube. Het is allemaal perfect geregeld, maar je mist toch echt wel wat. alleen het zingen al……

Maar goed, we zullen er aan wennen moeten, en er het beste maar van maken. En vooral bidden en hopen dat we niet ziek worden. Daarom vanaf deze plaats allemaal een goede gezondheid toegewenst!

Bladwijzer de permalink.